פרסום ראשון
המשקיע השוויצרי באלדד פרי מבקש לעצור את הסכם הפשרה ברמלה
לטענת חיים חמו, שפתח בהליכי חדלות פירעון נגד קבוצת הרכישה, מרבית הסכום שגויס לרכישת הקרקע לפרויקט הגיע מהלוואה שנתן בתמורה לשעבוד, על כן כל סכום שיוחזר לנאמנים בעקבות ביטול הרכישה, צריך להגיע אליו קודם. לטענת חמו, מדובר בהעברה בניגוד לסדרי הקדימויות הקבועים בדין
חיים חמו, איש העסקים שמתגורר בשוויץ ופתח בהליכי חדלות הפירעון נגד קבוצת אלדד פרי, מבקש לעצור את הסכם הפשרה שנחתם בין הנאמנים של קבוצת פרי נדל"ן לבין חברי קבוצת הרכישה בפרויקט פרי מלודי ברמלה.
- פשרה: חברי קבוצת רכישה של פרי נדל"ן יקבלו 50% מהשקעתם
- "אלדד פרי חייב לקבוצה עשרות מיליוני שקלים"
- נפגעי אלדד פרי טוענים כי הם נדרשים לשלם שוב עבור הדירות
לטענתו מרבית הכסף, כ-40 מיליון שקל (מתוך התחייבות של 80 מיליון שקל), שהקבוצה שילמה לרכישת הקרקע בפרויקט ברמלה, הגיע מהלוואה שהוא העניק בתמורה לשעבוד ומשום כך כל סכום שיוחזר לנאמנים בעקבות ביטול רכישת הקרקע צריך להגיע בראש ובראשונה אליו.
בבקשה שהגיש לבית המשפט ביום חמישי שעבר באמצעות עורכי הדין רונן נאוי, דניאל אלימלך עזוז, ויריב שי ישינובסקי הוא טוען כי העברת הכסף לחברי קבוצת הרכישה היא בניגוד לסדרי הקדימויות הקבועים בדין, והפשרה פוגעת בזכויות הקניין של נושי החברה בכלל ובפרט זכויותיו שלו עצמו.
הוא מבקש מבית המשפט לדחות את כניסתו לתוקף של חלק מההסכם המתייחס לחלוקת הכספים, וזאת עד שהנאמנים יסבירו מדוע לאשר את ההסכם בניגוד להסדרי הנשייה הקבועים בחוק. בנוסף בית המשפט מתבקש להורות לנאמנים להציג נתונים המלמדים מדוע הועדף כל אחד מחברי קבוצת הרכישה על פני יתר הנושים.
כפי שנחשף בכלכליסט לפני שבועיים ב-17/3 השנה נחתם הסכם פשרה יוצא דופן בפרויקט ברמלה לפיו חברי קבוצת הרכישה יקבלו כ-50%-45% מהכסף שהשקיעו בפרויקט, זאת על אף שלא נרשמו עבורם זכויות בקרקע, ואף לא הערת אזהרה, ומשום כך הם בתחתית סולם הנושים. ההסכם קיבל תוקף של פסק דין ב-22/3. הפשרה הושגה בהליך גישור בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין ובה מעורבים עשרות רוכשים בפרויקט שרובם יוצגו על ידי עורכי הדין גיא סרוסי ואוריאל זעירא; חברת לנדקו שבשליטת פרדי רובינסון – בעלת הקרקע שעליה היה אמור להיבנות פרויקט הנדל"ן; והנאמנים מטעם בית המשפט לקבוצת פרי נדל"ן עורכי הדין אהוד גינדס וגונן קסטנבאום.
בפועל הכסף הלך לכיסוי חובותיו של פרי
קבוצת הרכישה המדוברת נוצרה בפברואר 2018 לאחר שפרי נדל"ן חתמה עם חברת לנדקו על הסכם אופציה לרכישת קרקע בבעלותה ברמלה. פרי התחייב לשלם כ-80 מיליון שקל לרכישת הקרקע לבניית 230 דירות, אבל הצליח לגייס רק כ-40 מיליון שקל בעקבות זאת בוטלה עסקת הרכישה. נראה כי בפועל הכסף ששילמו חברי הקבוצה כלל לא שולם לצורך רכישת הקרקע אלא לכיסוי חובותיו של פרי. למעשה, מהבקשה של חמו עולה כי בעלת הקרקע חברת לנדקו קיבלה כסף בזכות הלוואה שהוא העניק לפרי נדלן.
בפשרה סוכם כי חברת לנדקו בעלת הקרקע תשיב לנאמנים כ-20 מיליון שקל סכום שישמש לטובת החזרת חלק מהכסף שחברי הקבוצה השקיעו וכן תשלום לחברה לניכיון צ'יקים שהייתה מעורבת בפרשה.
הליך חדלות הפירעון כנגד קבוצת פרי נדל"ן החל בספטמבר 2020 בעקבות בקשה שהגיש חמו בעקבות חוב של 218 מיליון שהיה לפרי כלפיו. 100 מיליון מהסכום שולמו תמורת 40% במניות הקבוצה ויתר הסכום שולם לחברות בקבוצה כהלוואה.
סכום זה כולל 31 מיליון שקל שהעובר בנובמבר 2019 לרכישת הקרקע ברמלה. משום שלטובת חמו נרשמו שעבודים להבטחת 118 מיליון השקלים ששילם כהלוואה הוא גורס כי יש לו מעמד מיוחד ומהותי בתיק. לדבריו "כספי המבקשת הם אלה ששימשו לרכישת המקרקעין ואלה שהצילו את העסקה ואפשרו את השלמתה, לולא נתנה הלוואה הרי שהסכם המכר היה מבוטל זה מכבר".