$
בורסת ת"א

"שאול פנה ללקוחות של האחים נאוי וחלקם עובדים איתו"

חברת האשראי החוץ־בנקאי הורתה לעורכי דינה להגיש תביעה נגד שאול נאוי, אחד ממייסדיה. החברה טוענת כי שאול נאוי הקים חברה מתחרה וגייס אליה לקוחות בעודו מכהן כיו"ר האחים נאוי, אותה עזב לאחרונה

אלמוג עזר 07:2207.04.21

הקרב בין האחים שאול ודורי נאוי, ששלטו יחד עד לשנה שעברה בחברת האשראי החוץ־בנקאי שאותה ייסדו יחד וקרויה על שמם – האחים נאוי – עולה מדרגה. אתמול דיווחה החברה לבורסה כי דירקטוריון האחים נאוי הנחה את עורכי הדין של החברה להגיש תביעה נגד שאול נאוי.

 

זאת, משום שלטענת החברה שאול נאוי הקים חברה מתחרה, בשם יעקב פיננסים והשקעות, בעודו מכהן כיו"ר האחים נאוי. לטענת האחים נאוי, הדבר עומד בניגוד להסכמים עם שאול נאוי, שכוללים אי־תחרות עד לסוף השנה הנוכחית.

 

מה דעתך על מניית נאוי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

האחים נאוי, שנמצאת כיום בשליטתו של דורי נאוי לבדו, מתכוונת לתבוע גם את בתו של שאול, נוי נאוי, ששימשה בעבר כיועצת המשפטית של החברה, עזבה אותה בדצמבר 2020 ומכהנת כיום כדירקטורית בחברה החדשה של אביה.

 

בכיר בחברת האחים נאוי אמר ל"כלכליסט" כי "שאול נאוי פנה לחברות שעבדו עם האחים נאוי באופן אקטיבי, והיום הם עובדים עם חברת יעקב פיננסים והשקעות. אבל הוא לא צריך לפנות באופן אקטיבי כדי להתחרות בחברה. חברות גדולות נוהגות לבקש מימון ממספר חברות בו זמנית.

 

ברגע שיש יותר חברות, הפיזור הופך להיות רחב יותר. אבל בניגוד למתחרה רגיל, שאול עשה את זה עוד בהיותו יו"ר מכהן בחברה וגם בהיותו בתקופת צינון. הוא עשה את זה וזה פוגע בחברה. זה לא עניין של מאות מיליונים, אבל בתור משקיע חברה ציבורית, אני רוצה לדעת ששומרים עלי וזה מה שהחברה עושה. זה נעשה גם במחיר של לתבוע מישהו שהוא בשר מבשרה של החברה".

 

הבכיר הוסיף כי "מבחינת המשפחה זה אסון. לצמד האחים אין הורים. זה כמו לתלוש את המשפחה הקרובה ביותר". את ההחלטה על הגשת התביעה קיבלה ועדה מיוחדת של הדירקטוריון, שהוקמה לשם כך. את חברת האחים נאוי מלווים בתהליך עורכי הדין רונן קנטור, אפרת חממי ושלומי כהן ממשרד דורון, טיקוצקי, קנטור ועורכי הדין נבות תל־צור וטל שפירא ממשרד תל־צור ושות'.

 

בסוף חודש מאי האחרון שאול נאוי, שכיהן באותה העת כמנכ"ל משותף בהאחים נאוי שאותה הקים עם אחיו דורי, הודיע כי בכוונתו לפרוש. במקביל הוא מכר את חלקו בחברה, 17.4%, לאחיו. שאול נאוי התחרט על המכירה וביקש מאחיו לרכוש את המניות בחזרה, אך דורי נאוי סירב.

המכירה התבצעה לפי מחיר של 10.7 שקל למניה, בתמורה כוללת של 60 מיליון שקל. המחיר שיקף הנחה של 25% על מחיר השוק של המניות באותה העת. מדובר בהנחה עמוקה מאוד, נוכח העובדה שבמשבר הקורונה שווי החברה נחתך בכ־40%.

 

מאז, מניית האחים נאוי התאוששה ועלתה בחדות. למעשה, מסוף מאי ועד אתמול, עלתה מניית החברה ביותר מ־100% והיא נסחרת במחיר של 21.7 שקל, שמשקף לחברה שווי שוק של 710 מיליון שקל, כך שהמניות שמכר שאול נאוי שוות כיום 121.6 מיליון שקל – הפסד של כ־60 מיליון שקל על הנייר. בנוסף, מאז שמכר את המניות שלו, החברה חילקה דיבידנדים. אילו שאול נאוי היה שומר על חלקו בה, הוא היה זכאי ל־10 מיליון שקל.

 

 

מימין: שאול ודורי נאוי מימין: שאול ודורי נאוי צילום: עמית שעל

 

x