$
הייטק והון סיכון

חברת הסייבר אורקה הפכה לחד קרן: גייסה לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר

מפתחת פתרון אבטחת הענן, שהוקמה לפני שנתיים, השלימה גיוס של 210 מיליון דולר; את הסבב הנוכחי הובילו קרן CapitalG של תאגיד אלפבית וקרן Redpoint Ventures. המנכ"ל אבי שוע: "אנחנו לא מסתכלים על האקזיט, אלא מנסים להקים חברה משמעותית שתהיה כאן כדי להישאר"

הגר רבט 14:0123.03.21

חברת הסייבר הישראלית אורקה סקיוריטי (Orca Security), המפתחת פתרון אבטחת ענן, הודיעה היום (ג׳) על גיוס של 210 מיליון דולר, בסבב C, לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. 

 

את הסבב הובילו קרן CapitalG של תאגיד אלפבית וקרן Redpoint Ventures. אליהן הצטרפו המשקיעים הקיימים GGV Capital שמשקיעה בחברה בפעם השלישית, ICONIQ Growth ו- Silicon Valley CISO Investments, קבוצת אנג'לים המורכבת מ-50 מנהלי אבטחת מידע מובילים בארה"ב המשקיעים את הונם האישי. הסבב הנוכחי כלל גם רכיב קטן של סקנדרי (מכירת מניות משנית).

 

מאז הקמתה לפני כשנתיים גייסה אורקה כ-300 מיליון דולר במצטבר. הגיוס האחרון, בגובה של 55 מיליון דולר, בוצע בחודש דצמבר 2020. בעבר השקיעה בחברה קרן ההון סיכון YL Ventures שהובילה את סבב הסיד ותמכה בחברה בהשקעות המשך.

 

"היתה לנו שנה מצוינת הרבה מעבר למה שחשבנו" אמר ל"כלכליסט" אבי שוע, מנכ"ל אורקה ומייסד משותף בחברה. "היתה לנו תחזית אגרסיבית ל-2020 שכולם חשבו שאנחנו מגזימים איתה והכפלנו אותה, אבל מעבר להאצה, לקוחות שמנסים את הפלטפורמה מבינים שאין דרך חזרה".

 

 

אבי שוע, מנכ"ל אורקה אבי שוע, מנכ"ל אורקה

 

מהחברה נמסר כי בשנת 2020 היא השיגה צמיחה של יותר מ -1,000% וגייסה לקוחות אסטרטגיים רבים, בהם Robinhood, Databricks, Unity, Live Oak Bank, Lemonade, BeyondTrust, among ורבים נוספים.

 

"יש לנו עשרות לקוחות פומביים שממליצים על המוצר. זה מספר אדיר יחסית לזמן שאנחנו קיימים, וזו הסיבה שכל כך חשוב לנו לגדול עכשיו", ציין שוע.

 

לא צריכה להיתמך באייג'נטים

 

הטכנולוגיה של אורקה ייחודית בכך שהיא אינה צריכה להיתמך בסוכני תוכנה (אייג'נטים) שברוב המכריע של המקרים אינם מוטמעים כראוי בארגונים. המערכת משיגה כיסוי מלא ומהיר בדקות, מכיוון שאף קוד לא פועל בסביבת הענן של הארגון. זאת, בשונה מפתרונות אחרים בשוק שמשיגים כיסוי בתוך כמה שבועות. בנוסף, המערכת אינה מייצרת עומסי עבודה מאחר שהיא מסוגלת לתעדף ולסנן בין אלפי התראות אבטחה שונות, לחשוף את הקריטיות שבהן, תוך מתן תובנות לטיפול.

 

מדוע לצאת לסבב גיוס גדול כל כך רק מעט אחרי הסבב הקודם שלכם?

שוע: "תמיד נורא קל לכמת, אבל כשאני מסתכל לאיזה אחוז מהלקוחות בשוק יש לנו גישה, זה שבריר האחוז מהפוטנציאל, והדרך להפוך לחברת אבטחת הענן הגדולה ביותר היא להיות בחוץ וזה משהו יקר שמצריך הון.

 

עובדי אורקה סקיוריטי עובדי אורקה סקיוריטי צילום: Orca Security

 

 

"שוק מחשוב הענן היום הוא 100 מיליארד דולר בשנה, וההערכה שהוא יגיע לטריליון דולר בתוך כ-8 שנים. מסורתית, 7%-8% מכלל ההוצאות בתחום הולכות לאבטחה והמספרים רק עולים. זה אומר שוק של 70-50 מיליארד דולר בשנים הבאות, וזה שוק האבטחה הגדול ביותר משמעותית. לקוחות בוחרים אותנו כפתרון הראשי שלהם, ולכן זה הזמן להכות בברזל בצורה הכי חזקה שאפשר".

