הדולר בשיא של ארבעה חודשים: קופץ עד ל-3.34 שקלים
המטבע האמריקאי רשם היום את השער היציג הטוב שלו מול מקבילו הישראלי, מאז ה-20 לנובמבר; הפאונד זינק ב-1% ושערו היציג נקבע על 4.61 שקלים, היורו טיפס ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.93 שקלים; אנדרו אביר: "ירידה באבטלה כמעט ולא גורמת להתחזקות האינפלציה"
- "אני לא מודאג מהאינפלציה אלא מהאבטלה"
- פיטנגו וחמי פרס מגייסים בניו יורק ספאק חדש של כ-230 מיליון דולר
- ביום אחד: גולדמן זאקס מכר מניות בשווי 10.5 מיליארד דולר
אנדרו אביר מנהל חטיבת השווקים של בנק ישראל אמר הבוקר בראיון לכלכליסט כי "אין לנו בעיה של אינפלציה כבר הרבה שנים. הבנקים המרכזיים ניצחו את האינפלציה. הפירות של הניצחון הזה הם ניהול מדיניות ריבית ריאלית נמוכה וזה תמך בצמיחת המשק".
"כלומר, ירידה באבטלה כמעט ולא גורמת להתחזקות האינפלציה. לא שאין סיכון לאינפלציה אלא שהסיכון המרכזי הוא התעסוקה. לכן אמרנו שנשאיר את הריבית נמוכה לתקופה ארוכה מאוד, כי החשש שלנו אינו מעלייה באינפלציה אלא מאבטלה גבוהה", אמר אביר.
גידול של 70 מיליארד שקל במטבע המקומי נבעו בעיקר מגידול ביתרת האג"ח הממשלתיות בסך של 45.3 מיליארד שקל, אג"ח שנרכשו במסגרת מדיניות הבנק לסיוע למשק להתמודדות עם משבר הקורונה.
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית מט"ח של הבנק השוויצרי לומברד אודייר: "הדולר התחזק במארס בזמן שהתשואות הנומינליות והריאליות בארה"ב נמצאות בעלייה משמעותית. הגידול בתשואות במקביל לתנודתיות הגבוהה הוביל את המשקיעים לדחוף את הדולר למעלה. עם זאת, תוצאות ועידת השוק החופשי של הפד באמצע מארס, כבר החלו להכביד על הדולר".
לדברי קיונאקיס "הכלכלה העולמית נמצאת כעת בשלב מוקדם של התאוששות חזקה מהמשבר. היסטורית, עליות כאלה במסחר ובצמיחה מובילות לעלייה הדרגתית בתשואות ולהיחלשות הדולר, ואנו בלומברד אודייר מאמינים שכך יהיה. תחזית זו עלולה להשתנות במידה ויהיו עליות פתאומיות משמעותיות בתשואות מבלי שהפד יתערב, תרחיש שיתמוך בדולר. זהו אמנם סיכון לא מבוטל, אך אנו מתקשים להאמין כי הפד יישאר אדיש להידוק התנאים הפיננסיים, במיוחד לאור יעד האינפלציה הממוצע החדש שהציב".