פינטק 2021
הפינטק הוא הדבר הכי טוב שקרה למערכת הבנקאית"
כך אמר אריק פרישמן, מנהל חטיבת דיגיטל דאטה וחדשנות בבנק דיסקונט, בפאנל במסגרת כנס פינטק 2021 של כלכליסט, בהשתתפות מייסד מליו מתן בר, מייסד טיפלתי חן עמית, ושותף מייסד בקרן הון הסיכון TLV Partners איתן בק. לדבריו: "עברה עלינו שנה מטורפת בתחום הדיגיטלי. סגרנו פער של שנים מבחינת הדיגיטציה ואימוץ הדיגיטל של לקוחות"
אריק פרישמן, מנהל חטיבת דיגיטל דאטה וחדשנות בבנק דיסקונט, אמר במסגרת פאנל שנערך בכנס פינטק 2021 של כלכליסט, כי "עברה עלינו שנה מטורפת בתחום הדיגיטלי לא יכולנו לבקש יותר. סגרנו פער שחשבנו שייקח לנו שנים לסגור מבחינת הדיגיטציה ואימוץ הדיגיטל של הלקוחות, הכל נדחס בשנה ואני חושב שאנחנו מרוצים מהפן הזה של השנה וגם הלקוחות".
הוא מוסיף כי "הפינטק הוא הדבר הכי טוב שקרה למערכת הבנקאית בשנים האחרונות ואפילו יותר מזה הכי טוב שקרה לבנקים הקטנים והבינוניים שאנחנו משתייכים אליהם".
- קרן פורטיסימו משקיעה 20 מיליון דולר בחברת הפינטק חשבונית ירוקה
- "המזה"ת ‑ מהאזורים המעניינים להשקעה בפינטק וקריפטו"
- "התחומים החמים להשקעות שאנחנו מסמנים הן תשתיות חדשות ופינטק"
פרישמן אמר כי "הפינטק לימד אותנו על סטרואידים שני דברים: האחד, על היכולת לאמץ טכנולוגיה ולצמצם פער אל מול התחרות באמצעות שיתופי פעולה מה שלא יכולנו לעשות בעבר. הדבר השני הוא שהם שמו לנו מראה מול הפרצוף במובן של איך צריכים להסתכל על עצמנו בתצורה שונה לחלוטין ממה שהיה נהוג. הפינטק הביא אותנו לשים את הלקוח במרכז. להפסיק לגרום לו להשתמש במוצרים שלנו, אלא מלכתחילה לפתח מוצרים שהוא צריך".
מתן בר הוא מנכ"ל ומייסד מליו, חברת פינטק אשר מאפשרת לעסקים בארצות הברית להעביר כסף מעסק אחד לשני, בעיקר לספקים שלהם. בעל מסעדה לספק הדגים שלו, חברת עורכי דין קטנה לספק הקייטרינג וכן הלאה. לדבריו: "יש שוק של משהו כמו 18 טריליון דולר של תשלומים שעוברים בין עסקים בצ'קים. אנחנו עוזרים לכל העסקים האלה לעבור מצ'קים וכל מיני אמצעי תשלום אחרים לדיגיטל. שיהיה קל לשלם לספק כמו שקל לשלם בביט. החברה באמת צמחה מהר, אנחנו לפני שנה היינו 30 עובדים ועכשיו אנחנו 200 עובדים ואני מקווה לסיים את השנה הקרובה ב-500 פלוס עובדים. יש חשש לגדילה מהירה. הייתי בפייפאל קודם וניהלתי יחידה עסקית של 50 מיליארד דולר בתשלומים, אז למליו יש עוד לאן להתקדם".
"אבל ללא ספק הקצב המהיר הפתיע אותנו מאוד, הרבה בגלל הקורונה. בקורונה לבעל עסק היה קשה מאוד לאסוף צ'ק או לתת צ'ק. אי אפשר היה להיפגש. המעבר לדיגיטל של עסקים כאלה הזניק את החברה. בשווי של דבר גיוס כספים או שווי של חברה צריך להיות בהתאם לביצועים העסקיים. אצלנו לשמחתי הרבה השווי הנוכחי לא היה הכי גבוה שהוצע לנו ואנחנו כיום אחת החברות שצומחות הכי מהר בעולם בתחום של פיימנטס וההשקעות והגיוסים בהתאם".
חן עמית, מנכ"ל ומייסד שותף בטיפלתי, אומר: "אנחנו פיתחנו מערכת לניהול תשלומים לחברות קצת יותר גדולות מאשר מליו, חברות בין העשרות המאות והאלפי עובדים. טוויץ' של אמזון לקוח שלנו, טוויטר גו דדי ואחרות הן בין הלקוחות שלנו. אנחנו פרצנו פתאום תוך עשר שנים. ב-2017 זיהינו את המוצר הנכון עבורנו ואז התחלנו להתקדם ולהאיץ את הצמיחה שגדלה בכל שנה בצורה משמעותית. אנחנו צומחים וגדלים בכל שנה וזו הבהלה לזהב שדיברנו עליה. הלקוחות שלנו מחכים לפתרון וצריך לרוץ מהר ולהביא להם פתרון והיכולת לצמוח נובעת מהצורך לספק רצון אמיתי בשוק".
"אנחנו לא חוששים מהבהלה לזהב הזו וחשים מאוד חזקים וסומכים על היכולות שלנו ועל קצב הגידול שכמעט מכפיל את עצמו כל שנה", מוסיף עמית.
איתן בק הוא שותף מייסד בקרן הון הסיכון TLV Partners לדבריו: "אנחנו משקיעים בשלבי A וסיד ונותנים את הצ'ק הראשון. אנחנו מאוד אוהבים לקחת סיכון ולהשקיע ביזמים שאנחנו מאמינים בהם. מעולם לא היה קל להשקיע בחברות. מה שקורה בפינטק כיום וקראתם לזה כבר הבהלה לזהב. התשלומים המקוונים וכל מה שקשור לבנקאות לא היה מספיק מודרני. זה תחום ענק שיש בו טריליוני דולרים ואין מספיק טכנולוגיה חדשנית שתשרת אותו".