אחרי הפסקה בגלל הקורונה: מבטח שמיר חוזרת לחלק דיבידנד
חברת האחזקות שבשליטת מאיר שמיר סיכמה את 2020 בהפסד של 3.8 מיליון שקל, כיוון שהרווח מהנפקת מניף שעמד על 97 מיליון שקל לא נרשם בתזרים
- יוחננוף נהנתה כצפוי משנת הקורונה; תחלק דיבידנד בגובה 50% מהרווח
- תוצאות שיא לאלביט: 4.7 מיליארד דולר הכנסות, 11 מיליארד דולר הזמנות
- בזכות ההסתערות על הסופרמרקטים: פרשמרקט הכפילה את הרווח הנקי ב-2020
מבטח שמיר היא חברת אחזקות שבעבר החזיקה ברבע ממניות תנובה. החברה נסחרת בבורסת תל אביב בשווי מיליארד שקל אחרי שעלתה ב-23% מתחילת השנה.
האחזקות הבולטות של מבטח שמיר כיום הן בתחום הלוויינים באמצעות גילת לוויינים, תחום הטכנולוגיה באמצעות השקעות ב-18 חברות טכנולוגיה, ותחום ההלוואות באמצעות אחזקה בחברת מניף שהונפקה בבורסה ואשר בה היא מחזיקה בשליטה בשותפות עם דיסקונט קפיטל. מבטח מחזיקה ב-50.8% ממניות מניף ורשמה רווח של 97 מיליון שקל מהנפקת החברה ברבעון שעבר.
מבטח שמיר מחזיקה ב-7.8% ממניות גילת לוויינים, אחרי שמימשה ב-18 בפברואר 1.1 מיליון מניות תמורת 16.5 מיליון דולר (54 מיליון שקל) וצפויה לרשום רווח לפני מס של 30 מיליון שקל בגין העסקה.
החברה סיימה את 2020 בהפסד של 3.8 מיליון שקל, כיוון שהרווח מהנפקת מניף בסך 97 מיליון שקל לא נרשם בתזרים, בגלל שמניף היא חברה מאוחדת, ורווח מהנפקה שנובע מחברה מאוחדת לא עובר ברווח והפסד, בשונה מהשקעה בחברה כלולה.
השקעות בחברות הטכנולוגיה גרמו להפסד של 1.5 מיליון שקל, תחום הנדל"ן הניב הכנסות של 11 מיליון שקל בזכות הכנסות שכירות ממגדלי הוד השרון של החברה, ותחום ההשקעות הריאליות הניב רווח של 23 מיליון שקל, כשתחנת הכח אלון תבור הניבה 24.7 מיליון שקל רווח. הוצאות מימון לצד הנהלה וכלכליות של 28 מיליון שקל הובילו להפסד שנתי.
מבטח שמיר מחזיקה בתיק טכנולוגיה שמרוכז בחברה הבת, מבטח טכנולוגיות, והוא כולל השקעה ב–18 חברות בשלבים שונים. שתי החברות הבולטות בתיק הן ניוטרון (22.2%), המפתחת טכנולוגיה להגנה מפני איומי סייבר, ואליאדה (30.84%), המחזיקה בחברה שעוסקת בפיתוח ושיווק מערכות נתונים בטכנולוגית WiFi לשווקי הביטחון והמודיעין ברחבי העולם.
מבטח שמיר מחזיקה בכ–33% משותפות MRC, שרכשה לפני יותר משנה את תחנת הכוח אלון תבור בכ–1.9 מיליארד שקל.
מבטח שמיר, ביחד עם רפק אנרגיה וצ'יינה הארבור, השקיעו בעסקה הון עצמי של כ–320 מיליון שקל, מתוכו התסכם חלקה של מבטח שמיר ב–130 מיליון שקל. מבטח שמיר גם נכנסה בשנים האחרונות לשותפות בתחנת הכוח קסם אנרגיה, שמתוכננת בקיבוץ גבעת השלושה, בסמוך לפתח תקוה. היקף השקעה הכולל מוערך בכ–450 מיליון דולר, כשמבטח שמיר השקיעה עד כה הון של כ–40 מיליון שקל.
ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה עמד בסוף 2020 על 1.09 מיליארד שקל, עליה של 88 מיליון שקל לעומת 2019.