בלעדי לכלכליסט
הפניקס דורשת מיינות ביתן להשלים את העסקה ביניהן
חברת הביטוח שלחה מכתב תקיף לרשת הקמעונאות, ודרשה להשלים את העסקה שנחתמה ביניהן, על הסכם השקעה מחייב. על פי ההסכם, תשקיע קבוצת הפניקס 300 מיליון שקל ביינות ביתן תמורת שני שלישים ממניותיה. הקבוצה עשויה לפנות לבית המשפט
הפניקס לא מוותרת על יינות ביתן. ל"כלכליסט" נודע כי ביום שישי האחרון שלחה חברת הביטוח מכתב תקיף להנהלת רשת הקמעונאות, בו הודיעה כי היא עומדת על זכויותיה ודורשת את השלמת העסקה, בה חתמה על הסכם מחייב להשקעה של 300 מיליון שקל ברשת.
- עסקת דמרי ויינות ביתן מתנדנדת; דמרי: "מדובר בשמועות"
- מכשול לנחום ביתן: סמנכ"ל הכספים התפטר בעיצומו של הקרב שלו לשמירה על הרשת
- עסקת ביתן ודמרי צפויה להיחתם השבוע
ההסכם נחתם לפי שווי של 150 מיליון שקל לפני הכסף, ומעניק לקבוצה בראשות הפניקס כשני שלישים ממניות החברה על חשבון בעל השליטה נחום ביתן. הפניקס עשויה לפנות בימים הקרובים גם היא לבית המשפט ולבקש צו מניעה נגד עסקת מכירת השליטה ברשת לאלקטרה. קבוצת הפניקס כוללת גם את מורי ארקין, אייל בקשי וקרן כלירמרק בראשות יניב צלאל. הקבוצה היא למעשה היחידה שחתמה על הסכם מחייב, ועמדה להשלים את העסקה, תוך מתן אפשרות לביתן להביא משקיע אחר בתנאים טובים יותר.
האריך את הדדליין מול הפניקס וחתם מול דמרי ושקד
ביתן מצידו, האריך את מועד הדדליין עם הפניקס וחתם על עסקה מול הקבלן יגאל דמרי וקרן החוב שקד של גיל דויטש ורוני בירם. ההסכם הוא על הלוואה של 150 מיליון שקל שתהיה המירה ל־30% ממניות הרשת, וכן להלוואה נוספת של 100 מיליון שקל.
המועד האחרון להשלמת העסקה נקבע ל־17 באפריל, אולם האישורים האחרונים הגיעו ב־18 לאפריל ויינות ביתן הודיעה לדמרי ושקד שההסכם איננו בתוקף. במקביל, הגיעה הרשת להסכמות עקרוניות מול אלקטרה צריכה של האחים זלקינד, לפיהן האחרונה תרכוש 51% ממניות יינות ביתן.
שקד ודמרי פנו לבית המשפט המחוזי בתל אביב, וזה אסר על יינות ביתן לחתום על הסכם השקעה עם אלקטרה מוצרי צריכה ועם כל גוף אחר, עד ל־29 בחודש. השופטת תמר אברהמי החליטה לקיים דיון בבקשה שהגישו דמרי וקרן שקד לאסור על יינות ביתן לחתום על הסכם כלשהו שנוגד את הסכם ההשקעה עמם.
הליך משפטי עשוי להכניס גורמים נוספים לקרב הרכישה
פניה של הפניקס לבית המשפט תסבך את העניינים עוד יותר. מעבר להתנהלות בין דמרי וביתן, הרי שעצם העובדה שנושא הרשת הגיע לבית המשפט היא בעלת משמעות בפני עצמה. עד כה נמנעו כל הגורמים המעורבים, החל מהבנקים הנושים, דרך המתמודדים על הרכישה, ועד לרשת עצמה, מלהגיע לערכאות. זאת, מתוך הבנה שלצעד כזה עלולות להיות השלכות מרחיקות לכת על ביצועיה העסקיים של החברה ועל מארג היחסים הרגיש ממילא בין בעלי העניין השונים.
הפניקס מעוניינת למעשה להיות הרוכשת ולממש את העסקה של דמרי ושקד. תהליך משפטי עשוי להביא גם לכניסה של גורמים נוספים למאבק על הרשת. בין גורמים אלה עשויים להיות רמי לוי ושיווק השקמה, מוטי בן משה ואלון רבוע כחול ובעיקר עדי צים וקרן איפקס. צים היה זה שמכר לביתן את השליטה ברשת כמעט חינם, הרכישה הראשונה בסידרה של רכישות שביצעה יינות ביתן.