הימים היפים של יקבי בנימינה
יקבי בנימינה - הרכישה הקודמת של זקי שלום ומוטי וחזי קופרלי, מי שכנראה יהיו הבעלים של ויטה פרי גליל - מצמיחה פירות יפים. המכירות עלו ב-8% וסדרת הרזרב החדשה משובחת
סיפורו של יקב בנימינה הוותיק מעולם לא היה שגרתי. אחרי דעיכה ושבר בתחילת שנות התשעים, הוא נרכש על ידי צמד אנשי קולנוע ישראלים־הוליוודיים, אבי לרנר ודני דימבורט, קיבל זריקות עידוד פיננסיות מסיביות, התאושש והחל להתקדם ולהצליח. בחודש מאי האחרון, בין הסרטים והכוכבים של פסטיבל הקולנוע בקאן, התנהל גם משא ומתן בין בעלי היקב לבין רוכשים פוטנציאליים - שהסתיים בהצלחה. תמורת כ־13.5 מיליון דולר עבר היקב כעסק חי לרשותם של זקי שלום ומוטי וחזי קופרלי, בעלי חצי חינם, מי שרכשו בימים אלה גם את מפעל פרי גליל.
את היקב ממשיך להוביל המנכ"ל אילן חסון, שנמצא בו משנת 1966. לדבריו, "כספים רבים מושקעים בשיפוצם ושדרוגם של היקב, המבנים, מרכז המבקרים ההיסטורי (שהיה פעם מפעל לתמציות בשמים שהקימו הרוטשילדים לפני כ־90 שנה - ש"פ). הוקם מערך הפצה עצמאי ליקב, כוח האדם הוכפל מ־45 עובדים ל־85, והשורה התחתונה של שנת 2008 מראה עלייה של 8% במכירות לעומת השנה הקודמת - ובסך הכל 2.6 מיליון בקבוקים".
עיקר העלייה מגיעה מן היצוא, לארצות הברית ולצרפת. בחנויות יין אמריקאיות רבות נשארים להעלות אבק על המדפים בקבוקי היין מהיקבים הצרפתיים הכשרים, שמחירם סביב ה־100 דולר לבקבוק. המציאות הכלכלית שולחת את הקונים אל יינות זולים יותר, בהם סדרת "יוגב" של בנימינה, למשל, שמחירה כ־17 דולר לבקבוק. לדברי חסון, הסדרה מכרה 60 אלף בקבוקים בארצות הברית בלבד.
בימים אלה השיק היקב בקבוקים חדשים מסדרת הרזרב שלו. הייננים ששון בן אהרון (יינן ראשי) ואסף פז הציגו יינות מוקפדים ומרתקים, עשויים פרי כרמים משובחים בעליל - וביחס בהחלט ראוי בין איכות למחיר.
בנימינה, רזרב, שיראז, 2006: זה הבציר שהיה בצל מלחמת לבנון וטילי החיזבאללה, שנפלו על כרמים רבים בגליל העליון. זה הבציר שהביא בדיחות ייננים כמו "יין עם טעמי מתכת וארומת אבק שריפה". אך בדיחות לחוד ומציאות לחוד. זה השיראז הטוב ביותר שהיה עד כה ליקב. הוא נעשה בסגנון עמק הרון הצרפתי, עם תוספת קטנה (2%) של ענבי ויונייה הנמזגת בעת התסיסה. היין מן החלקות השונות התיישן בנפרד במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון, ואז נעשה הבלנד הסופי. יש לו אף מענג השוזר פרי בשל, תבלינים מסוגים שונים וניחוח עישון נעים, ועל החך הוא מורכב, מושך וטעים מאוד. יין מומלץ בהחלט. מחיר: 85 שקל.
בנימינה, רזרב, מרלו, 2006: לחובבי הזן זאת בשורה מעניינת. המרלו הזה הוא מהמרלו היותר מוצלחים שנראו כאן. יש בו יותר שזיף בשל ופרי יער ריבתי, ופחות עשבוניות שנותנים לו בדרך כלל הטרוארים המקומיים. על החך הוא ידידותי מאוד, אלגנטי, והסיומת שלו ארוכה וטובה. מחיר: 85 שקל.
בנימינה, רזרב, קברנה סוביניון, 2006: יין העשוי על טהרת הזן, ענבי כרמים נבחרים מרמת הגולן ומרום הגליל, שנבצרו בבציר לילי בשעות הקרירות של הקיץ, כדי לשמור על איכות הפרי עד לרגע שבו הגיע ליקב אל התסיסה המבוקרת. היין התפתח בחביות עץ אלון צרפתי במשך שנה וחצי ועבר תהליכי סינון קלים בלבד. התוצאה מרשימה. אחרי זמן הדרוש לו כעת כדי להיפתח, מפגין היין ארומות פרי בשל, וניל מפתה וניחוחות תבלינים מושכים. על הלשון הוא מלא, נדיב וחלק. מחיר: 90 שקל.
עוד הוצגו בסדרה ארבעה יינות לבנים: גוורצטרמינר 2008, יין חצי יבש שהוא אחד מלהיטי היקב בשנים האחרונות, ובצדק (55 שקל); סוביניון בלאן 2008, בעל ניחוחות טרופיים והדריים נעימים (55 שקל); שרדונה Unoaked 2007 מענבי כרמי צובה בהרי יהודה, שמפגין בין השאר ניחוחות פומלה מושכים (65 שקל); ושרדונה 2007, שתסס בחביות עץ אלון ומעניק לחך רעננות, חמיצות טובה וטעמים מושכים (65 שקל).