פודקאסט כלכליסט
ארה"ב מתנערת מהקורונה: איך זה ישפיע על הכיס שלנו
פודקאסט מנועי הכסף פרק 146: עם 100 מיליון מחוסנים וקצב של מעל ל-3 מיליון חיסונים ביום - הכלכלה החשובה בעולם יוצאת מהמשבר. מה זה יעשה לשאר מדינות העולם, לדולר ולבעיית החוב העולמי
פחות מ-100 ימים מאז שג'ו ביידן נכנס לראושנה לבית הלבן כנשיא וארה"ב חוזרת לשגרה. יותר מ-100 מיליון אמריקאים כבר חוסנו בקצב מדהים של יותר מ-3 מיליון חיסונים ביום, עד סוף החודש כל אמריקאי בוגר יוכל להתחסן אם טרם עשה זאת ומדינות רבות כבר מתחילות לסמן תאריכי חזרה מלאים לשגרה.
בטקסס למשל, אין כבר עכשיו הגבלות על מסעדות ובתי קפה, מדינת קליפורניה הודיעה שלא יהיו הגבלות בכלל החל מעוד חודש. כמעט מחצית מהמדינות לא מחייבות שימוש במסיכות, ואפילו בניו יורק מתחילים לחדש את פעילות הפנאי בקצב מהיר.
גם בקרן המטבע הבינלאומית לא התעלמו השבוע מהחזרה לשגרה של ארה"ב. התחזית של הקרן כללה שינויים והערכות מחודשות להתמודדות העולמית עם מגפת הקורונה. או יותר נכון עם מיגור מגפת הקורונה. לפי התחזית המעודכנת כלכלת ארה"ב תצמח השנה ב-6.4%, הצמיחה הגבוהה ביותר מאז 1984 - שיפור של 1.3% לעומת התחזית הקודמת. גם הכלכלות של אירופה, סין ויפן נהנו משיפור בתחזיות אולם בשיעורים פחותים יותר.
ומה יהיו ההשלכות? תלוי את מי שואלים. הכלכלנית הראשית של קרן המטבע לא מתרגשת במיוחד מבעיית החוב, אם וכאשר תהיה כזו. "החוב האמריקאי וחבילת הסיוע חסרת התקדים של ארה"ב לא מדאיגים אותנו. היכולת של ארה"ב לשרת את החוב שלה עלתה בצורה משמעותית בשל הירידה בריביות", כך לפי Gita Gopinath השבוע עם פרסום הדו"ח.
בפרק ה-146 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על הכלכלה החשובה בעולם שיוצאת מהר מהמשבר הבריאותי החמור ביותר שלה במאה השנה האחרונות. הערכנו כיצד התאוששות זו תשפיע על שאר כלכלות העולם, כיצד יגיב הדולר ומה יקרה לחוב.
האזנה נעימה!