כנס רפואה חכמה
"הבורסה הישראלית לא משקפת את ישראל כמעצמה טכנולוגית"
כך אמרה חנה הולנדר, מנכ"לית אקסלנס בכנס רפואה חכמה של כלכליסט וקסם. לדבריה, "אם חברות הטכנולוגיה היו בוחרות להיסחר בבורסה בישראל, תשואת המדדים כאן היו מהגבוהות בעולם"
"בתקופת הקורונה מדדי המניות השונים בעולם שיקפו לא רק את ההשלכות הכלכליות של המגיפה באותן מדינות של החברות הנסחרות, אלא גם ובעיקר את ההרכב הסקטוריאלי של כל מדד מניות. החברות מוטות הטכנולוגיה עלו באופן משמעותי ועלייתם חיפתה ואף גברה על ירידת שווי המניות בסקטורים האחרים שנפגעו מהשפעת הקורונה". כך אמרה חנה הולנדר, מנכ"לית אקסלנס בתחילת כנס רפואה חכמה של כלכליסט.
- למרות הקורונה: עלייה של 20% בהיקף הגיוסים של סטארט-אפים בארץ
- "יהיו עוד הרבה הנפקות ראשוניות של הייטק ישראלי בארה"ב"
- בהיעדר רכישות, ההנפקות מצילות את ההייטק הישראלי
לדבריה, "על רקע המשבר היינו מצפים לראות את מניות חברות הבריאות מזנקות אך לא כך קרה. מניות אלו שנמצאות במדד ה-S&P בממוצע עלו מתחילת השנה בשיעור של 7% בלבד בעוד המדד הכללי של ה-S&P בניטרול חברות הבריאות עלו בכ-15.5%. זאת מאחר וצריכת הבריאות האחרת שאינה קשורה למגפת הקורונה ירדה", כך אמרה חנה הולנדר, מנכ"לית אקסלנס בפתח כנס רפואה חכמה.
לדבריה, השפעות נוספות של הקורונה שניתן לראות הן שהריחוק החברתי ייצר הזדמנות טכנולוגית. "אנחנו רואים שמדד מניות הטכנולוגיה בתוך מדד- S&P עלה ב-33.7% לעומת זאת בנטרול חברות הטכנולוגיה המדד עלה ב-6.3%. דבר נוסף שאנחנו רואים שהמשבר מאוד חידד את העובדה שכלכלת ישראל מצד אחד נהנית מאוד מהטיה לטכנולוגיה אבל הבורסה המקומית מפגרת אחרי וול סטריט. אנחנו רואים שמדד תל אביב 125 מאוד פיגר אחרי מדד ה- S&Pוזאת למרות שכלכלת ישראל מוטת הטכנולוגיה. זה נובע מזה שבמדדי ישראל יש פחות חברות טכנולוגיה. אותו הדבר תקף גם למניות הפיננסים. דבר נוסף שרואים מהשפעות הקורונה זה הפגיעה בנדל"ן שנבעה מירידה בפעילות המסחר ומנושא המשרדים שנפגע בעקבות העבודה מהבית. מדד הנדל"ן בתוך מדד ה-S&P ירד ב-6.5%. בניטרול הנדל"ן אנחנו רואים עלייה של 14.5% ופה אנחנו רואים שינוי טעמים אצל הצרכנים – הזמנות מקוונות לעומת קניונים ובסך הכל ישנה עלייה שכל נושא האונליין ומצד שני ירידה בקניה דרך קניונים".
תקופת משבר הקורונה חידדה את החוזקות של ישראל כמעצמה טכנולוגית, אומרת הולנדר. "היא חידדה את היכולת שלנו להתמודד ואף לשגשג ולהמריא ביחד לשאר העולם גם בעיתות משבר ושינויים תכופים. הבורסה הישראלית אינה משקפת זאת. אם חברות הטכנולוגיה היו בוחרות להיסחר בבורסה בישראל תשואת המדדים בישראל היו מהגבוהות בעולם. שיעור עליית שווי מניות הטכנולוגיה הישראליות בארץ ובעולם מתחילת השנה הינו מעל ל-30%. כולי תקווה שיותר מחברות הטכנולוגיה הגדולות יותר יבואו להיסחר בבורסה בתל אביב", אמרה.
בהסתכלות עולמית, אומרת הולנדר, מגיפת הקורונה גרמה לכל העולם לשנס מותניים ולפעול באופן מקצועי ואינטנסיבי מאוד בכמה מישורים הן במישור הרפואי: התחרות העולמית מי הראשון שיפצח את נוסחת החיסון המיוחלת, ובתחום הטכנולוגי: האתגר לחבר בין אנשים ללא מפגש פיזי.
לדבריה, "פיתוחים אלה ללא ספק ילוו ויסייעו לנו גם בעידן שאחרי, יחסכו לנו נסיעות מיותרות, יורידו עומסים בכבישים, יפחיתו את תאונות הדרכים ועוד. בתחום הרפואי תוך כדי פיתוח חיסון או תרופה לקורונה בטוחני שעל הדרך יתגלו עוד כמה תגליות פורצות דרך שיקלו ויסייעו לנו גם במציאת פתרונות למחלות אחרות בעתיד. כולי תקווה שהקורונה תהפוך ממגיפה להזדמנות ליזמות והתחדשות לקריאת אזהרה והתכוננות של כל העולם טכנולוגית ורפואית גם לאתגרים מורכבים יותר שאולי יפגשו אותנו בעתיד. ושההשקעה בתחום הרפואה תביא את העולם כולו לרפואה חכמה יותר לפריצות דרך שיובילו להפחתת רמת התחלואה בעתיד".