פודקאסט כלכליסט
תיבת תהודה או גשר לקשרים חדשים: מה תפקידן של רשתות חברתיות בתקופת עימות?
איך עוזר לנו הסמארטפון בזמן אזעקה בחדר המדרגות, האם פייסבוק תוגדר כמונופול בישראל ומה השתנה בגיוס כספים בשנת הקורונה? הפודקאסט קוקיז על הנושאים הבוערים בעולם הטכנולוגיה
הרקטות חזרו למרכז הארץ ותושבי גוש דן נדחקו לחדרי המדרגות עם מכשירי הסלולרי. אלא שהרשתות החברתיות והיכולות הטכנולוגיות שלהן לא מספקות את התקווה והקשרים שלהם ייחלנו. איזה תפקיד משחקות הרשתות החברתיות בתקופות של עימות ומלחמה, והאם אפשר לפרוץ את גבולות הפילטר באבל? קוקיז, פודקאסט הטכנולוגיה של "כלכליסט", מנתח את הנושאים הבוערים בעולמות ההייטק והסטארט-אפים.
עוד בפרק השבוע: רשות התחרות התעוררה מהתנומה, הציבה את פייסבוק על הכוונת ומתכוונת להכריז עליה כמונופול בישראל. אלא שבמירוץ להגביל את כוחה של הרשת החברתית, רשות התחרות נוטלת הימור ומותחת באופן חסר תקדים את ההגדרה של מהו מונופול. איך זה צפוי להשפיע על המשתמשים ועל הרגולציה העתידית?
- בפחות זמן ובלי פגישות: ההייטק שידרג את גיוס הכספים
- כשהאזעקות צופרות הטכנולוגיה נאלמת
- אפל עולה על הכוונת של אירופה, בישראל עוצמים עיניים
וגם - סקר שבחן איך חברות הסטארט-אפ המקומיות עברו את שנת הקורונה מגלה נתונים מעניינים: החברות בשלבים המוקדמים גייסו הרבה יותר כסף והרבה יותר בקלות, אבל גם המשקיעים הפכו לקשוחים יותר ודורשים זכות וטו בתמורה לפתיחת הארנק. במקביל, המייסדים נאלצו ללמוד לשחרר ולהסתמך על עובדים זרים להקמת הפעילות בחו''ל, אלא שההסתמכות הגוברת הזו על מתכנתים זרים מעלה חשש מהצרת שערי הכניסה להייטק המקומי.