ועידת ניו יורק
"אפשר לחזות את הפשע, לא צריך לחכות שהוא יתבצע"
ד"ר נמרוד קוזלובסקי ממשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן התייחס בוועידת ניו יורק של "כלכליסט" לאופן שבו מונעים וחוקרים פשעים בעידן הסייבר. "אנחנו משתמשים בביג דאטה כדי לנסות לחזות היכן יתרחש פשע ולשלוח לשם כוחות אכיפה", אמר
כיצד בינה מלאכותית משנה את האופן שבו אנחנו מונעים וחוקרים פשעים בעידן הסייבר - בכך התמקד ד"ר נמרוד קוזלובסקי ממשרד הרצוג פוקס נאמן (ומרצה באוניברסיטת תל אביב) בדבריו בוועידת Mind the Tech של "כלכליסט" בניו יורק.
- ועידת ברלין נפתחת: כשהחדשנות מתחדשת בעצמה - מתאגידים ועד השב"כ
- ד"ר נמרוד קוזלובסקי: "תחום ה-Human rating מתחיל להיות דומיננטי בשוק העבודה"
- "הגיע הזמן לנהל שיחות חשובות על המידע שאנו משתמשים בו"
״תנו לי לתאר לכם איך נראה הלו"ז שלי״, פתח קוזלובסקי את דבריו: ״בדרך כלל אני מקבל טלפון בשישי אחר הצהרים מארגון שעבר פריצה ושואל אותי מה לעשות עכשיו - דמיינו למשל מקרה שהתרחש באמת שבו מאגר מידע של בית חולים גדול נפרץ ומנהל בית החולים צריך לקבל החלטה אם להמשיך לבצע ניתוחים, כאשר הוא לא יודע האם המידע שלו נגוע. ההחלטה של בית החולים בבריטניה, אגב, הייתה לבטל את מאות הניתוחים שתוכננו לאותו היום".
״כשמתרחשת פריצה אנחנו רגילים לחשוב ולהאמין שאנחנו יכולים לבצע חקירה ולהביא את האשמים לדין, אבל במציאות של היום קשה מאוד לעשות את זה״. קוזלובסקי המשיך ופירט כיצד פשעי סייבר שינו את המאבק בפשיעה - לדבריו, הפעולה הנפוצה למשל של לעקוב אחר הכסף הפכה קשה מאוד בעולם של העברות מקוונות; מעקב אחר האופן שבו הפושעים מתקשרים זה עם זה הפך מאתגר בעידן התקשורת המוצפנת. הניסיון לעקוב אחר האדם עצמו גם הוא אינו פשוט, משום שיש מעט מאוד טביעות אצבעות. והניסיון לעקוב אחר הסחורה הגנובה? היא נסחרת ברשת האפלה. ״יש כאן משבר בכל דרכי הפעולה שאנחנו רגילים אליהן״, הוא סיכם.
קוזלובסקי תיאר את התפיסה ההוליוודית של תחום הסייבר, כשהקרין קטע מהסרט ״דוח מיוחד״ של ספילברג ואמר שהסרט השפיע על תעשיה שלמה. הוא העלה את השאלה אם ניתן להשתמש בטכנולוגיה כדי לחזות פשעים. ״במציאות של היום אנחנו משתמשים בביג דאטה כדי לנסות לחזות היכן יתרחש פשע ולשלוח לשם כוחות אכיפה, אבל גם מי עלול לבצע פשע ומי עלול להיות הקורבן״.
יש לנו דרכים לנסות ולאתר אנומליה, אומר קוזלובסקי, ניתן לדבריו לבדל בין התנהגות נורמילת של עובד ולבודד התנהגות שעלולה לרמוז על פריצת סייבר. בנוסף, ניתן להשתמש במידע על מנת לעשות פרופיילנג ולזהות פושעים פוטנציאליים. חברות ניהול סיכונים מנתחות העברות כספים ויכולות לעצור עסקה לפני שהיא יוצאת לפועל. "לכל אדם יש דרך אחרת להשתמש במכשיר - בין אם זה סוג המכשיר, השעה ביום ואפילו החתימה הלינגוויסטית שלו - כך ניתן לזהות חשוד שנכנס למערכת", אמר.
״בואו לא נמתין לחשוד שייכנס למערכת שלנו״, אמר, ״אלא נמנע ממנו כניסה מראש. יש חברות ישראליות שיכולות לזהות אחד מהדברים שהזכרתי כאן ובפעם הראשונה בהיסטוריה אנחנו יכולים לעשות אבטחה פרו-אקטיבית. עם בינה מלאכותית אנחנו לא צריכים לחכות לפשע שיתבצע אלא למנוע אותו מראש ואם וכאשר הוא אכן מתבצע יש לנו דרכים חדשות לאתר את הפושע. אני מאמין שעוד עשור ׳דוח מיוחד׳ יהיה המציאות שלנו, וכך גם כל האתגרים המוסריים שהוא מביא איתו״, סיכם.