ועידת ברלין
כוכבים בשמי ברלין, מהדורת 2020
כלכליסט מוביל, זו השנה השנייה ברציפות, משלחת של כוכבי הייטק, בכירים ויזמים ישראלים למפגש מיוחד עם עמיתיהם הגרמנים בברלין
- כוכבים בשמי ברלין: הסטארט-אפים במשלחת כלכליסט
- כוכבים בשמי ברלין, הסטארט-אפים במשלחת כלכליסט
- ועידת "כלכליסט" בניו יורק: קודם ניקח את מנהטן, אחר כך את ברלין
הוועידה תיפתח ב-26 בפברואר באירוע קוקטייל חגיגי במעמד שגריר ישראל בגרמניה, ג'רמי יששכרוף. יום האירועים המרכזי יהיה למחרת, ויכלול את הוועידה עצמה, בהנחיית ד"ר נמרוד קוזלובסקי, ואת מפגש meet&pitch המסורתי. בכירי בנק לאומי שמוליק ארבל ויפעת אורון, ואנדרו וואליס, אראונדטאון, יפתחו את יום הוועידה. מייסד כלכליסט יואל אסתרון אמר לקראת הוועידה: "הבחירה לחזור לברלין למפגש נוסף של טכנולוגיה וחדשנות איננה מקרית. המרחק בין תל אביב וברלין התקצר. ברלין מעניינת את היזמים הישראלים יותר מאי פעם, והחברות הגרמניות מצפות יותר מתמיד להייטק הישראלי".
אחד הדוברים המרכזיים בוועידה יהיה Deven Parekh דירקטור בקרן ההון סיכון Insight Partners. ל-Parekh, שבעבר השקיע בחברות כמו טאמבלר, טוויטר, מדיה מיינד, JD.com ו-ECI, ניסיון נרחב בעולם המיזוגים והרכישות והוא דורג לא פחות מחמש פעמים ברשימת Midas היוקרתית של מגזין פורבס. ב-2016 הוא מונה על ידי נשיא ארה"ב אז, ברק אובמה, לעמוד בראש הדירקטוריון של Overseas Private Investment Corporation, זרוע הפיתוח הפיננסי של ארה"ב. הפורטפוליו העבר וההווה של Insight Partners כולל חברות כמו שופיפיי, נקסט דור, Trivago, וויקס, ווק מי ופאפאיה גלובל.
הממציא והיזם הסדרתי ריצ'ארד בראונינג הוא כיום המייסד וטייס הניסוי הראשי של Gravity Industries. החברה, שהוקמה ב-2017, מפתחת חליפת טיסה אישית לשימוש מסחרי, מבוססת מנועי סילון שמחוברים לידיים ולרגליים וששואפת לחולל מהפכה בעולם התעופה והתחבורה (גם אם בינתיים היא מסתפקת בעיקר בהדגמות ותצוגות עוצרות נשימה).
אנדרו וואליס הוא המשנה למנכ"ל Aroundtown. בוגר אוניברסיטת ווסטמיניסטר, וואליס החזיק כיהן כסגן נשיא במריל לינץ', ג'יפימורקן ו-HSBC, לפני שהצטרף להנהלת חברת ההשקעות בנדל"ן (ושותפת כלכליסט בוועידה) שמחזיקה בנכסים מסחריים בשווי של כ-18 מיליארד יורו. מקרן ההון סיכון Target Global יגיעו השותף הכלליים שמואל חפץ וירון ואלר. הקרן פועלת בשקט יחסי אך הספיקה להשקיע בחברות בולטות כמו בלו אפרון, Auto1, Delivery Hero, Juno וסמארטפרוג.
לוקאס גדאוסקי מגיע לוועידה בשני כובעים. הראשון, כמייסד חברת משלוחי המזון Delivery Hero, אחת מהשחקניות הגדולות בתחום עם פעילות ב-40 מדינות באירופה, אסיה, אמריקה הלטינית והמזרח התיכון, שמציעה ללקוחות משלוחים מיותר מרבע מיליון מסעדות. השני, כמייסד ומנכ"ל Circ, מפעילת שירות הסקוטרים השיתופיים שפעילה ב-43 ערים ב-12 מדינות, ושנרכשה בינואר על ידי בירד, אחת השחקניות הוותיקות והגדולות בתחום.
