$
חדשות האלכוהול

העם עם יקבי רמת הגולן

אחרי שנים של טעימות ובדיקות מצא שלמה פפירבלט את היין הישראלי הטוב ביותר: "ירדן קצרין 2004". את המחיר, 330 שקל, הוא רואה כהשקעה כדאית לטווח ארוך

שלמה פפירבלט 11:0922.02.09

האם שאלתם את עצמכם מהו היין הישראלי הטוב ביותר? איזה הוא הבקבוק אשר לאורך זמן ראוי לשאת בתואר היקר הזה? התשובה די ברורה, והיא התחדדה השבוע, כאשר ביום קר, סחוף רוחות וגשום על פסגת הר בנטל ברמת הגולן, 1,100 מטרים מעל פני הים, הושק "ירדן קצרין 2004" של יקבי רמת הגולן.

 

יקבי רמת הגולן. איכות הכרמים באזור תרמה להצלחת היין יקבי רמת הגולן. איכות הכרמים באזור תרמה להצלחת היין

 

יינות איכות מן המעלה הראשונה ניכרים בין השאר ביכולת ההתיישנות הארוכה מאוד שלהם. יש בהם תוכן ועומק וחומר המתפתחים ללא הרף עם השנים (כאשר הבקבוק נשמר ומטופל כראוי, כמובן). היין הוא יצור אורגני שממשיך לצמוח בבקבוק. ה"קצרין" אשר פגשנו זה עתה עתיד לעשות דרך ארוכה ומרתקת בשבילי הזמן, עם תחנות יציאה מעניינות בעוד 10 שנים ו־15 שנים, ותוחלת חיים צפויה של 20 שנים.

 

ירדן קצרין, 2004. רק 12 אלף בקבוקים ירדן קצרין, 2004. רק 12 אלף בקבוקים צילום: דניאל לילה

כדי לשמור על הילת היוקרה והאיכות שסביב היין הזה, עושים אותו רק בשנות בציר אשר מתעלות לגובה הרצוי מבחינת איכות הענבים. הראשון בשושלת המלכותית הזאת בא לעולם ב־1990, והאחרים הגיעו בשנים 1993, 1996, 2000 ו־2003. קל להבחין שהבקבוק הנוכחי, 2004, הוא הראשון להיות בן שנת בציר צמודה לזאת שלפניה. מה שמלמד אולי דבר או שניים על התפתחות איכות הכרמים של היקב.

 

הסוף אינו ידוע

 

מסביב המה הסער, אך בחמימות היחסית של מסעדת קופי ענן על הפסגה, לצד מנות משובחות שרקחו השפים חיים כהן ועמוס שיאון (הקצרין החדש הוגש כליווי לעיקרית: ראגו לחי על פולנטה מתירס טרי וכמהין, והעניק את ה"קונטרה" המתאימה לצלחת עשירת ארומה שכזאת), נחשף סיפורו של היין. כמו תמיד, ההרכב הזני הסופי של היין הוא תוצאה של טעימה ומיזוג ואינו ידוע מראש. צוות הייננים של רמת הגולן, בניצוחו של ויקטור שונפלד, מבצע אינסוף מיזוגים וטעימות עד שנופלת ההחלטה. וכך, בסופו של התהליך, "ירדן קצרין, 2004" מורכב מ־94% ענבי קברנה סוביניון ו־6% ענבי מרלו. הענבים הגיעו הפעם מהכרמים המובחרים ביותר של היקב במרכז ובצפון הגולן, אל רום, אלוני הבשן, תל פארס ואורטל וכן מכרם רמות נפתלי שבגליל העליון.

 

היינות מהחלקות השונות טופלו בנפרד, תססו בנפרד ויושנו בנפרד בחביות עץ אלון צרפתי חדשות במשך שנה וחצי. לאחר מכן בוצע ערבוב היין - והבלנד הסופי הוחזר לחביות לשישה חודשים נוספים ליצירת ההרמוניה הדרושה בין המרכיבים השונים. לאחר הביקבוק נותר היין להתיישנות של כשנתיים בבקבוקים, בסביבה התומכת של מרתף היקב, ורק לאחר תום השלב הזה יצא לפגוש את העולם שבחוץ.

 

ירדן קצרין, 2004. יין צעיר מאוד בסוגו, ושתייתו כעת היא עניין לא פשוט מבחינה נפשית. אמנם אחרי כשעתיים של נשימה בתוך דקנטר היין מהנה ביותר, הטעימה היא רבת פנים ויופי, אך היא בעיקר מחשבה קדימה אל שיאי הארומה והטעם אשר נכונו לו על בסיס הפוטנציאל שהוא מפגין כעת. והכעת הזה הוא אף עשיר ומרתק של ניחוחות פרי יער שחור, שזיף חם, עשבי שדה ועישון, טריות ארומטית ורמזים נדיבים של תבלינים מעץ החבית. על החך היין מעניק תחושה מוחלטת של מלאות, של גוף, של מורכבות, הוא בנוי רבדים של טעם ותחושות מגע, קטיפתי ונעים. יש לו סיומת ארוכה וטובה, סיומת של געגוע.

 

היין יוצא כעת לחנויות היין המובחרות בארץ, או ניתן לרכישה בחנות היקב אשר בקצרין, ברמת הגולן, במהדורה מוגבלת וממוספרת של לא יותר מ־12 אלף בקבוקים. איכות וכמות אינן הולכות יחד במקרה הזה: מחירו כיום לצרכן 330 שקל (מחיר שיאמיר עם חלוף השנים). ניפגש לטעימה נוספת ב־2029.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x