בלעדי לכלכליסט
יוניקורן חדש: שווייה של איטורו זינק ליותר מ־2.5 מיליארד דולר
השווי של חברת הפינטק הישראלית זינק לאחר שגוף אמריקאי מוסדי ביצע בעסקת סקנדרי רכישות של אחזקות מבעלי מניות של החברה הישראלית ב-50 מיליון דולר. לכלכליסט נודע כי בגיוס הבא של החברה שווייה צפוי אף לגדול משמעותית
- מלזיה אסרה על eToro הישראלית לפעול בתחומה
- חברת eToro מגייסת מאה מיליון דולר
- חברת הסטארט-אפ איטורו גייסה 6.3 מיליון דולר
הזינוק בשווי נודע לאחר שגוף אמריקאי מוסדי מבצע בימים אלה רכישות של אחזקות של בעלי מניות של החברה הישראלית ב־50 מיליון דולר – סכום שייתכן שאף יגדל. מדובר בעסקת סקנדרי שבה הגוף האמריקאי רוכש מניות ממשקיעים ועובדים לשעבר שמוכרים בחברה. עוד נודע ל"כלכליסט" כי בגיוס הבא של החברה שווייה צפוי אף לגדול משמעותית מעבר ל־2.5 מיליארד דולר.
זינקה בקורונה
איטורו הוקמה ב־2007 על ידי האחים יוני (המשמש כמנכ"ל) ורונן אסיא, והיא מפעילה רשת המאפשרת למשתמשיה לעקוב אחר משקיעים ולאמץ את אסטרטגיות ההשקעה שלהם בשוק ההון. בתמורה לעמלות מסחר איטורו מאפשרת לאנשים להשקיע במגוון נכסים בשווקים — מניות, סחורות, מטבעות, תעודות סל, מדדים ומטבעות קריפטו.
קהילת איטורו העולמית מונה מעל 16 מיליון משתמשים רשומים ברשת החברתית. החברה דיווחה ב־2020 כי מאז התפרצות הקורונה היא רשמה עלייה חדה במספר המשתמשים בפלטפורמה שלה, וכי היקף המסחר במניות בפלטפורמה שולש מאז תחילת השנה לעומת 2019. כיום החברה מעסיקה מעל 1,000 עובדים בעשרה משרדים בעולם, כ־600 מתוכם בישראל. מתחילת השנה גייסה איטורו כ־300 עובדים, מחציתם בארץ. עד היום גייסה החברה 162 מיליון דולר בחמישה סבבי גיוס.
הגיוס הפומבי האחרון של החברה הישראלית היה ב־2018, אז גייסה 100 מיליון דולר. את הגיוס הובילה החברה הסינית China Minsheng Financial. משקיעים בולטים שהשקיעו בחברה לאורך השנים, על פי IVC, כוללים את חמי פרס מקרן ההון סיכון הישראלית פיטנגו, המשקיע גיא גמזו, היזם רפי גידרון, ענק הביטוח הסיני פינג אן, עופר אדלר, קרן ספארק קפיטל, פורטרוס ונצ'רס ועוד.
לקפיצה המשמעותית בשווי של החברה יש כמה סיבות. הראשונה שבהן היא הצלחת החברה בתקופת הקורונה. החברה דיווחה שמגפת הקורונה יצרה ביקושים גוברים להשקעות מקוונות, ובדומה לפלטפורמות השקעה אחרות בעולם דוגמת רובינהוד, היא הצליחה להוסיף במהלך שנת 2020 לבדה כ־4 מיליון משתמשים חדשים. סיבה נוספת היא העובדה שהחברה הישראלית פעילה מאוד בעולם הקריפטוגרפי עם דגש רב על תחום הביטקוין. השגשוג של המטבע בשנה האחרונה הפך את החברה למובילה בתחום.
ב־2019 רכשה איטורו את ספקית החוזים החכמים Firmo מדנמרק שפיתחה פלטפורמה בטוחה ליצירת חוזים פיננסיים, שיכולה לפעול על תשתיות בלוקצ'יין. רכישה זו סייעה רבות לפעילותה בתחום הקריפטו.
חלק מתופעת הסקנדרי
עסקת הסקנדרי שבה הגוף האמריקאי רוכש מניות איטורו היא אחת משורה של עסקאות כאלה בשנים האחרונות, ובעיקר בשנה האחרונה. לפי הערכה, ההשקעה בעסקאות כאלה עומדת בשנה האחרונה על מאות מיליוני דולרים, וייתכן שאף יותר ממיליארד דולר.
כך, בשבועות האחרונים הודיעה חברת הכנסים הווירטואליים ביזאבו על גיוס של 138 מיליון דולר, כש־60% מהם היו מיועדים לרכישת אחזקות בעלי מניות קיימים בחברה. חברות נוספות שביצעו עסקת סקנדרי הן סימילרווב, מאנדיי, ג'וגאנו ומון אקטיב. מאיטורו נמסר: "איטורו חווה צמיחה משמעותית בשנה האחרונה וזוכה לעניין רב בקרב משקיעים גלובליים. החברה לא נוטלת חלק פעיל בעסקאות סקנדרי המתבצעות מעת לעת ע"י בעלי המניות של החברה".