תמיר פרדר: "התוכנית הכלכלית של טראמפ הגיונית, היא יכולה לתרום לצמיחה"
עם זאת, סמנכ"ל השקעות בפסגות גמל ופנסיה, אומר בוועידה לעסקים וצמיחה בצפון של "כלכליסט", כי כשלון טראמפ בביטול אובמה-קר מעורר את השאלה אם יוכל להעביר רפורמות
"קמנו בבוקר שאחרי הבחירות בארה"ב עם ירידות שערים חדות. זה התחיל עם צניחה של 5% במדדים ביפן עם ירידה של כ-6% בחוזים העתידיים. אבל הירידות התמדתו וכבר באותו יום נסגר מסחר ירידות מתונות והנה היום בעולם השווקים התאוששו. אז איך מסבירים את הפערים שמצד אחד חשש מצד שני אופוריה? לדעתי ההסבר טמון בתוכנית הכלכלית של דונאלד טראמפ. ההלם נגמר וכולם הבינו שני דברים: מה שטראמפ אומר זה הגיוני ונדרש, ושאם טראמפ יצליח זה יכול להביא לעלייה בצמיחה ולשיפור ברווחיי החברות", כך אמר היום (ג) תמיר פרדר, סמנכ"ל השקעות בפסגות גמל ופנסיה. הדברים נאמרו במסגרת הוועידה לעסקים וצמיחה בצפון של "כלכליסט" שנערכת בנצרת עילית.
- שר הכלכלה והתעשייה: "במקום שנהיה עסוקים בסגירת התאגיד, שנהיה עסוקים בפתיחת מפעלים"
- מנכ"ל משרד רה"מ: "במשך שנים ממשלות פיזרו הבטחות ולא קיימו אותן"
- גילה גמליאל: "עסקים קטנים ובינוניים בדגש על מסחר מקוון הם המפתח לחיזוק הפריפריה"
פרדר, שניתח את השפעת השינוים בממשל האמריקאי על השווקים בעולם, טען שאנחנו בפני סימן שאלה גדול מה תהיה המדיניות הכלכלית של טראמפ או מה תהיה ההשפעה על השווקים בעולם. "כולם זוכרים את התחזיות השחורות טרם הבחירות, וכל פעם שטראמפ התחזק חזו ירידות גדולות. ממה כולם חששו? אני מזכיר לכם שהיתה מועמדת דמוקרטית, הילרי קלינטון, שראו בה המשך למה שהיה בתקופת ברק אובמה. מנגד עמד טראמפ עם אישיות בעייתית, או אמירות קיצוניות וסותרות, שייצג חוסר ודאות שזה מה ששווקים לא אוהבים".
לדברי סמנכ"ל השקעות בפסגות גמל ופנסיה, את המטרות של טראמפ ניתן לחלק לשלושה חלקים עיקריים. "הראשון הוא הפחתת מס חברות. ארה"ב ניצבת כיום עםם שיעור מס של 335% שהוא הכי גבוה ב-OECD. אז נכון שגוגל או אפל משלמות מס נמוך כי הם מקימות חברות באירלנד שם משלמים רק 13%, אבל החברות והעסקים קטנים כורעים תחת אותו נטל וזה נתפש הגיוני ונדרש. העקרון השני הוא הפחתת רגולציה וכמו שאתם יודעים שעודף רגולציה הוא חסם לפעילות חברות או מוימוש פוטנציאל בענפי הפיננסים, האנרגיה והבריאות. מאז 2008 המטוטלת עברה מחוסר רגולציה לעודף ולכן הקריאה שלו להקל קצת ולהפחית רגולציה. החלק השלישי הוא השקעה בתשתיות.
"מדובר בכטריליון דולר ל-10 שנים. זה תמיד נתפס חיובי אבל צריך להבין שדירוג ארה"ב בתשתיות הוא מקום 25 בעולם, כאשר ב-2002 היא הייתה מקום 5. ולכן זה הגיוני ונדרש. תוצאת שלושת אלה יובילו להגדלת רווחי חברות וזה מה שהשוק אוהב".
פרדר הזכיר שהמינוים של טראמפ לתחומי האוצר או האנרגיה היו מהסקטור העסקי, אולם בצד הבשורות תמיד קיים חשש: "זו גישה בדלנית שטוענת שיש להעדיף חברות אמריקאיות על פני כולם. עושים את זה על ידי מס גבולות או הסכמי סחר וחומה מקסיקו. זה יכול להיות כי זה יוצר מקומות עבודה ומעודד יצור אבל זה גורם לאינפלציה כי המהלך גורר מכס על יבוא שמעלה מחירים ומחזק את הדולר. ולכן אי הוודאות של השווקים ניכרת גם בשטח עם כשלון אישור חוק הבריאות או מה שקראו לניסיון לבטל את האובמה קר. השוק הגיב בירידות. זה לא מעניין את השווקים, אלא השאלה האם הוא יוכל להעביר רפורמות והאם הכשלון הוא איתות להמשך", אמר
בהתייחסו להשפעה על ישראל אמר שהתחזקות הדולר שם עלולה להוביל לאינפציה, זאת לעומת תחזית של אינפלציה נמוכה בישראל לפחות במהלך 2017 עם 0.4% לאורך השנה. "הפער הזה אמור לחזק את הדולר וכל זה יסייע לייצוא", סיכם.