המהפכה של צריפין: "AYALA TOWERS יהיה העוגן של פארק העסקים החדש"
את פרויקט הביכורים במחנה המפונה מובילה אילה אגם, אשר תקים בפארק העסקים החדש את אילה טאוורס - שני מגדלים בני 17 קומות בשטח של כ-40 אלף מ"ר: "נציג אלטרנטיבה איכותית למתחמים הגדולים והיקרים שבלב גוש דן", מצהירים בעלי החברה איתן לוי וג'קי סויסה
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
באר יעקב ניצבת בפני מתיחת פנים. אוכלוסייתה המונה כיום כ-25 אלף איש עתידה עד 2030 לגדול פי ארבעה, בדרך למיצובה בצמרת היישובים הנחשקים במדינה. במסגרת התהליך תשנה באר יעקב גם את מעמדה המוניציפלי ממועצה מקומית לעיר.
את הפלטפורמה לתוכניות השאפתניות מספק מחנה צריפין הוותיק, כאשר כ-70% משטחו של הבסיס הצבאי, יסופחו לבאר יעקב. שטח זה ישמש כעורק החיים הראשי של באר יעקב המתחדשת, אליו יועתקו בין היתר בית העירייה והיכל התרבות המקומי, ובו ייבנו שכונות חדשות, מוסדות חינוך, מתנ"סים ומבני ציבור, לצד פיתוח ריאות ירוקות ושטחים פתוחים.
"באר יעקב הוא היישוב הצומח בישראל, זו עיר העתיד", מצהיר ראש המועצה ניסים גוזלן. "יש לנו הסכם גג ותוכנית מתאר מסודרת, עם אופק ברור לשנים קדימה. לצד חידוש השכונות הוותיקות, אנחנו נרחיב ונפתח את באר יעקב באופן חסר תקדים. על שטחי צריפין המתפנים נקים כ-15 אלף יחידות דיור משולבות בכ-2 מיליון מ"ר של שטחי משרדים ומסחר, מתחמי קניות, תרבות ופנאי. לכאן תגיע אוכלוסייה צעירה, ואיתה גם חברות מהגדולות במשק. זה יהיה הסממן של באר יעקב המודרנית, שתטמיע טכנולוגיות חכמות, תציע עירובי שימושים ותהנה מביקושים גדולים".
עידן חדש
את העוגן הכלכלי של באר יעקב עתיד לספק פארק העסקים בצריפין, שימתג את העיר מחדש. "כדי לקלוט בהצלחה עשרות אלפי תושבים, תידרש באר יעקב למענה תעסוקתי ראוי - וכאן פארק העסקים נכנס לתמונה", מסביר גוזלן. "הפארק ייצר מקומות עבודה וישרת לא רק את תושבי באר יעקב אלא את כל מרכז הארץ. אנחנו נסיים את העידן שבו נאלצים התושבים לנדוד מדי יום מחוץ לעיר. פארק העסקים יאפשר לגור בבאר יעקב, לעבוד ולבלות בתחומה".
עם החזון שמציג גוזלן, מתכתב בדיוק אילה טאוורס (AYALA TOWERS), הפרויקט החלוצי בפארק העסקים של באר יעקב, שמקדמת חברת אילה אגם. לפי התכנון יוקמו שני מגדלים בני 17 קומות, בשטח של כ-40 אלף מ"ר, הצפויים לאכלס מאות משרדים. לצד משרדים, ישלב הפרויקט גם מסחר בקומות הקרקע, כשאטרקציה מרכזית תספק הפיאצה שבין המגדלים, שתאכלס מסעדות, בתי קפה וחנויות.
"ביישוב הניצב בפני קפיצת מדרגה כה משמעותית, אין נכון להיום היצע משרדים הולם", אומר ג'קי סויסה, מנהל משותף ומבעלי אילה אגם. "העניין הזה מקבל משנה תוקף כשבוחנים את האזור כולו, ומבינים עד כמה המוצר הזה חסר. ידענו לזהות את הדרישה למשרדים ולהציג אלטרנטיבה איכותית למתחמים הגדולים והיקרים שבלב גוש דן".
