$
חדשות האלכוהול

מבחן טעימה: יינות פלם - משתבחים עם הזמן

ההשקות החדשות של משפחת פלם (דור שני לתרבות יין) מוכיחות שאם עד עכשיו יצרה יינות טובים מאוד, היא רק ממשיכה להשתבח

שלמה פפירבלט 09:3120.07.08

דרך עפר מאובקת מצומת אשתאול, על הכביש לבית שמש, מסתיימת בעמק קטן המוקף גבעות, כרמי זיתים ועצי חורש. זהו פתחו של נחל כיסלון, ולמרות החום הישראלי מאוד - הנוף אירופה. את המקום הזה בחרו בני משפחת פלם כדי להקים בו את היקב הנושא את שמם.

 

פלם היא משפחה של יין. אבא ישראל פלם יצא לדרום אפריקה ללמוד ייננות ב־1968, ואחר כך היה מראשוני הישראלים שהשתלמו בתחום באוניברסיטת דיוויס בקליפורניה - אחד המוסדות היותר נחשבים בעולם היין. אחר כך היה במשך 35 שנה היינן של יקב כרמל מזרחי, ויחד איתו עבר מן התקופה שבה ישראלים הכירו רק יינות פשוטים או יינות קידוש, אל העידן של מהפכת היין האיכותי. הדור השני של המשפחה כבר עשה את הדברים אחרת, באופן עצמאי.

 

יקב פלם יקב פלם צילום: הילית אזולאי

 

גולן, הבכור, למד חקלאות ברחובות, אחר כך השלים תואר שני בייננות באיטליה, דילג משם להתמחות ביקב קרפינטי האיכותי בטוסקנה וקינח בהשתלמות ביקבים בדרום אוסטרליה. גלעד למד משפטים והמשיך לתואר שני במינהל עסקים. כאשר סיים כל אחד את ההכנות שלו הם חברו לצוות, וב־1998 הקימו יקב זעיר בבית שכור במושב גינתון.

 

גולן טיפל כמובן ביין, וגלעד בניהול ובפיננסים. הביקורות היו מצוינות, היינות נמכרו היטב, ועוד בטרם הגיע הבציר הבא כבר אזל כמעט כל הבציר הקודם. לפני חמש שנים עברו למבנה היקב שהקימו ליד צומת אשתאול, הבולט בצבעו הכתום ומזכיר את בתי הטרה קוטה של איטליה. בשלב זה הצטרפה אליהם גם האחות הצעירה גפן, שמנהלת את מועדון הלקוחות ומטפלת בלקוחות העסקיים.

 

לאחרונה השיקו יינות חדשים, וסביב שולחן עץ גדול בפינת אולם החביות הקר והאפלולי התכנסנו לטעום מהם. המסקנה הראשונה היא שיינות פלם, שהיו עד כה טובים מאוד, השתבחו עוד יותר והפכו למורכבים ועשירים יותר.

 

סוביניון בלאן - שרדונה, 2007: בלנד עשוי מ־70% ענבי סוביניון בלאן מכרמים בגליל העליון, והשאר ענבי שרדונה מאזור הרי יהודה, שלא בא במגע עם חבית. יש לו ארומות חדות של הדרים, עם מגע פרי טרופי, מלון בשל ואגס לבן. על הלשון הוא רענן, פריך, מאוזן וטעים מאוד. בחירה נכונה לארוחה של ערב קיץ חם. מחיר מומלץ: 75 שקל.

 

פלם קלאסיקו, 2006: היין הצעיר והפחות מחייב של היקב, הנושא את אחת מהתוויות היפות בארץ, לטעמי, עשוי חצי וחצי מקברנה סוביניון ומרלו, אשר התיישנו משך שישה חודשים בחביות עץ אלון. יש לו גוון של אבן אודם, הנפתח בכוס לניחוחות פרי נעימים עם מעט עישון ותבלינים. על הלשון הוא רך, מאוזן ורענן. יין עם נשמה מקומית, במובן הטוב של ההגדרה. לקנות ולשתות. מחיר מומלץ: 75 שקל.

 

מרלו, רזרב, 2005: עשוי עם תוספות קטנות של ענבי קברנה סוביניון ופטי וורדו, שתרמו לתוצאה ההרמונית כל כך בבקבוק. יש לו גוון כהה בכוס וארומות עזות של פרי יער שחור ושזיפים בשלים, עם תבלינים וריחות עישון. על החך הוא מלא, מורכב וקטיפתי. יין מרשים, שאפשר לשתות כבר עכשיו בהנאה רבה, או להניח לו להתיישן 4–5 שנים לפחות, לפני הניסיון הבא. מחיר מומלץ: 145 שקל.

 

קברנה סוביניון, רזרב, 2005: עשוי גם הוא עם תוספות קטנות של ענבי מרלו ופטי וורדו, והתיישנות של 18 חודשים בחביות עץ אלון. זה אחד היינות הטובים שטעמתי השנה מתוצרת הארץ - בעל ניחוח עז של פרי יער ודובדבן שחור, תבליני עץ החבית ורמז אקליפטוס. טעמיו מורכבים ונוכחותו על החך מלאה, ועם זאת מעודנת. לקנות ולשמור עד שיגיע לבשלות, בין שנה לשנתיים, ועוד הרבה יותר. מחיר מומלץ: 145 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x