$
בורסת ת"א

ממשיכה לחדש חוזים, גב ים: "ההייטק הוא הקטר של המשרדים"

ההכנסות התפעוליות נטו של החברה שמרו על יציבות - בחוזי השכירות שחודשו נרשמה עליית מחירים מתונה של 3.6%; הקמת מפעל לרב-בריח הקפיצה את שווי הנדל"ן ההוגן ב-198 מיליון שקל.

חזי שטרנליכט 09:3528.04.21

חברת הנדל"ן המניב גב ים רשמה יציבות בהכנסות התפעוליות נטו (NOI) והצליחה להמשיך ולהעלות את דמי השכירות בחוזים חדשים, אם כי העלייה נעשתה בשיעור מתון יותר ביחס לחוזים שנחתמו בסוף 2020 - בשיעור של 3.6%. עוד מסימני החזרה לשגרה עסקית - הרווח הנקי זינק פי 3 הודות ל"חזרתם" של שיערוכי הנדל"ן החיוביים.

 

ההכנסות התפעוליות נטו (NOI), קרי הכנסות החברה מדמי שכירות וניהול הנכסים בניכוי הוצאות התפעול שלהם, שמרו על יציבות ברבעון הראשון, והסתכמו ב-129 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל ה-NOI מנכסים זהים בשתי התקופות ירד בשיעור קל של 0.8% ל-127 מיליון שקל ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה.

 

לגב-ים יש פעילות ייזום אינטנסיבית שכוללת כיום צבר של 12 פרויקטים, בהיקף 400 אלף מ"ר, מתוכו חלק החברה 340 אלף מ"ר. ההשקעה הכוללת להקמת אותם פרויקטים נאמדת ב-2.5 מיליארד שקל והם צפוים להניב לה NOI בהיקף של 208 מיליון שקל ו-FFO של 127 מיליון שקל עם סיום הקמתם עד סוף 2024.

 

ה-FFO הרבעוני, הנתון שלפיו נבדקת הרווחיות של חברות הנדל"ן המניב, ירד ברבעון הראשון ביחס לתקופה המגבילה, בשל עלייה בהוצאות ריבית - הוא הסתכם ב-60 מיליון שקל, נסיגה של 6.25% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

גב ים נשענת על שוק ההייטק ששוכר חלקים מרכזיים בבנייני המשרדים שלה: החברה חידשה 51 הסכמי שכירות שהסתיימו במהלך הרבעון הראשון של 2021. מתוכם 31 הסכמים מחודשים נחתמו כבר בשנת 2020, בעליה ריאלית של כ-5% בדמי השכירות. 20 הסכמי שכירות הנותרים נחתמו במהלך הרבעון, ובהם נרשמה עלייה ריאלית מתונה יותר של 3.6%.

 

במהלך הרבעון הראשון חתמה גב-ים על עסקה להקמת מפעל רב בריח באשקלון, בשטח של כ-41 אלף מ"ר. גב-ים תקים את המפעל עבור רב בריח, אשר תשכור אותו לתקופה של 25 שנים, בתמורה לסך של כ-11.5 מיליון שקל בשנה. עם השלמת הקמתו של המפעל, במהלך הרבעון הראשון של שנת 2023, יהיה חלקה של גב-ים בנכס - 70% וחלקה של רב בריח - 30%.

 

ההסכם עם רב בריח היה הסיבה החגיגית לזינוק החד של ההכנסות בעלייה משווי הוגן של נדל"ן להשקעה, של 198 מיליון שקל, מול 25 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. נתון זה דחף את הרווח הנקי של גב-ים, שקפץ פי 2.2 ל-197 מיליון שקל.

 

אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב-ים, ציין עם פרסום התוצאות כי "הצורך של תאגידי הטכנולוגיה הבינלאומיים בנדל"ן וגיוסי עובדים לא נפגע, והביקושים להקמת מרכזי פיתוח חדשים נמשכים בעוצמה רבה. זו המגמה בשוק, שמשדרת יציבות. החברות הבינלאומיות לא מוותרות על מרכזי הפיתוח שלהן, ומשדרות כי אין תחליף לעבודה במשרד."

 

לדבריו, "קצב החזרה למשרדים מואץ, ונתוני התפוסה נמצאים בעלייה. חברות ההייטק מראות על המשך צמיחה, מובילות את המגמות בשוק, והן סוג של קטר ומאיץ בעולם המשרדים, המאיץ את המגמות בשוק הנדל"ן המניב."

 

פרויקט גב ים נגב פרויקט גב ים נגב צילום: באדיבות אוניברסיטת בן גוריון

x