שכווי מסורס משדות ברס
מסעדות הגורמה הכינו תפריט סילבסטר מנותק מהמציאות. 800 שקל יגבו מסועד במול ים, 890 שקל בכתית. כך עולות בתקופת מיתון כמהין מפריגור
מיתון או לא, מסעדות העילית דבקות במסורת הסילבסטר ומציעות ארוחות ערב עתירות מנות בערב ראש השנה האזרחית.
מול ים וכתית מתחרות על תואר הארוחה היקרה ביותר ומציעות שתיהן תפריט טעימות רב מנות במחירי האלפיון העליון.
במול ים יוכלו הסועדים לבחור בין ערב ראש השנה האזרחית, 31 בדצמבר, לבין 1 בינואר, ולקבל שבע מנות ושלושה קינוחים ב־800 שקל לסועד, ללא יין. בתפריט: קרפצ'ו לוקוס בעלעלי זהב, פברז'ה כבד אווז, סלט בייבי קלמארי בשמן קפה, שכווי עוף (סוג של פסיון) מברס עם כמהין מפריגור (מעוף מסורס שרעה במרעה חופשי בשדות ברס), לנגוסט מברטאן ברוטב פופקורן, בשר קובה יפני בשתי גרסאות - צלוי וחי, ופיתויים נוספים.
פרטים: נמל ת"א, טל': 5469920-03.
כתית תגיש שמונה מנות, צלחת גבינות וקינוחים ב-890 שקל, כולל מזיגה חופשית של שמפניה מבית לואי רואדרר. בין המנות: כבד אווז על גריל פחמי הדרים עם נתח לובסטר, קרם ערמונים וברנדי וקצף הל, שקד עגל צלוי בקרם פול ירוק, רביולי פרמז'ן וחלמון נא בציר עגל וטרגון, ועוד. מי שרוצה לחסוך מהמחיר המלא, 800 שקל, יכול להסתפק בסבב הראשון בערב שיסתיים ב־21:15 ויעלה 750 שקל או לשבת על הבר תמורת 700 שקל.
פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב, טל': 5107001–03.
מסעדת מסה מתהדרת לכבוד סילבסטר בתפריט של מנות מיוחדות לבחירת הלקוח ותפריט שמפניה מיוחד, למרות שביומיום כבר הפנימה את המצב והנהיגה מנות מוקטנות במחירי מיתון. בין המנות לערב החגיגי: קרפצ'ו כבד אווז מקורמל עם טחינה גולמית, סילאן ומלח שחור (68 שקל), שקדי עגל עם טורטליני בטטה, קרם קסבייה וציר בצלי פנינה (64 שקל. ביום חול היא עולה בגרסה מוקטנת 38 שקל), אנדיב אגסים צלויים עם גבינת סנט־מור אפויה בדבש ופרחי טימין (54 שקל), קוד מקורמל עם ריזוטו קוקוס, פטריות יער צרובות ואנדיב אפוי (128 שקל), ומנות נוספות. בתפריט השמפניה בקבוקים במחיר 325-4,550 שקל.
פרטים: הארבעה 19 תל אביב, טל': 6856859-03.
גם במסעדת רפאל יוצע תפריט של מנות מיוחדות לבחירה, במחירים שבין 45 ל־75 שקל לראשונות, ו־85–135 שקל לעיקריות. הסועדים יקבלו גם כוס שמפניה על חשבון הבית.
פרטים: הירקון 87 תל אביב, טל': 5226464–03.
ובקלואליס מסירים את העניבות לערב אחד, רוקדים ושותים לצלילי כנר אוזבקי ומקבלים ארוחה הכוללת מתאבן, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר 600 שקל כולל שמפניה.
פרטים: אבא הלל סילבר 16 רמת גן, טל': 5752445–03.
בארקדיה בירושלים יציע השף עזרא קדם תפריט הכולל פתיחים, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר 330 שקל לסועד.
פרטים: אגריפס 10 ירושלים, טל': 6249138–02.