ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הוועידה הלאומית

יו"ר קרן מעגלים: "דור ה-Y עובד 24 שעות ביממה. שחיקה תעסוקתית הפכה למחלת המאה"

יפה ויגודסקי אמרה את הדברים בפאנל שנערך בוועידת "כלכליסט". פרופ' יורם יובל: "צריך לייצר שינוי תודעתי אצל המעסיקים ולגרום לעובדים להתייחס לעבודה שלהם בתור ייעוד ולא רק פרנסה"

רעות שפיגלמן 17:4104.09.17
"דור ה-Y עובד 24 שעות ביממה והמעסיק מרשה לעצמו להעסיק אותו כל הזמן. אם מישהו הגדיר את השחיקה כמחלת המאה הקיימת אז זו מחלה", כך אמרה היום (ב') יו"ר קרן מעגלים, יפה ויגודסקי, במושב 'חברה ותעסוקה' בוועידה הכלכלית הלאומית 2017 של "כלכליסט". במושב השתתפו גם ציון בלס, מנכ"ל שטראוס ישראל, אילן לוין, לשעבר הממונה על השכר באוצר ופרופ' יורם יובל, פסיכיאטר וחוקר מוח מביה"ח הדסה עין כרם. את המושב הנחה סגן עורכת שוק ההון ב"כלכליסט", עמיר קורץ.  

 

פרופ' יובל נשאל מה המחיר הנפשי של שחיקה תעסוקתית? לדבריו, מקור המילה שחיקה מתחום הפיזיקה וההנדסה ובהקשר זה ציין כי "גלגלי שיניים נשחקים. מובלעת בהתנסחות כזו שעובדים הם אמצעי וכלי להשגת מטרה. כל זמן שמתייחסים כך לעובד אז אין פלא שהוא יישחק".

 

 

 

יובל ציין את ממצאיו של מחקר שנעשה בפנסילבניה במסגרתו חילקו בין מזכירות אקדמאיות שאלון שניסה לתייג אותן מבחינת יחס שלהם עבודה - פרנסה , קריירה או כייעוד. "אלה שראו את זה בתור פרנסה החסירו יותר ימי עבודה ואיכות העבודה שלהן היתה פחותה. לכן, אם אנו רוצים להקטין את השחיקה, אפשר לעשות שינוי תודעתי אצל המעסיקים ולחשוב כיצד לגרום לאנשים שיתייחסו לעבודה שלהם בתור ייעוד", ציין יובל. "הדבר אומר להתייחס לאנשים בתור יעד ומטרה ולא בתור אמצעי", הוסיף.

 

ציון בלס, מנכ"ל שטראוס ישראל, נשאל על ידי קורץ לגבי הנוסחה שמאפשרת לשטראוס ישראל לבצע העסקה חברתית. "בהעסקה חברתית מעשית. כולם מבינים שהעובד הוא משאב שצריך להשקיע בו. ואז נשאלת השאלה מדוע יש כאלה שפועלים בצורות שונות בנושא הזה? כי חשוב מה הייעוד החברתי שלך כבעל עסק כאשר יש לך תובנה עסקית ושליחות ואמונה שאתה רוצה לעשות את הדבר החברתי הזה אז זה הופך לייעוד. כמובן שיש כאן גם פרמטר של עד כמה העסק גם תחת אילוצים של תקציב, לוחות זמנים ותקציב להשקיע בנושא. ניתן לפתור את זה מתוך אמונה שלא מנהלים גם company אלא גם society. לפעמים צריך להקריב בטווח הקצר בשביל הטווח הארוך. אם יש מישהו שיש לו מחשבה של קוסמות איך נותנים קצת ומקבלים הרבה - אז אין קוסמות כזו. ובכל עסק יש כמובן את מידת החוסן - עד כמה העסק יכול לשלם מחיר בטווח הקצר, מחיר מסוים".

 

 

מימין: קורץ, ויגודסקי, לוין, יובל ובלס מימין: קורץ, ויגודסקי, לוין, יובל ובלס צילום: נמרוד גליקמן

 

אילן לוין, לשעבר הממונה על השכר במשרד האוצר, ציין כי יש היום אלפי עובדים במשק שכל שנה פורשים לפרישה מוקדמת. "אני מניח שרובם המוחלט היה מעדיף להישאר ולעבוד. הם פורשים כי הם שחוקים ולא תורמים מספיק. הדבר אולי תחושה שהם לא מספיק תורמים לחבריהם לעבודה ואף מפריעים וזו תחושה בהיבט הסוציולוגי". לוין גם התייחס לעלות החלפת והכשרת עובדים ואמר כי "כאנשי כספים קשה לנו לכמת את עלות החפיפה ונזקים שנוצרים מעובד עד שהוא מוכשר ברמה סבירה. הנזק והבעיות שאתה סופג כמעסיק אתה לא בדיוק רואה אותם, לא את שיעור הנפל ואת הלקוח שאיבדת כי הוא לא קיבל שירות מיטבי. גם בממדי השירות של החברה אתה לא תמיד תראה זאת".

 

ויגודסקי התייחסה לנושא הכשרות העובדים שבו עוסקת קרן מעגלים וציינה כי, "21 אלף עובדים בחמש השנים האחרונות עברו הכשרה בקרן. מרביתם הם כאלו שנמצאים במעגל העבודה ומרביתם נשארים באותו מקום. כ-30% מהם דיווחו אחרי תקופה קצרה שהם משודרגים. אנחנו גם מטפלים במצבי חירום, והדבר נכון לגבי עובדים של מגבות ארד, רשת מגה, חלק מעובדי כיל, רשות הדואר, תעשייה צבאית ועוד".

 

ויגודסקי התייחסה גם לנושא של טיפול בשחיקת עובדים וציינה כי "בפורומים סגורים מדברים על כך אבל אם מדברים על טיפול מערכתי לאומי זה מתחת לראדר. אני לא יודעת האם יש מישהו שיודע להעריך כמה עולות ההיעדרויות של אותם עובדים ואחוזי נכות שהם מקבלים מכך שהם הולכים לביטוח לאומי. אלה דברים לא ממש מדידים ואף אחד גם לא רוצה למדוד אותם עד היום. האיחוד האירופאי משקיע כל שנה מעל 20 מיליארד יורו בטיפול בשחיקה של עובדים. למעט קרן מעגלים אין שום גורם מערכתי לאומי שלקח על עצמו את האחריות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x