$
בורסת ת"א

דורי נאוי נגד שאול נאוי: "מעילה חמורה באמון"

חברת האשראי החוץ־בנקאי תובעת את המנכ"ל לשעבר בטענה כי פעל נגדה עוד בזמן עבודתו בה, תוך שימוש במשאביה וגיוס עובדים משורותיה למתחרה שהקים. שאול נאוי: "טרם קיבלתי את כתב התביעה"

אלמוג עזר 21:0324.04.21

"פרשה חמורה של מעילה באמון, הפרת אמונים וחובות זהירות, הפרת התחייבויות חוזיות ברורות ועלוות נזקיות מהותיות". כך מגדירה חברת האשראי החוץ־בנקאי האחים נאוי את פעילותו של המנכ"ל שלה לשעבר, שאול נאוי, בכתב התביעה שהגישה ביום חמישי. בתביעה, שהוגשה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב, טוענת החברה כי המנכ"ל פעל נגד האינטרסים שלה תוך שימוש במשאביה.

 

 

האחים נאוי תובעת משאול נאוי ומבכירים בחברה החדשה שהקים 17 מיליון שקל. עיקר הסכום, 16 מיליון שקל, על הנזק הממוני שנגרם לחברה מהתחרות, ועוד מיליון שקל החזר שכר שניתן לשאול נאוי לאורך רוב 2020, השנה שבה הודיע כי הוא מעוניין לפרוש מהחברה.

 

לטענת החברה, נאוי לקח מבין עובדיה בכירים לחברה החדשה שהקים, ואלה היו חתומים על הסכמי סודיות, אך לכאורה עשו שימוש במידע אסור כדי להתחרות בה במסגרת החברה החדשה. על פי התביעה, "הנתבעים פעלו בהאחים נאוי בתפקידים בכירים, חלקם כנושאי משרה. בראש הנתבעים עומד שאול נאוי, שנמנה עם מייסדי האחים נאוי, היה בעל שליטה בה, כיהן כיו"ר דירקטוריון בתובעת ובהמשך כמנכ"ל משותף וכדירקטור והוביל את המהלכים הפסולים".

 

פרט לשאול תובעת החברה גם את שאר העובדים שעברו לחברה שהקים, יעקב נאוי פיננסים והשקעות, שהיא נתבעת נוספת. בתו נוי נאוי, שהייתה היועצת המשפטית של החברה והיום היא דירקטורית בחברה החדשה; גורי דור ואברהם חיניץ, ששימשו כמנהלי שיווק בכירים באחים נאוי, עובדים גם הם לכאורה בחברה החדשה.

 

בעודו מכהן כמנכ"ל

 

האחים נאוי הוקמה ב־1983 על ידי שאול ודורי נאוי, וב־2011 היתה לחברת האשראי החוץ־בנקאי הראשונה שהונפקה בתל אביב. שווי השוק שלה היום כ־715 מיליון שקל. הקרע בין האחים החל במאי 2020, אז כיהנו כמנכ"לים משותפים בחברה. שאול הודיע כי ברצונו לסיים את תפקידו כמנכ"ל ולפרוש לגמלאות. דורי רכש ממנו את מניותיו, אך לא ניאות להשיב לו אותן כששאול ביקש לחזור לחברה. לפי כתב התביעה, שאול נתן לחברה שישה חודשי התראה מראש, שבהם המשיך לכהן כמנכ"ל ובתוך כך פעל להקמת החברה המתחרה. 

מימין שאול ודורי נאוי. 16 מיליון שקל על נזק מתחרות ומיליון להחזר שכר מימין שאול ודורי נאוי. 16 מיליון שקל על נזק מתחרות ומיליון להחזר שכר צילום: עמית שעל

 

החברה מאשימה את שאול נאוי כי "החל להוציא לפועל את תוכנית המרמה עוד בתקופה בה כיהן כמנכ"ל משותף וכדירקטור בהאחים נאוי, תוך שהוא מעמיד אשראי ללקוחות התובעת מחשבונות חברות פרטיות בשליטתו; תחת להפנות לקוחות אלה לקבלת אשראי מהתובעת עצמה, באופן שגילם פגיעה מובהקת בהאחים נאוי".

 

כתב התביעה כולל פרטים לגבי הפעילות העסקית של נאוי בחודשים מאז הודיע על פרישתו. נטען כי הוא רקם תוכנית נסתרת להקים עסק מתחרה על בסיס מידע פנים, סודות מסחריים, שיטות עבודה ייחודיות, רשימת לקוחות ומידע נרחב של התובעת, שהיה ברשותו, תוך שימוש בתשתיות של התובעת לצורך הקמת העסק.

