ועידת התיירות
"התיירים הסינים שוטפים את העולם ויש להם כוח כלכלי עצום"
מנכ"ל הוטלס קומביינד ישראל אייל סגל אמר את הדברים היום בוועידת התייירות של "כלכליסט". לדבריו שני הטרנדים הנוספים שמתחזקים בעולם התיירות מושפעים מהצרכים המשתנים של דור המילניאלס ומהאוטומציה של בתי המלון
"שלושה טרנדים עולמיים שקורים עכשיו ומשפיעים על עולם התיירות: "התיירים הסיניים ששוטפים את העולם, דור חדש של תיירים ואוטומציה", כך אמר היום (ד') אייל סגל, מנכ"ל הוטלס קומביינד ישראל בוועידת התיירות של "כלכליסט".
- מנכ"לית טרווליסט: "הרבה פעמים החופשות ממוקדות לחיפוש של חוויה"
- דוד פתאל: "מאז הוצאת הסודנים והאריתראים בתי מלון מאד מתקשים - וזה מייקר מחירים"
- יריב לוין: 20 מיליארד שקל ייכנסו לישראל מתיירים ב-2018
"הוטלס קומביינד היא חברה בינלאומית המעבירה 400 מיליון אנשים לאתרי המלונות", מסביר סגל. "היום הנפח הכלכלי של תיירים סינים הוא כפול משל התיירים האמריקאים והמתיירים האירופאים. יש 35 מיליון תיירים סינים בשנה. יש להם פוטנציאל להיות יותר גדולים מכולם יחד. ברגע שהם יגיעו לכל מקום הם משפיעים הם השפעה תרבותית וכוח כלכלי זה משפיע כיום על המזרח הרחוק ששם קל להגיע אליהם ובקרוב ישפיע עלינו . צריך לחשוב שמדובר בגשמי ברכה, אבל זה יכול להיות גם גשם זלעפות".
סגל המשיך: "אנחנו קיימים מאז 2005. היה קבעון בכמות חדרים, אבל ב-2013 התחילה קפיצה של פי חמש במספר חדרי הלינה - וזה לא בתי מלון אלא חדרי אירוח וחדרי לינה. מישהו משכיר את הבית שלו או הדירה שלו ומאפשר חשיפה למקומות כמו קריית אתא ומגדל העמק של העולם. יש להם חדרי אירוח ולינה וזה מצמיח תעשייה. זה קורה בכל מקום בעולם - כמעט בכל עיר יש חדרי לינה במקומות עם מצוקות לינה זה פותר בעיה ונוצרים בתי מלון יש מאין. החיסרון הגדול הוא שמחירי הדיור עולים וגם מחירי השכירות. מי שדוחף את זה הוא הדור הצעיר, המילניאלס, שמוכנים לגור בדירות האלו".
"הסוגיה השלישית היא אוטומציה שתוריד את מחירי הדירות בחצי מחיר. ביפן, שבה יש מצוקת כח אדם, רוב הצוות האנושי מוחלף על ידי רובוט - אחד יישא מזוודה אחד ינקה את החדר. חוץ מהחדשנות שמיוחדת כאן המלון ביפן הזה עולה חצי מכל המלון מקביל אליו ביפן. זה כוח כלכלי שאי אפשר לעצור אותו כל בתי המלון יהיו חייבים ליישר קו כדי להוזיל מחיר".
"שלושת הטרנדים האלה ינועו לטווח הארוך", סיכם סגל.