דניאל ברן, מייסד חטיבת הסייבר של צה"ל, הוא כיום מייסד ומנכ"ל אוטוריו, החברה עוסקת בהגנת סייבר בשוק העולמי ומתמקדת בחברות יצרניות הנמצאות בתהליכי חדשנות דיגיטלית. אוטוריו, בשיתוף אנדריץ האוסטרית, פיתחה פלטפורמת סייבר ייעודית לתעשייה היצרנית. הלכה למעשה היא מנהלת את מערך ההגנה במפעל מקצה לקצה, לרבות הערכת סיכונים, הטמעת אסטרטגיה וכלים לניהול הסיכונים, והקמת חמ"ל סייבר.
גרגורי דוורפה הוא מייסד A/O Proptech, שמשקיעה בתחום החדשני שמפגיש בין נדל"ן ליכולות ביג דאטה, והשקיעה בחברות כמו Venn, Rox ו-Residently. מייסד ומנכ"ל McMakler, פליקס ג'אהן, הקים סוכנות נדל"ן מסוג חדש, שמשלבת בין שירותים מסורתיים ליכולות מקוונות מתקדמות.
ד"ר אולי שמיץ, מנהל עומד בראש Axel Springer Digital Venture, זרוע ההשקעות של המו"ל הגרמני המשפיע שמחזיק בכלי תקשורת כמו בילד ו-Die Welt. במסגרת תפקידו מוביל שמיץ את השקעות המו"ל בחברות כמו איירבנב, אובר, מג'יק ליפ ונקסט דור.
היזם הסדרתי מרסל "אוטו" יון הקים בשני העשורים האחרונים מספר סטארט-אפים בתחום הבינה המלאכותית. לפני שהפך ליזם, היה מנהל מרכז מחקר ופיתוח בבינה מלאכותית באוניברסיטת בוכום ומנהל בנק ההשקעות לאזארד, שמייעץ במיזוגים, רכישות והפרטות. יון ייסד את ארגון היזמים באירופה, ארגון היזמים הגדול בעולם, וכן את ארגון הסטארט-אפ הגרמני.
ד"ר דניאל פינדור הוא שותף ב קרן ההשקעות הבינלאומית CVC Capital Partner, שמנהלת תיק השקעות וקרדיט בשווי של 80.5 מיליארד דולר. פינדור, ידבר, בין השאר, על הרכישה של CVC של 25% ממניות חברת האינטרנט הישראלית איירון סורס תמורת 450 מיליון דולר.
דניאל שנער הוא מנכ"ל כללטק ומנהל פעילות ההשקעות בהייטק בישראל עבור Access Industries (חברת ההשקעות של לן בלווטניק). הוא השקיע או כיהן כדירקטור בחברות דוגמאת: Rocket Internet (ברלין), Deezer (פריס), לזאדה (שנמכרה לעליבאבא), דינאמיק יילד (שנמכרה למקדונלדס), לייטסייבר (שנמכרה לפאלו אלטו נטוורקס) יוטפו, לייטריקס, איירון סורס ועוד.
דניאל קירכנלייטנר הוא אחד מייסדי קרן ההון סיכון Next47, זרוע ההשקעות של תאגיד הענק הגרמני סימנס. במסגרת תפקידו, אחראי קירכנלייטנר על ניהול משרדי הקרן בלונדון ובמינכן, ומוביל את מאמציה בתחומי הלוגיסטיקה, הרובוטיקה והתוכנה לארגונים. הקרן עצמה השקיעה בחברות דוגמת ביזאבו, גקורובוטיקס, ודיפסקייל.
אחרי 4 שנים בכנסת, חזר אראל מרגלית חזר ב-2017 לעמוד ברשת קרן JVP, שהקים ב-1993, אחרי שבמשך יותר מ-4 שנים כיהן כחבר כנסת מטעם מפלגת העבדה. מרגלית הוא אחת הדמויות הבכירות בתעשיית ההון סיכון הישראלית וקרן JVP נחשבת לגורם המשמעותי ביותר בהבאת וקידום פעילות של סטארט-אפים וחברות הייטק בירושלים. במקביל לפעילותו בתחום ההון סיכון ובעולם הפוליטי מקיים מרגלית פעילות חברתית נרחבת ובין השאר ייסד את עמותת JVP בקהילה שפועלת לשוויון הזדמנויות בחינוך בירושלים.
ד"ר נינה פיכטל היא מנהלת ההשקעות והאסטרגיה של Allianz X, זרוע השקעות הדיגיטל של ענקית הביטוח והפיננסים אליאנס, שהשקיעה בחברות כמו למונייד, N26, ו-BIMA. פיכטל, בעלת דוקטורט בפיננסים מהאוניברסיטה הטכנולוגית של מינכן, הצטרפה ל-Allianz X אחרי ב-2017, אחרי שבמשך שש שנים החזיקה בתפקידי ניהול בכירים בחברה האם.
