שיחת ועידה
"בתוך שנה נראה 10 חברות קנאביס מארה"ב וקנדה נסחרות בבורסה בת"א"
ההחלטה ביחס ללגליזציה של קנאביס היא דרמטית למדינת ישראל שכן היא מגדילה את מספר הלקוחות הפוטנציאליים של חברות הקנאביס מ-70 אלף ל-1.6 מיליון. "המדינה תוכל לייצר מזה הכנסות לצרכי מס של 2.5-3 מיליארד שקל ולייצר עוד עשרות אלפי מקומות עבודה לאנשים שיעסקו בתחום", כך אמר עו"ד אילן גרזי, ראש קבוצת שוק ההון בפרל כהן בשיחה עם כתב כלכליסט צלי גרינברג במסגרת אירוע האונליין 'שיחת וועידה שאיפות גבוהות – מהפיכת הקנאביס בדרך לכאן'
"ההחלטה ביחס ללגליזציה של קנאביס היא דרמטית למדינת ישראל. המחוקק אומר שהוא רואה את הקנאביס כמו כל מוצר אחר בתחום הפנאי, כמו טבק, כמו אלכוהול וזו בהחלט החלטה דרמטית מצד הציבור בישראל".
כך אמר עו"ד אילן גרזי, ראש קבוצת שוק ההון בפרל כהן בשיחה עם כתב כלכליסט צלי גרינברג במסגרת אירוע האונליין 'שיחת וועידה שאיפות גבוהות – מהפיכת הקנאביס בדרך לכאן' ששודר היום (ד'). לדבריו, לגליזציה תביא לפריחה של החברות הקיימות וגם ליצירת חברות חדשות שייכנסו לתחום של הפנאי.
- ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק לאי הפללה של צרכני קנאביס
- רשות ני"ע נותנת אור ירוק למסחר חברות הקנאביס הזרות בישראל
- מטופלי הקנאביס הרפואי לבג"ץ: יש להקפיא את הרפורמה עד סוף השנה
גרזי הוסיף כי "מבחינת חברות הקנאביס מדברים כעת על מעבר מ-70 אלף לקוחות פוטנציאליים שהם צרכני קנאביס רפואי עם רישיונות ל-1.6 מיליון לקוחות פוטנציאליים ומדובר על הוצאה של 6-7 מיליארד שקלים בשנה, שאם המדינה תשכיל לבצע הליך נכון של הלגליזציה היא תוכל לייצר מזה הכנסות לצרכי מס של 2.5-3 מיליארד שקלים ולייצר עוד עשרות אלפי מקומות עבודה לאנשים שיעסקו בתחום".
על הירידה בשווי מניות הקנאביס אמר גרזי כי מדובר לדעתו בתחושה כללית בלבד. "אם מישהו יסתכל על המספרים הוא יראה שגם בתקופת הקורונה ברגע שהחברות הוגדרו כמפעלים חיוניים הן המשיכו להתנהל ויש גידול במכירות. בארה"ב יש גידול בצריכה של קנאביס בשיעור של 50-100%".
"אם הייתי שואל אותך לפני חצי שנה האם להשקיע בפתאל, פנאקסיה או שופרסל – היום אתה יודע שלא היית משקיע בפתאל, ושכן היית משקיע בשופרסל אבל דווקא פנאקסיה הניבה תשואה יותר גדולה אפילו יותר משופרסל למרות שהמכירות גדלו", אמר.
על ההנחיה של הרשות לני"ע לפיה חברות שעוסקות בתחום הקנאביס פנאי במדינות בהן הפעילות הזאת מותרת יוכלו לבצע גיוסי הון ולהיסחר במסגרת הבורסה בתל אביב אמר גרזי כי "מדובר בהחלטה תקדימית כי חברות מהסוג הזה לא יכולות להיסחר בבורסות הראשיות בארה"ב או קנדה ולכן הבורסה בתל אביב הופכת להיות פלטפורמה מועדפת עליהן.
"אני מאמין שנראה בתוך שנה סדר גודל של 10 חברות מארה"ב וקנדה בבורסה בתל אביב. מדובר בחברות שיהיו כבר בשלות עם היקפי מכירות שיעלו על היקפי המכירות של החברות שנסחרות היום בבורסה עם מגוון מאוד רחב של מוצרים, חלקם יהיו בתחום הפנאי ולמעשה יש כאן הזדמנות לבורסה לקלוט חברות נוספות ולהציע למשקיעים בישראל פלטפורמה נוספת וסוג השקעה אחר".