$
חדשות טכנולוגיה

ניתוח כלכליסט

התוכנית של אמזון בישראל: תחזק את תחומי המעבדים והענן

ענקית האינטרנט שכרה מתחמי ענק בחיפה ובתל אביב, שבהם תוכל להעסיק עד 2,500 עובדים. 250 עובדים יגויסו לתחום המיקרו־מעבדים שיעבור לחיפה, תחום הענן יעבור למגדל שרונה וההנהלה צפויה לבצע רכישה נוספת בישראל

מאיר אורבך והגר רבט 07:0504.07.17

ענקית האינטרנט האמריקאית אמזון צפויה להגדיל את פעילותה בישראל באופן משמעותי. החברה, שמעסיקה כיום כ־300-400 עובדים בארץ, שכרה בשבוע האחרון שני מתחמים בשטח כולל של 37 אלף מטר רבוע: הראשון הוא שטח של 12 אלף מטר רבוע בפארק מת"ם בחיפה, והשני הוא שטח של 25 אלף מטר רבוע במגדל שרונה החדש בתל אביב.

 

במגדל שרונה שכרה החברה 11 קומות במרכז הבניין וכן 300 חניות. בחיפה שכרה החברה את כל פרויקט מת"ם־ים, הכולל בניין עילי בגבולו הדרומי־מערבי של פארק העסקים שבבעלות חברת גב־ים. גב־ים ואמזון לא פרסמו את סכום העסקה, אך על פי הערכות השכירות תעמוד על כ־9-10 מיליון שקל לשנה. הצפי לאכלוס שני המתחמים הוא סוף 2018, והם יושכרו לחמש שנים.

 

בתפוסה מלאה של המתחמים ששכרה, אמזון תוכל להעסיק כ־2,500 עובדים. הגידול במצבת כוח האדם של החברה צפוי להתבסס על מספר תחומי פעילות: פיתוח מיקרו־מעבדים המבוסס על רכישת אנפורנה; פעילות ענן (Amazon Web Services); פיתוח סופרמרקטים חדשניים (Amazon GO); פעילות מרכז המחקר הסודי של החברה Lab126; ורכישת חברות חדשות.

 

 

 

 

תחומי הענן והמעבדים יצמחו במאות עובדים

 

ל"כלכליסט" נודע כי לקראת המעבר למתחם החדש בחיפה, אמזון צפויה לגייס עוד כ־250 עובדים לפעילות המיקרו־מעבדים שמבוססת על רכישת אנפורנה. החברה מעסיקה כיום ביקנעם כ־250 עובדים בתחום זה, והכפלת מצבת כוח האדם נחשבת להבעת אמון בערך שיוצרת אנפורנה שנרכשה ב־2015 תמורת כ־350 מיליון דולר.

 

עובדי תחום זה, שצפויים לעבור מיקנעם לחיפה, עוסקים בפיתוח מיקרו־מעבדים המאפשרים תעבורת נתונים מהירה בהספק נמוך לשרתי מחשוב ושרתי אחסון, ומסייעים לחברה בפעילות הענן שלה. החברה נחשבת לאחד ממרכזי הפיתוח והרווח הבולטים של ענקית האינטרנט מחוץ לארצות הברית. פעילות נוספת שצפויה לצמוח באמזון ישראל היא, כאמור, פעילות הענן המרוכזת במרכז הארץ. כ־30 עובדים בלבד עוסקים בתחום זה כיום, המנוהל על ידי הראל יפהר, והחברה צפויה לגייס עוד כ־70 עובדים עד שתעביר את הפעילות בתחום למגדל שרונה.

 

מהדו"ח האחרון שפרסמה אמזון העולמית באפריל עולה כי פעילות הענן שלה ייצרה עבורה הכנסות של 3.66 מיליארד דולר ברבעון והיתה אחראית ל־89% מהרווח התפעולי שלה. למעשה, אמזון שולטת כיום ב־40% משוק הענן בעוד ששירותים מקבילים של מיקרוסופט, גוגל ו־IBM מסתכמים ביחד ב-23% מהשוק בלבד. גם רבות מחברות הסטארט־אפ הישראליות בוחרות בשירותי הענן של החברה כמרכז הפיתוח שלהן, והגדלת נוכחות אמזון בישראל מהותית לחיבור אליהן.

 

מודעות הדרושים מסגירות: עוד עובדים לסופר העתידי פעילות נוספת שצפויה להתרחב בארץ, כך עולה מניתוח מודעות דרושים שפרסמה החברה לאחרונה, היא הפעילות הסופרמרקטים אמזון GO. החזון מאחורי סופרמרקטים אלה, שהסניף ראשון שלהם נפתח בסוף 2016 בסיאטל, היא לאפשר ללקוחות להכנס לסניף, לבחור מוצרים ולצאת לאחר ששילמו באופן אוטומטי ומבלי שקופאי התערב בהליך.

 

מייסד ומנכ"ל אמזון ג'ף בזוס. המעבדה תתרחב מייסד ומנכ"ל אמזון ג'ף בזוס. המעבדה תתרחב צילום: אי פי איי

 

 

 

כרגע עשרות בודדות של עובדים באמזון ישראל עוסקים בתחום זה, בעיקר אלו השייכים למחלקת הראייה הממוחשבת של החברה. על פי מודעות הדרושים שמפרסמת החברה, היא מחפשת מהנדסים רבים בישראל לפעילות זו, כאשר רובם יועסקו במתחם החדש לחיפה.

 

תחום הסופרמרקטים של החברה קיבל חיזוק משמעותי בשבועות האחרונים, כשאמזון רכשה את רשת המזון הול פודס. על פי הערכות, בכוונת החברה להשתמש בפיזור הנרחב של רשת המזון להחדרת הפעילות של אמזון GO ופעילויות נוספות. לפי הערכות שונות, בכוונת החברה להגיע ל־2,000 חנויות ברחבי ארצות הברית. כל הנראה, אחת הסיבות העיקריות לכך היא הצורך למצוא פתרון ל"קילומטר האחרון" - הובלת החבילה עד לדלת הלקוח - שיוזיל משמעותית את עלויות ההובלה והשינוע שלה.

 

לשם כך היא נדרשת לפתח טכנולוגיה מתקדמת שיכולה לנתח כמויות עצומות של מידע בזמן אמת ולהפוך את מערך החלוקה שלה למבוסס בינה מלאכותית לחלוטין.

 

אמזון גם צפויה להרחיב את פעילות הסניף הישראלי של מעבדת המחקר הסודית שלה - Lab126. המעבדה הסודית מתמחה בפיתוח ועיצוב מוצרי צריכה אלקטרוניים דוגמת טאבלטי פייר, קינדל, אמזון אקו וטלוויזיות. הסניף הישראלי של המחלקה מעסיק כיום כ־70 עובדים בהרצליה ומצבת העובדים שלו צפויה לגדול לאחר המעבר למתחמים החדשים.

 

מלבד זאת, בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית העריכו אתמול כי אין בכוונת אמזון להסתפק אך ורק בגידול אורגני. אותם בכירים העריכו כי החברה תחפש חברות איכותיות לרכישה, בין היתר בתחומים המשיקים למיקרו־מעבדים, ביג דאטה, ראייה ממוחשבת וסייבר. רכישות כאלו יעניקו לחברה אחיזה טכנולגית נוספת, כמו גם כוח אדם איכותי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x