בוק בריבוע
הדאבל בוק סלבטור היא הבירה הראשונה מסוגה שתושק בארץ, במסגרת פסטיבל הבירה שמתחיל מחר. היא כהה, עשירה, חזקה מאוד וכשרה
גפן היין אינה גדלה במחוזות הצפוניים של גרמניה, ולכן משחר ההיסטוריה הבירה היא המשקה האלכוהולי הנפוץ והיומיומי באזורים אלה. מעיד על כך גם סיפור היסטורי משעשע, על כך שבמאה השישית לספירה יצא הבישוף הצרפתי פורטאנוס למסע בארצות הגרמנים, ועל חוויותיו דיווח באיגרת לאפיפיור גרגוריוס: "אנחנו יכולים לראות עצמנו בני מזל אם יצאנו בחיים מסביאת הבירה...".
עולם הבירה שהתפתח במדינות מרכז אירופה הוא עשיר, מורכב ושופע טעמים. במיוחד בולטת התופעה באימפריית הבירה הגרמנית, שם בניגוד לתופעה העכשווית של בליעת מבשלות קטנות ובינוניות בידי קונצרנים גדולים נשמרת גם המסורת של מבשלות קטנות ומקומיות. מספר המבשלות העצמאיות הפועלות כיום בגרמניה מוערך ב־1,200, ובבוואריה לבדה פועלות קרוב ל־650.
רק מעטות מהבירות הגרמניות מגיעות לשיווק סדיר בארץ, והגעתה של בירה חדשה לכאן היא בהחלט סיבה לערוך לה קבלת פנים שמחה. קבלו את הדאבל בוק של מבשלת פאולנר.
בוק (Bock) היא בירה שמוצאה מן העיר איינבק שבסקסוניה תחתית ומסביבותיה, אך כיום מזהים אותה יותר עם בוואריה, ומייצרים אותה גם בהולנד ובאוסטריה. היא חזקה יחסית (בסביבות 6.5%–7%), בעלת גוף וטעמים מאלטיים עם מתיקות מסוימת ורמת כשותיות נמוכה יחסית. בעבר היא היתה מזוהה עם תחילת האביב ועם החגים והפסטיבלים שחלים בסביבות אפריל. צבעה היה פעם חום כהה, אך כיום נהוגים גם גוונים הנוטים לזהוב ענברי. משמעות שמה של הבירה בגרמנית הוא "תיש", ולכן במקרים רבים מופיע על תוויות הבירה הזאת ציור ראש תיש בעל הקרניים והזקנקן.
במשפחת הבוק יש גם בירה מיוחדת ושמה דאבל בוק (בגרמנית Doppelbock), שהיא נוסח מועצם של הבירה מבחינת טעמים ואלכוהול, וחוזקה מגיע לעתים עד 10%–13%, כלומר כפול מחוזקן של בירות חזקות.
בירה לנזירים רעבים
את ייצור הגרסה הזו החלו במאה ה־17 נזירים שישבו במנזר סן פרנסיסקוס מפאולה שבבוואריה, וההיסטוריה מספרת כי הם נהגו להכין ולשתות אותה בתקופת הצום שלפני חג הפסחא. מאחר ששתייה אינה כלולה באיסור, הם עשו אותה עשירה בלתת ובכשותית, כדי לאושש את גופם, וחזקה כל כך, כדי לרומם את רוחם ולשכוח את הרעב. המבשלה הנזירית עברה עם השנים לבעלות מסחרית, תחת השם פאולנר, והיא כיום הגדולה במבשלות מינכן. במקום שבו נוצרה הדאבל בוק לראשונה ממשיכים לעשות אותה בשמה המקורי מאז, סלבטור - מחיה הנשמה.
7.9% אלכוהול
הדאבל בוק תושק בין שאר האירועים הצפויים בפסטיבל הבירות הבינלאומי השני, שיתקיים מחר ומחרתיים מ־18:00 בהאנגר 11 בנמל תל אביב (כרטיסים במכירה מוקדמת 30 שקלים, בימי הפסטיבל 40 שקל).
בין המציגים באירוע, מן העולם ומן הארץ: היינקן, מרפיס, סמואל אדמס, קרלסברג, טובורג, סטלה ארטואה, גינס, קילקני, הוגרדן, ויינשטפן, כנען, דאנסינג קאמל, צ'אנג, סינגה, מבשלות הגולן, בלטיקה, בלהייבן, גולדסטאר, דובל, לינדמנס, לף, מארדסו, שימי, שניידר וייסה וקרומבכר. סך הכל כ־80 בירות, ומתוכננות גם סדנאות לבירה ביתית, הופעות ועוד.
הבקבוקים אשר הגיעו לשיווק בארץ נושאים את התווית המסורתית, ציור של נזיר שמנמן מגיש כד מקציף לאיש אצולה. הבירה כהה, עשירה מאוד, חגיגה על הלשון לחובבי המרירות הכשותית, וחוזקה 7.9% אלכוהול. לשמחת רבים היא גם כשרה, בהשגחת הרב הוכוולד מגרמניה. מחיר לצרכן: 13-14 שקל בחנויות, 26–30 שקל בברים ובפאבים.