כנס מהפכת התשלומים
מייסד ויו"ר SAGA: "אנחנו הופכים לחלק מתעשיה מוניטרית, שלא היתה קיימת רק לפני עשור"
עידו שדה מן אמר את הדברים בכנס מהפכת התשלומים של כלכליסט ובנק הפועלים. "הכסף שלנו עוצב להתמודד עם כלכלה מדינתית, אבל אם אתה בריטי שקונה באמזון אתה בבעיה: איבדת 25% מכוח הקניה שלך כי אתה אזרח של בריטניה שצורך שירותים שהתיווך המדינתי לא מעניק בהם ביטחון"
"מערכת התשלומים שאנחנו מכירים כיום היא ברובה חדשה וגלובאלית - אך מה עובר בצינורות הללו של התשלום? אנחנו הופכים לחלק מתעשיה מוניטרית, תעשיה שלא היתה קיימת רק לפני עשור"; כך אמר היום (ב') עידו שדה מן, מייסד ויו"ר SAGA, שפיתחה קונספט של מטבע קריפטוגרפי גלובאלי ויציב. הדברים נאמרו בכנס מהפכת התשלומים של כלכליסט ובנק הפועלים.
- ערן יעקב: "אנחנו עוברים לעולם בו השימוש במזומן מצטמצם"
- תוך מספר שבועות: לקוחות רמי לוי יוכלו לשלם על הזמנות באמצעות אפליקציית ביט
- אפליקציות התשלומים – לא רק לצעירים
לדברי שדה מן, "כולנו נולדנו לכסף מדינתי. הכסף המדינתי נותר אותו הדבר, יש לנו שטרות בכיס, יש פנקסי צ’קים, כולנו נולדנו לעובדה שכסף מונפק על ידי מדינה. זה מבוסס אמון וקל לנו מאוד לחשוב שכסף היה כך תמיד. אך למעשה, בעבר סחורות הוחלפו בין אנשים. לאחר מכן עברנו לכסף מבוסס צדפות, סחורות פשוטות, זהב. כל אלה הושפעו מבסיס אמון ומערכות תשלום. אם לא צריך יותר, למשל, לשקול את הזהב אלא אפשר לעשות ממנו מטבע, הכסף השתדרג".
שדה מן הסביר כי "התקשורת היא מה שמשנה את הכסף. פעם, למשל, יכולנו רק לסחור עם אנשים בתוך הכפר בו גרנו. העולם היה הקהילה. אבל אז הגיעה מהפכה של דפוס זול, מהפכה שאפשרה למישהו להדפיס שטרות, מה שאיפשר ניוד של כסף".
"גם אנחנו עברנו מהפכה תקשורתית", המשיך שדה מן. "לפני שנים לא רבות כסף עבר ממקום למקום בהעברה בווסטרן יוניון, אבל היום אני קניתי בגדים לילדים שלי ברשת בינלאומית באינטרנט. בפועל הכסף שלנו עוצב להתמודד עם כלכלה מדינתית. כדי לתת דוגמה קונקרטית - אם אתה למשל אזרח בריטי, הכסף שלך איבד 25% מערכו, וכל עוד אתה בתוך הכלכלה הבריטית זה בסדר. אבל אם אתה בריטי שקונה באמזון אתה בבעיה, איבדת 25% מכוח הקניה שלך, כי אתה אזרח של בריטניה שצורך שירותים שהתיווך המדינתי לא מעניק בהם ביטחון.
"כך נולדו המטבעות הקריפטוגרפיים, מטבעות שאינם מדינתיים, ובעשר השנים האחרונות עברו ממצב שבו תוהים אם זו תעשיה שיש לה זכות קיום, תעשיה לגיטימית, לשלב שבו כבר בודקים כיצד יש להתנהל בתעשיה כזו. ויש אתגרים - הלגיטימיות, הציות, ההתאמה של העולם החדש לחששות של הצרכנים בנושא מיסים והלבנת הון. אלה אתגרים מוכרים בעולם, ההכרה שכסף חדש אמור להגיע כמטבע שיחליף את הדולר".