פרסום ראשון
פשרה: חברי קבוצת רכישה של פרי נדל"ן יקבלו 50% מהשקעתם
מדובר בהסכם יוצא דופן מאחר שלחברי הקבוצה בפרויקט שהובילה החברה פושטת הרגל ברמלה אין זכויות בקרקע, ואפילו הערת אזהרה לא נרשמה על שמם; עתה יזכו לראות כמחצית מהסכום ששילמו בסך 40 מיליון שקל לבעלת הקרקע, חברת לנדקו; האחרונה כבר החלה בעבר להשיב את הכסף דרך פרי אך זה לא עבר לקבוצת הרכישה אלא לחברות לניכיון צ'קים
- נפגעי אלדד פרי טוענים כי הם נדרשים לשלם שוב עבור הדירות
- נאמני קבוצת אלדד פרי לביהמ"ש: "נלקחו הלוואות מרוכשים פרטיים"
- "אלדד פרי חייב לקבוצה עשרות מיליוני שקלים"
הפשרה הושגה בהליך גישור בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין ובה מעורבים עשרות רוכשים בפרויקט שרובם יוצגו על ידי עורכי הדין גיא סרוסי ואוריאל זעירא; חברת לנדקו שבשליטת פרדי רובינסון – בעלת הקרקע שעליה היה אמור להיבנות פרויקט הנדל"ן; והנאמנים מטעם בית המשפט לקבוצת פרי נדל"ן עורכי הדין אהוד גינדס וגונן קסטנבאום.
הפשרה קיבלה ביום שני השבוע תוקף של פסק דין בחתימה של השופטת עירית וינברג-נוטוביץ מבית המשפט המחוזי מרכז-לוד. על פי ההסכם שהוגש לשופטת, מתוך סכום של כ-40 מיליון שקל ששילמו כ-80 חברי קבוצת הרכישה לבעלת הקרקע (חברת לנדקו) לצורך רכישתה, יוחזרו לנאמנים כ-20 מיליון שישמרו לצורך החזרים לחברי הקבוצה הספציפית הזו, מהסכום ינוכו 5% שכר טרחה שישולמו לנאמנים. כל אחד מהרוכשים יתבקש להגיש לנאמנים תביעת חוב ויקבל את כספו בהתאם למסמכים שיציג ולחלקו היחסי בסכום שהושקע לרכישת הקרקע.
לקבוצת הרכישה יוחזר מחצית מהסכום שהושקע משום שבעלי הקרקע כבר החלו להשיב בעבר את הכסף, שילמו לפרי נדל"ן 13 מיליון שקל, אך הסכום הזה לא הועבר לחברי הקבוצה אלא זרם לחברות לניכיון צ'יקים בעלות חוב של קבוצת פרי.
סכום נוסף מתוך כספי הקבוצה שעליו יחליט המגשר אורנשטיין ישולם לבעלת הקרקע כפיצוי על הפרת ההסכם עימה.
קבוצת הרכישה המדוברת נוצרה בפברואר 2018 לאחר שפרי נדל"ן חתמה עם לנדקו על הסכם אופציה לרכישת קרקע בבעלותה ברמלה. פרי שילם סכום נמוך של כמה מיליוני שקלים והתחייב להשלים את הסכום ל-80 מיליון שקל, שווי הקרקע על פי תוכנית שמקדמת בעלת הקרקע ותאפשר בניית 230 דירות. אלא שפרי הצליח לגייס רק 40 מיליון שקל. לאחר שפקע המועד למימוש האופציה לרכישת הקרקע סיכם פרי עם החברה בעלת הקרקע על ביטול ההסכם וקבלת הכספים חזרה. אלא שהדבר נעשה ככל הנראה ללא ידיעת חברי קבוצת הרכישה, וכאמור הכסף שהוחזר לפרי לא הגיע לקבוצה אלא לכיסוי חובתיו.
בספטמבר 2020 נפתחו הליכי חדלות פירעון כנגד פרי נדל"ן. חודשיים לאחר מכן ביקשו הנאמנים מבית המשפט לבטל את ההסכמות בין קבוצת פרי לבעלי הקרקע. בינואר 2021 הנאמנים ביקשו להטיל על חברת לנדקו צו איסור דיספוזיציה – שמנע ממנה למכור את הקרקע לצד שלישי, ואילץ אותה להיכנס להליכי הגישור.