כנס אונליין
"גופים פיננסיים גדולים מאמצים שיטות עבודה של חברות הייטק"
רוני מיכאל, שותפה וראש מערך הייעוץ הטכנולוגי ב-KPMG סומך חייקין, אמרה את הדברים בכנס "מחשבים ארגון מחדש" של כלכליסט בשיתוף מיקרוסופט
- "חברות טכנולוגיות 5G, פינטק וטכנולוגיות בריאות יקבעו ב-2021 את סדר היום"
- יוניקורן חדש: שווייה של איטורו זינק ליותר מ־2.5 מיליארד דולר
- "לצעירים מתחום הסייבר והפינטק יש נטיה להשקיע בחברה שלהם, או בחברות דומות"
לדברי מיכאל, "רוב הגופים הפיננסיים מחבקים את חברות הפינטק, וסטארט-אפים בכלל, כמי שיכולים לסייע להם להאיץ את תהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית. במקביל, אנחנו גם רואים את הצעדים המאוד גדולים שיש לעשות. מצד אחד, לוקחים את התשתיות הקיימת, שהיא הרבה פעמים כבדה מאוד, למול המהירות והזריזות שצריך לתת במפגש מול הלקוחות. יש מקומות מהירים יותר ופחות, ורואים את זה גם בעולם וגם בארץ". מיכאל המשיכה ואמרה בעניין זה כי "שוק הפיננסים לא אחיד, יש שונות מאוד גדולה. רואים צעדים משמעותיים שנעשו כדי להיות כמה שיותר מהירים וגמישים ולאפשר פעילות שוטפת מהירה. גם רואים מגמה גלובלית שבה ענקיות טכנולוגיה הופכות לא רק לשותפות עסקיות של המוסדות הפיננסיים אלא גם מתחרות. יש פה, בהיבטים מסוימים, משהו נכון וטוב לעולם הפיננסי, כי הוא מאלץ מוסדות פיננסיים להתקרב לקצב הזה. זו מגמה שאנחנו רואים אותה בעולם בצורה משמעותית, וגם בארץ רואים אותה יותר ויותר"
לא תחליף לגופים המסורתיים
מיכאל העריכה עוד, שחברות טכנולוגיה לא יחליפו את הגופים הפיננסיים המסורתיים. "יש מקומות שבהם הן יכולות להוות חלופה, אבל זו לא תחלופה", אמרה, "בסופו של דבר, גם אם אתה רוצה חלופה לבנק או לחברת הביטוח, רוב הציבור מבין את המשמעות של הביטחון והחוסן של הארגונים הפיננסיים בארץ, והרגולטורים ששומרים על האזרח הקטן".
אתי בן זאב, משנה למנכ"ל וממונה על חטיבת טכנולוגיה ומחשוב בבנק הפועלים, העידה על תהליכי השינוי הדיגיטלי במוסד שלה: "כשאנחנו מסתכלים על גופי פינטק, אנחנו רואים בהם יותר הזדמנות מאשר תחרות. אם בעבר הבנקים היו גופים יותר שמרניים, והעדיפו לפתח הכל בעצמם, היום שם המשחק הוא שיתופי פעולה. גופי פינטק הם חדשניים, מהירים, זריזים, ובדרך כלל מתעסקים בנישה מסוימת. לכן אם אנחנו, כבנק, יודעים לשתף פעולה עם החברות האלו, אנחנו יכולים להביא מוצרים הרבה יותר חדשניים ללקוחות שלנו, ובקצב הרבה יותר מהיר. בנוסף לכל שיתופי הפעולה עם חברות הפינטק אנחנו משקיעים הרבה גם בחטיבת הטכנולוגיה של בנק הפועלים, במטרה לשפר את הקצב שבו אנחנו מביאים מוצרים טכנולוגיים ללקוחות שלנו. אנחנו עושים את זה באמצעות שינויים מאוד גדולים בתשתיות הטכנולוגיות שלנו, כולל שימוש בענן, אוטומציה בתהליכי פיתוח ומודרניזציה של מערכות ליבה".
תמי אוחנה קול, משנה למנכ"ל ומנהלת חטיבת הטכנולוגיות במגדל ביטוח, סיפרה איך עובדת החברה עם סטארט-אפים וחברות טכנולוגיה בתחום הביטוח, שמכונים בעגה המקצועית אינשור-טקים. "אנחנו מחבקים את האינשור-טקים אלינו", היא אמרה. "אלו סטארט-אפים שבעבור הגופים הפיננסיים הגדולים מהווים סוג של גשר לשכבות העליונות, לחיבורים למעלה. אנחנו מסתכלים על כל החברות החדשות שנפתחו, ויש כבר שתי חברות ביטוח חדשות בישראל, אבל הן לא עד הסוף דיגיטליות - לא כמו בארה"ב, שם חברות כמו למונייד או נקסט מבוססות על שיטות מכירה אחרות ושיטות חיתום אחרות, ובעיקר מבוססות דאטה.
"פה בארץ, החברות שקמו בעיקר דומות לחברות מסורתיות יותר, אבל יותר רזות ונישתיות. וגם כאן האינשור-טקים הם בעיקר לנישות מסוימות. יש כאלו שמתמחים בקשר מול סוכנים, כאלו שמתמחים בחידושים או בביטקוינים. אנחנו מאוד אוהבים להשתמש באינשור-טקים. זו מתודולוגיה שנכנסת לתוך הארגון, זה מביא לנו חדשנות, זה עוזר לארגון שלנו להיות גמיש יותר, לפתח מהר יותר, לקבל דרכים חדשות ויצירתיות ותוך כדי אנחנו חושבים על הדור הבא שלנו עצמנו ואיך הוא הולך להיראות".