"הפוטנציאל האדיר של באר יעקב הוא זה שמשך אותנו לכאן", מוסיף איתן לוי, מנהל משותף לצדו של סויסה, ומבעלי החברה. "אנחנו רואים את התוכניות, וברור לנו שהיישוב הזה הולך להמריא. צריך גם להבין שבאר יעקב לא לבד. כל הסביבה משתנה ומתפתחת, ואנחנו רוצים להיות חלק מזה".
דבריהם של סויסה ולוי, משתקפים היטב גם בסקירה של שמאי המקרקעין אוהד דנוס, מי שעמד בראש לשכת שמאי המקרקעין בישראל. "האוכלוסייה בשפלה תגדל בעשור הקרוב בכ-40 אחוז, כשבכל האזור קיים מחסור גדול בשטחי מסחר ומשרדים", מנתח דנוס. "מוקד מרכזי תהווה באר יעקב, שהשינויים המתוכננים במרכז הכובד העירוני ובאופי העיר, יובילו להפיכתה לשחקנית מרכזית מבין ערי המרכז".
באשר לפארק העסקים בצריפין אחד היתרונות הבולטים עליו מצביע דנוס נוגע להיבט התחבורתי, הן למתניידים ברכב הפרטי והן לאלו המסתייעים בתחבורה ציבורית: "המיקום בסמוך לצירי תנועה מרכזיים, יאפשר נגישות מקסימלית לגוש דן ולמרכז הארץ - זאת באמצעות כביש 431 המחבר בין כביש 6, לכביש 20 (איילון), כביש 4 וכביש 44, תחנת הרכבת בבאר יעקב והקמת מסלולי BRT וקו המטרו M1. מיקומו האסטרטגי של הפארק מקבל חיזוק נוסף גם בזכות קרבתו למרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)".
"אין תחליף למשרד"
שוק התעסוקה בישראל, זה לא סוד, נדרש בימי הקורונה לשינויים דרמטיים - ובראשם מעבר לעבודה מרחוק. היום, על רקע שיעור המתחסנים הגבוה, חוזרות חברות לא מעטות לאייש באופן מלא את המשרדים, כשצעד זה מתקבל באהדה גם בקרב צוותי העובדים.
"ענף המשרדים מצא את עצמו במציאות מורכבת", מנתח היועץ הארגוני חי בן שמעון. "בעקבות התפרצות הנגיף והנחיות משרד הבריאות, אימצו המעסיקים מודל של עבודה מהבית, שהביא גם לחיסכון בעלויות תחזוקת משרדים, הוצאות עובדים וכדומה. אלא שככל שעבר הזמן, התברר שהפרודוקטיביות בחלק מהמגזרים ירדה באופן ניכר כתוצאה מהיחלשות האינטראקציה הפרונטלית, כשמנהלים רבים גם דיווחו על קושי בניהול העובדים בשלט רחוק. בסיטואציה כשכזו כמובן שגם כל הנושא של חיבור העובדים לאג'נדה ולערכים של החברה הוא לא פרקטי".
"גם אצל המועסקים התחלפה הגישה תוך כדי תנועה", מבהיר בן שמעון. "אם בימים הראשונים עבודה מרחוק נתפסה כחוויה נעימה, הרי שבהמשך התגלו לא מעט קשיים: בין היתר בהפרדה בין העבודה לבין הבית, כמו גם בזגזוג בין המשימות בעבודה לבין המטלות בבית – וזה עוד לפני שבכלל הזכרנו הורים שנאלצו לשמור על הילדים ולעבוד במקביל, או על דירות שפשוט אין בהן חלל המאפשר עבודה אפקטיבית לטווח ארוך. אפשר לומר שהחזרה לשגרה התקבלה בסוג של אנחת רווחה קולקטיבית. המעסיקים והמועסקים תמימי דעים באשר לצורך להתגמש ולאפשר מדי פעם עבודה מרחוק, אבל לכולם ברור שאין תחליף לחזרה למשרד, להווי החברתי ולעבודת הצוות".
