$
חדשות האלכוהול

מבחן טעימה: בירה בטעמים

בירות של מבשלת הבוטיק האמריקאית סמואל אדמס מגיעות לישראל בטעמי דבש, דובדבנים ובלאק לאגר. מי שהשילובים האלו נראים לו מוזרים כדאי שיקרא את הטור. המבקר, אם לצטט במדויק: "ממליץ"

שלמה פפירבלט 10:5711.01.09

בירות הדבש, שמקורן באזורי הכפר בבריטניה, חזרו לאופנה בעשור האחרון. מבשלות שיכר בבלגיה, בבריטניה ובארצות הברית החלו לייצר אותן באופן קבוע, והפופולריות שלהן בקרב הצרכנים נמצאת בסימן עלייה. לכן שמחתי מאוד לפגוש בימים אלה יבוא חדש של בירת דבש, משובחת, מבית היוצר של סמואל אדמס, מבשלת הבוטיק הבולטת בארה"ב ובין המובילות בשוק האמריקאי בתחום של בירות מיוחדות המבושלות על פי מתכונים מיוחדים.

 

הבירות האלה מופיעות תחת הכותרת ברומייסטר'ס קולקשן, ושלוש מהן נמכרות כעת בבקבוקים (במחיר 13-15 שקל) בחנויות אלכוהול מובחרות בארץ.

 

סמואל אדמס האני פורטר, בירת הדבש, יוצרה במבשלה לפני כשנתיים במהדורה מוגבלת שנועדה להיות חד־פעמית. אך אלפי חובבי בירה אמריקאים התאהבו בה וחתמו על עצומה שקראה למבשלה לחזור ולייצר אותה, ובעקבות כך הוכנסה אל המגוון הקבוע של הברומייסטר'ס קולקשן. זאת בירת פורטר בסגנון אנגלי אשר בושלה עם דבש מיוחד מסקוטלנד. פורטר היא בירה עשירת טעם ובעלת גוון כהה, שבאה לעולם במאה ה־18. היא עשויה כמעט אך ורק משעורה, עם תוספות נדיבות מאוד של כשותית וטעם מעושן מרומז, ואת ראשה מעטר כתר קצף סמיך.

 

ההיסטוריה של הבירה מספרת כי באה לעולם במבשלה־פאב ליד השוק הסיטונאי הגדול של לונדון, והתחבבה במהירות על הסבלים הרבים העובדים במקום (מכאן שמה).

 

הפורטר עם הדבש של סמואל אדמס מפיצה ניחוחות עדינים של קלייה, המשתלבים נהדר בארומות הדבש. יש לה טעמים עשירים וידידותיים לחך, ולגימתה היא חוויה מומלצת. צבעה כהה על גבול השחור, וחוזקה האלכוהולי 5.5%.

 

 

בירת דבש, דובדבנים ובלאק לאגר בירת דבש, דובדבנים ובלאק לאגר

 

הבקבוק השני המפתיע של סמואל אדמס הוא הבלאק לאגר. מי שגדל כאן בישראל על ברכי הביטוי השגוי "בירה שחורה" עלול להתבלבל. לא מדובר בבירת המאלט, חסרת האלכוהול כמעט, השחורה והמתקתקה, כי אם בסוג עתיק של בירה מהחלקים המזרחיים של גרמניה (ייצורה החל לפני כ־400 שנה). השוורץ ביר המקורית היא בירה בעלת טעמים חזקים, מרירות שוקולדית וגוון כהה עד שחור, שגרסאות שלה הועתקו גם בבריטניה וזכו להצלחה.

 

הבלאק לאגר הנוכחית מרירה פחות, וקלה יותר, למרות הגוון הכהה שלה. היא נעימה מאוד לשתייה, ארומות הקלייה של הלתת מושכות ונעימות והחוזק האלכוהולי שלה הוא 4.9%.

 

הבקבוק השלישי הוא העליז מכולם מבחינת הטעמים והניחוחות. סמואל אדמס צ'רי וויט היא בירת חיטה עם דובדבנים. בירות החיטה עם טעמי פרי הן כמעט קינוח, בזכות הרכות והמתיקות שלהן. במהדורה הנוכחית הבירה שומרת על טעמי הלתת, יש בה מרירות טובה, וכל זה משתלב באופן מרתק עם הנוכחות הבולטת של ניחוחות וטעמי הדובדבנים. הדובדבנים מושלכים אל הבירה פעמיים, לפני התסיסה ולאחריה, מה שמסביר את הנוכחות המלאה והטובה שלהם על החך. מומלץ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x