הרכישות השתלמו: הרווח הנקי של אבן קיסר זינק פי 5.2
החברה הישראלית שמייצרת משטחים למטבח סיכמה את הרבעון הראשון של 2021 עם רווח נקי של 14.2 מיליון דולר, הרווח המתואם היה גבוה פי ארבעה מהתחזיות; ההכנסות עלו ב-15% וההוצאות המשפטיות נחתכו ביותר מ-70%
אבן קיסר סיימה את הרבעון הראשון של 2021 עם זינוק ברווח הנקי.
- עליות בוול סטריט; אבן קיסר מזנקת ב-33%
- אבן קיסר רוצה להעלות את שולי הרווח בעזרת משטחי פורצלן
- אבן קיסר פספסה את תחזית ההכנסות, אך עקפה את צפי הרווח
החברה הישראלית שמייצרת משטחים דמויי שיש למטבחים דיווחה היום (ד') על עלייה חדה של 335% ברווח התפעולי הרבעוני, ביחס לרבעון המקביל ב-2020. זאת הודות להוצאות נמוכות יותר בשל הסכמי פשרה, וכן שיפור בשולי הרווח הגולמי.
ההכנסות של אבן קיסר צמחו ברבעון ב-19.5 מיליון דולר שהם 15.4%, והסתכמו ב-146 מיליון דולר. בין הגורמים ששיחקו לטובת החברה היו שערי מטבע אך גם השלמת רכישות של פעילויות שביצעה לאחרונה. אנליסטים בשוק צפו לחברה רווח של 124.2 מיליון דולר.
הרכישות המדוברות הן של חברת אומיקרון וליולי קרמיקה. אומיקרון היא חברת הפצה אמריקאית שאותה רכשה אבן קיסר ב-27 מיליון דולר (21 מיליון דולר במזומן ועוד חוב של 6 מיליון דולר). ליולי קרמיקה היא יצרנית הודית של משטחי פורצלן. אבן קיסר רכשה את השליטה בה ב-12 מיליון דולר במזומן ועוד 10 מיליון דולר כתשלום מותנה.
ברבעון הראשון של 2021 נרשמו פחות תביעות שהוגשו ברבעון הראשון של 2020. מכיוון שההוצאה נרשמת לפי התביעות שמגיעות ברבעון, הייתה השפעה חיובית בסעיף זה. בנוסף, נסגרו תביעות בפשרות בסכום הנמוך ממה שציפו בחברה.
בסך הכל ירדו ההוצאות המשפטיות מרמה של 2.8 מיליון דולר ל-740 אלף דולר - ירידה של 73%.
כתוצאה מכך נסק הרווח הנקי של החברה, שמנהל יובל דגים, פי 5.2 ברבעון החולף ביחס לרבעון המקביל לו אשתקד.
הרווח התפעולי ברבעון הראשון צמח ל-10 מיליון דולר לעומת רווח תפעולי של 2.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עלה ל-14.2 מיליון דולר לעומת 2.7 מיליון דולר ברבעון המקביל.
הרווח המתואם עמד על 42 סנט למניה - גבוה משמעותית מצפי השוק לרווח של 10 סנט למניה.
שולי הרווח הגולמי ברבעון שחלף עלו לכ-29.7% לעומת כ-28.8% ברבעון המקביל אשתקד. לכך תרמו בין היתר תמהיל מוצרים טוב יותר, שיפור ביעילות התפעולית והשפעת המטבעות. עלויות הייצור וקיזזו חלק מהשיפור בשולי הרווח הגולמי כתוצאה מספיגה נמוכה יותר של עלויות קבועות ומחירי מכירה נמוכים יותר.
ההוצאות התפעוליות בנטרול הוצאות בגין הסכמי פשרה והפסד מותנה עמדו על כ-22.3% מההכנסות, לעומת כ-24.7% ברבעון המקביל אשתקד, בעיקר כתוצאה מהכנסות גבוהות יותר.