מוקד משיכה
לוי מסכים גם הוא כי השילוב בין העבודה במשרד לעבודה מהבית, מתאים יותר לרוח הזמן, וסבור שדווקא מתחמי התעסוקה הנמצאים במעגל השני והשלישי של גוש דן יזכו כעת לעדנה. "הקורונה רק חידדה את הרצון לעבוד במתחם הנמצא בקרבת אזור המגורים, ולהימנע מהעמידה מייגעת בפקקים בכניסה לתל אביב וביציאה ממנה", הוא מפרט. "הערים המשלבות זה לצד זה מגורים, תעסוקה ובילוי – דוגמת באר יעקב - הן אלו שהולכות לתת את הטון, ואנחנו רואים את זה ב-AYALA TOWERS".
ואכן, הפרויקט של אילה אגם מייצר סביבו תהודה נרחבת: במגדל הראשון כמעט כל יחידות השטח נמכרו, ונותרו בו רק משרדים אחרונים – עדות לביקושים הגבוהים ולקצב המכירה הגבוה. שיווק השטחים במגדל השני עתיד לצאת לדרך בזמן הקרוב. "אנחנו בעצם מאפשרים לכל גוף מרחב תמרון", מפרט סויסה. "לחברות הגדולות יש אפשרות לרכוש שטחים בנפח משמעותי, ולעומתם בעלי מקצועות חופשיים כמו רופאים, עורכי דין, מהנדסים, אדריכלים או רואי חשבון הנזקקים לשטחים צנועים יותר מקבלים פתרון המותאם לצורכיהם. השורה התחתונה היא שתושבי באר יעקב רבתי, שעד היום לא נהנו ממרכז עסקים חדיש ומודרני עם בנייני משרדים כמו בערים המפותחות, יוכלו מעתה לקבל מענה מבלי שיאלצו לנסוע רחוק ויהיו חלק משמעותי מפארק העסקים החדש".
בשטח כבר מתבצעות עבודות החפירה והדיפון במרץ, כיאה לפרויקט שמבקש להיות בחוד החנית של באר יעקב החדשה. "אנחנו מתקדמים בהתאם ליעדים וללוחות הזמנים", מעדכן לוי. "AYALA TOWERS מתמזג היטב עם כלל הפרויקטים המתכוננים בצריפין, ויסייע להפוך את באר יעקב לעיר מובילה - ולא רק בשפלה".
"מי שמחפש השקעה עם פוטנציאל צמיחה משמעותי בצידה, באר יעקב מהווה תשובה נאותה לחיפושיו", מציין דנוס. "התמהיל המתוכנן בין המגורים לתעסוקה ולמסחר הוא אופטימלי וההיקף המתוכנן מהווה מסה קריטית ראויה לכך שכלל השימושים יהוו מוקד משיכה וייהנו מסימביוזה הדדית".
לאופטימיות סביב עתידה של באר יעקב, מצטרף גם ראש המועצה גוזלן, שמאמין שפארק העסקים החדש ישנה את כללי המשחק: "AYALA TOWERS הוא הסנונית הראשונה והעוגן של הפארק. בעקבות הפרויקט הזה אין לי ספק שיגיעו לכאן עוד ועוד חברות, בדגש על תעשיית היי-טק, בעלי מקצועות חופשיים ונותני שירותים. פארק העסקים יהיה לבאר יעקב כמו איירפורט סיטי לנתב"ג, ואנו עובדים במרץ להקמת מנהלת ייעודית שתפעל להביא אלינו את הגופים העסקיים הבכירים. AYALA TOWERS ופארק העסקים יהיו חלק משמעותי מהצלחתה של באר יעקב".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>