$
אוכל

מה מתבשל: פסטיבל עם תעודות

40 מסעדות כשרות מציעות תפריט מיוחד במחיר אחיד, וגם צדפות מוטסות בבסטה, סדנה של אביב משה בספייסס, עסקית חדשה ביקנעם ולוק חדש למאיה התל אביבית

גלי וולוצקי 08:4905.11.08

ב־20-9 בנובמבר ייערך זו הפעם הרביעית פסטיבל שף תאכל כשר, שבמסגרתו 40 מסעדות כשרות ברחבי הארץ יציעו תפריט מיוחד הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח תמורת 84 שקל לסועד. משתתפות בפסטיבל: דקא, גשן, פאפאגאיו, אל גאוצ'ו, בני הדייג, ל'אנטריקוט ומסעדות נוספות בתל אביב, מסעדת אורו במושב גאליה, ביסטרו 56 בהרצליה פיתוח ועוד.

פרטים: באתר www.rol.co.il ובטל': 03-6912540.

 

אויסטרים בכרמל. פסטיבל שונה בתכלית ב־7 בנובמבר ב־24:00–900 בבסטה בתל אביב. בחזית המסעדה הממוקמת בסמוך לשוק הכרמל יוצב דוכן ענק של אויסטרים על קרח שהוטסו מרחבי העולם. האורחים יוכלו לטעום חמישה סוגי אויסטרים: פין דה קלר, ג'ילארדו, פסיפיק, פרל בלאנש ופלאט/בלון מצרפת, שיימכרו תמורת 15–25 שקל ליחידה. עוד יוצעו לסועדים שמפניית וו קליקו במחיר 49 שקל לכוס ואויסטר שוט (למשל עם מיץ עגבנייה, וודקה וביצי סברוגה).

פרטים: רח' השומר 4 תל אביב, טל': 03-5169234.

 

 

מאיה. התאימו את העיצוב לתפריט מאיה. התאימו את העיצוב לתפריט צילום: עמית שעל

 

עסקית בג'אפרו. מסעדת ג'אפרו, שנפתחה לפני חודשים ספורים באזור התעשייה ביקנעם, חונכת תפריט עסקי הכולל פלטת פתיחים שמוגשת למרכז השולחן ומנה עיקרית במחיר העיקרית, שנע בין 38 ל־96 שקל. בין הפתיחים: חציל קלוי עם יוגורט וסלסילת עגבניות צ'יפוטלה, פלפלים קלויים עם גבינת פטה בשמן בזיליקום וצ'יפס שום, סלק אדום צלוי עם סירופ בלסמי רוקפור וכבד ברווז על טוסט קינמון. בעיקריות: מרק משי (חרירה) צפון־אפריקאי של בשר, עצמות, קטניות, עשבי תיבול, ירקות ותבלינים (38 שקל), ניסואז עמק יזרעאל, עוף במרינדת הדרים לצד חסה, עגבניות, צנוניות, שומר, פלפלים קלויים, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי (55 שקל), חזה ברווז בקראנץ' בוטנים ברוטב פלפל סצ'ואן וקרמל עם פירה בטטה, טחינה גולמית, סלק צלוי ופסטייה מתובלת (96 שקל).

פרטים: צומת יקנעם, בניין משולם לווינשטיין, טל': 04-9891988.

 

המולקולרית של משה. השף אביב משה יערוך מחר סדנת בישול מולקולרי בסניף התל אביבי של רשת ספייסס. משה, שהתאהב בז'אנר השנוי במחלוקת בעת שביקר במסעדת אל בולי בקוסטה בראווה לפני כשנה וחצי, שקד מאז על לימוד הנושא. בסדנה ילמדו המשתתפים על השימושים השונים בחנקן נוזלי, במכשיר עישון, בבראנר (טכניקת בישול אטי), בסיפון (מכלי הקצפה) ועוד. בין השאר ירקחו המשתתפים קציפה על בסיס חלבונים בעזרת סיפון, קציפה קרה בעזרת ג'לטין של פרי או ירק, קציפה חמה של פורצ'יני ושוקולד, קציפות לציטין ובזוקה, קצף בירה וקציפת פירות. משך הסדנה שלוש שעות, והיא אינה מצריכה ידע מוקדם בבישול.

פרטים: 260 שקל. קהילת סלוניקי 11 תל אביב, טל': 03-6475555.

 

מאיה המשופצת. מסעדת מאיה, שנפתחה לפני כשנה במתחם יד חרוצים, הגישה למן ההתחלה אוכל אגאי מוצלח, אך העיצוב שלה - הייטקי ומנוכר - לא תאם את החוויה. מחר תפתח המסעדה את שעריה לאחר עיצוב מחודש שמדבר בשפה הקולינרית שלה. השינוי מתחיל בדלתות עץ עתיקות ששובצו בידי אמן ויטראז'ים בצבעי ארמון הסולטן המפואר באיסטנבול, הדולמה באחצ'ה. קירות המסעדה צופו בטפטים מסיציליה, אמנית צבע עמלה על צביעת שאר הקירות, ושאנדלירים מאיסטנבול מאירים כעת ברכות את חלל המסעדה.

פרטים: יד חרוצים 13 תל אביב, טל': 03-6335355.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x