 

שוע מוסיף שאורקה הגדילה את כוח האדם שלה פי 5 בתקופה של שנה: "לא נכון לעשות האצה משמעותית בלי מכלים מלאים, המטרה שלנו היא להיות חברת הסייבר הגדולה בתחום".

 

ההאצה בשוק אבטחת הענן ניכרת מאוד גם בהייטק הישראלי. כמה מהגיוסים המשמעותיים של השבועות האחרונים הם בקרב חברות שפועלות בתחום, למשל Wiz, אז יש לכם לא מעט תחרות.

"בשוק בגודל הזה ברור שתהיה תחרות. פאלו אלטו, למשל, ניסתה לאיים עלינו באמצעות עורכי דין כדי שלא נפרסם השוואות אליה והיא חזרה בה והתחילה להתייחס לטכנולוגיה שלנו.

 

"אחד הדברים שמבדילים אותנו מהמתחרות זה היכולת שפיתחנו לבצע לסריקה שהיא כמו MRI לענן. להבדיל מחברות אחרות שמנסות לפתור בעות אבטחה עבור החברה, הפתרונות שלנו עובדים רק בענן מתוך הבנה שהענן מספיק חשוב כדי להצדיק פתרונות משלו. זה נשמע מוזר אבל התכונה הכי חשובה של הטכנולוגיה שלנו היא שהפתרון שלנו עובד: זאת אומרת שהוא מכסה את כל הסביבה, מתריע על כל הדברים המשמעותיים ולא נקבר בין מיליוני התראות אחרות. כל שאר הפתרונות בשוק לא עושים את זה, או שהם מצריכים הטמעה שלוקחת חודשים רבים. אנחנו יודעים לתעדף את מה שחשוב ללקוח.

 

"בסופו של דבר זה שוק אדיר, לא הגיוני שתהיה בו רק חברה אחת. בעולם הענן נוצר שינוי תרבותי שהוא לא פחות משמעותי מהשינוי הטכנולוגי, ארגונים מצפים מצוותי הפיתוח שלהם שדברים ייצאו הרבה יותר מהר לשוק. עברנו מצפי פיתוח של שנה וחצי למוצר לצפי של כמה שבועות, והאבטחה המסורתית לא מאפשרת לארגון לעמוד ביעדים העסקיים שלו".

 

 

מימין: המנכ"ל אבי שוע וגיל גרון, CPO מימין: המנכ"ל אבי שוע וגיל גרון, CPO צילום: אורקה סקיוריטי בע"מ

 

"לא מסתכלים על האקזיט"

 

אורקה הוקמה ב-2019 על ידי שמונה מייסדים, בהם אבי שוע (מנכ"ל) וגיל גרון (CPO). לחברה משרדים בישראל, לוס אנג'לס, לונדון, וינה ועוד, אבל רוב הפיתוח נמצא בישראל.

 

"אנחנו באמת לא מסתכלים על האקזיט", אמר שוע. ״כולנו היינו בתפקידים משמעותיים בעבר, ואנחנו מנסים להקים חברה משמעותית שתהיה כאן כדי להישאר. מהצד

הישראלי זה הדבר הנכון לארץ. חורה לי שסטארט-אפים מתפקסים על בניית חברה שאפשר למכור. יש לזה מקום, אבל יש מקום בישראל גם לחברות גדולות ותחום הסייבר הוא אחד הגדלים בעולם. אם יש משהו שיכול להניע את החברה הישראלית, זה חברות סייבר ענקיות בבעלות ישראלית שנמצאות בישראל כבסיס״.

 

שוע מציין שאורקה מתכוונת להמשיך לכוון את מרבית פעילות הפיתוח לישראל: "יש כאן ריכוז ידע מדהים בתחום, ולהתחיל לבדוק איפה יש מתכנתים זולים יותר זו הסתכלות מאוד מיקרו ולא מאקרו".

 

אי אפשר להימנע מזה ששרשרת הגיוסים האחרונים בתחום מובילה לתחרות קשה מאוד על מתכנתי סייבר.

"אין שום דבר רע בתחרות, על כל בעל מקצוע נדרש יש תחרות, וגם בסיליקון ואלי יש תחרות על מתכנתים טובים. צריך להרחיב את מעגל המגויסים. יש הרבה חוכמה ב-8200, אבל יש הרבה אנשים חכמים שאינם יוצאי היחידה ויש לנו עוד הרבה כאלה שלא נופלים מהם. זו הסתכלות מצמצמת שלא נותנת הזדמנות לאנשים לא פחות טובים, מה גם שאתה נותן למישהו אחר לעשות בשבילך את המיון".

 

x