ד"ר קרסטן קלר הוא סגן נשיא בענקית הסחר המקוון Zalando. החברה, שמתמקדת בתחומי האפנה והלייפסטייל פעילה ב-17 שווקים באירופה ורשמה ב-2018 הכנסות בסך 5.4 מיליארד יורו. במסגרת תפקידו, אחראי קלר על פעילות הקשר הישיר לצרכן של החברה.
ביורן פון סימנס הוא בן למשפחת סימנס המפורסמת שידבר בוועידה על החברה שייסדCaresyntax שגייסה עד היום 77 מיליון דולר ומשלבת בינה מלאכותית בחדרי ניתוח.
מחברת החיפוש הוויזואלי Syte, שגייסה בספטמבר 21.5 מיליון דולר, תגיע המייסדת ליהיא פינטו פריימן. סייט פיתחה טכנולוגיית חיפוש ויזואלי מבוססת AI, שאומצה בידי כמה מותגים מובילים בעולם האופנה ועיצוב הבית, ביניהם טומי הילפיגר, מארקס אנד ספנסר, Boohoo ו-Farfetch. פתרון המצלמה של סייט מאפשר ללקוחות המחפשים פריט מסוים באתרי סחר מקוון לצלם אותו ולקבל את התוצאות הקרובות ביותר מבין הפריטים המשווקים באותו אתר.
מעצבת האופנה דנית פלג יוצרת קולקציית אופנה שלמה שכולה מודפסת במדפסות תלת-ממד. פלג הוזמנה להרצות בטד, ומארגני אולימפיאדת הנכים בברזיל פנו אליה וביקשו שתעצב שמלה למשחקים הפראלימפיים עבור הספורטאית והרקדנית קטועת הרגליים איימי פורדי.
אירית קאהן היא דירקטורית ב-Deutsche Telekom Capital Partners, זרוע ההון סיכון של ענקית הטלקום הגרמנית, שהשקיעה לא מעט בחברות ישראליות כמו אפספלייר, דיינמיק יילד, ו-Replay Technologies. קאהן, מאנשי ההון סיכון המובילים בישראל, מנהלת את הפעילות המקומית של הקרן ותשב לשיחה עם מארק סומר, מנהל הפיתוח העסקי ופעילות השותפים באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה בפייסבוק על פעילות החברה של בתחום הבינה המלאכותית, הוורטיקליים והחברות שנמצאות על הרדאר של הרשת החברתית ועל האסטרטגיה של החברה כיצד להמשיך ולהוביל את החדשנות בתחום הדאטה וה-AI.
ולארי וון דר טן היא מנכ"לית ViaVan, מיזם משותף שהוקם ב-2017 על ידי ויה הישראלית ומרצדס בנץ. החברה מהווה את זרוע הפעילות העיקרית של ויה באירופה, ומשלבת בין פלטפורמת התוכנה הייחודית של החברה לצי רכבים מתוצרת מרצדס על מנת להביא פתרונות תחבורה חדשניים למרכזי ערים באירופה. המיזם, שפועל ביותר מ-20 מדינות, סיפק כבר יותר מ-70 מיליון נסיעות.
Cem Savas הוא מייסד ומנכ"ל Plentific, שמספקת לבעלי נכסים פתרונות פשוטים וחכמים לניהול, תחזוקה ותיקון. זאת, באמצעות שילוב בין פלפטורמת ניהול מקוונת חכמה ורשת רחבה של בעלי מקצוע מאומתים שניתן להזמין במהירות באמצעותה.
ניסן כספי, מנכ"ל IP Innovative Power, יגיע לוועידה על מנת לדבר איך לפתור את אתגר האנרגיה בעשור הנוכחי, כאמצעי להתמודדות עם משבר האקלים.
כמו בכל ועידה של כלכליסט, גם בברלין יתקיים אירוע meet&pitch בין סטארט־אפים ישראליים למשקיעים ושותפי B2B. רשימת הארגונים שישלחו נציגים כוללת השנה את Axel Springer, Porsche, Deutsche Bahn, Lakestar VC, Meron Capital, Innogy Innovation Hub, The Drivery, German Startup Association, Remagine Ventures, ProSiebenSat.1, StageOne Ventures, Next47, Costa Norte Capital, Leumitech, Bank Leumi, Target Global, Insight Partners, Warburg Pincus, Bayer, FutureTV Group, Vitruvian Partners, Fielmann Ventures , Kreos Capital, Davidson Capital, JAL, Volkswagen, Zalando ,CVC Advisers, TAU Ventures.