 

ב־18 בינואר השנה שלחה האחים נאוי לשאול נאוי והעובדים בחברה שהקים מכתב התראה. שם נמסר כי על פי מידע שברשותה, "שאול נאוי החל בהתארגנות נמרצת להקים עסקת מתחרה לה, תוך שימוש שלא כדין בסודות מסחריים שלה, שימוש במידע פנים, גניבת הזדמנויות עסקיות של החברה, ביצוע עוולות מסחריות, הפרת הסכמי ניהול והפרה של חובות אמון כלפי החברה".

 

במכתב התראה ששלח עו"ד נבות תל צור עוד קודם לתביעה צוין כי שם החברה הקודמת של שאול נאוי, שהיתה חברה פרטית ללא שיוך להאחים נאוי, שונה מזוהר ג.מ. לנאוי פיננסים והשקעות. "שם קליט, הטומן בחובו הטעיה, לסבור שמדובר בפעילות הקשורה להאחים נאוי", נכתב. בכתב התביעה משבוע שעבר צוין כי בעקבות ההתראה שינה שאול נאוי את שם החברה ליעקב פיננסים והשקעות. בנוסף, לפי התביעה, נאוי שכר את משרדי החברה ברחוב הברזל בתל אביב עוד בתקופת ההודעה המוקדמת שלו, בטרם פרש מהאחים נאוי.

 

התביעה מאשימה את שאול נאוי גם בריגול תעשייתי. לפי כתב התביעה שלח לכאורה אדם מטעמו, עובד לשעבר בחברה, לרגל אחרי פעילות חשבון הבנק שלה, וזה צפה פעמים רבות בחשבון מדצמבר עד פברואר. "מדובר בחציית קו אדום, העולה כדי ביצוע עבירות פליליות לכאורה של פגיעה בפרטיות, האזנת סתר, עבירות מחשב ועוד", טוענים עוה"ד תל צור, טל שפירא ואלרן דולב שמייצגים את האחים נאוי.

 

עסקאות ב־277 מיליון שקל

 

לטענת האחים נאוי, מרגע שנודע לחברה על הפעילות שהקים שאול נאוי, היא הקימה ועדה מיוחדת כדי לבחון את פעילותו. הצדדים נפגשו בפברואר בניסיון ליישר את ההדורים, אך לא גושרו פערי הגרסאות.

התביעה מפרטת את העסקאות הצדדיות שקיים לכאורה שאול נאוי בעוד מכהן כמנכ"ל האחים נאוי ולאחר מכן כמנכ"ל החברה המתחרה. כך, ב־21 בספטמבר 2020, ארבעה חודשים לאחר שהודיע על פרישתו ועודו בתקופת ההודעה המוקדמת, העמיד שאול נאוי בעזרת חברתו הפרטית אשראי לשלושה לקוחות עבר של האחים נאוי. לראשון, כך נטען, העמיד אשראי של 9.2 מיליון שקל. ללקוח השני העמיד אשראי של 4.8 מיליון שקל ולשלישי 3 מיליון שקל. יומיים לאחר מכן הגדיל עבור הלקוח האחרון את האשראי ל־10 מיליון שקל. באותם ימים גם קיים משא ומתן להעניק ללקוח אחר אשראי של 25-22 מיליון שקל.

 

בסך הכל מעריכים באחים נאוי כי שאול הציע אשראי ב־277 מיליון שקל ללקוחות. הנזק שנגרם לחברה מהאובדן שלהם מוערך בתביעה ב־16 מיליון שקל. האחים נאוי מסבירה: "הנתבעים היו בהתנהלות יום־יומית של התובעת מול לקוחותיה, הכירו היטב את לקוחותיה, את צורכיהם המיוחדים ואת נוסחאות תמחור האשראי בעסקאות התובעת עם אותם לקוחות; הלקוחות מצדם הכירו את הנתבעים באופן שהקל על הנתבעים לשכנע חלק מלקוחות התובעת להעביר אשראים לעסק המתחרה שהקימו".

 

התביעה אף מאשימה את שאול נאוי בפעילות לא חוקית, הענקת אשראי ללא רישיון למלווים קטנים. על פי חוקי רשות ההון, מתן אשראי של יותר מ־3 מיליון שקל אינו מצריך רישיון. לפי התביעה, שאול העניק אשראי נמוך מכך, אך העניק הלוואה גבוהה יותר ואת יתרת הכספים העניק בצורה עקיפה כדי לייתר את הצורך ברישיון.

 

משאול נאוי נמסר בתגובה: "לא קיבלתי עדיין את כתב התביעה. חוץ מזה אני לא מדבר עם עיתונאים, כשיהיה לי מה לומר, אפנה אליך".

x