כנס הסייבר
"הסייבר לא מנותק מהמציאות"
כך אמר אבי שועה, המנכ"ל ואחד משמנות המייסדים של חברת הסייבר אורקה סקיוריטי, בכנס הסייבר של כלכליסט. לדבריו: " לפני עשר שנים היית אומר סייבר למנכ"ל והוא היה בועט אותך לטכנאים שיטפלו. היום הקורונה העבירה חלק גדול מהחיים שלנו לאון ליין, אז התחום חם"
אבי שועה הוא המנכ"ל ואחד משמונת מייסדי חברת הסייבר, אורקה סקיוריטי. בשיחה עם כלכליסט מספר שועה על התקרית עם חברת פאלו אלטו נטוורקס והוא מאמין שהשוק עדיין לא הגיע לבועה.
"אני הקלישאה של מייסד חברת סייבר. התעסקתי בסייבר מאז שאני זוכר את עצמי. התעסקתי עם סייבר כבר בגיל 13, הצטרפתי לצבא ועשיתי עשור ב-8200 ואחרי זה יותר מעשור בצ'קפוינט. הקמתי את אורקה סקיוריטי עם עוד שבעה מייסדים".
- אורקה סקיוריטי גייסה 55 מיליון דולר לאבטחה בענן
- סטארט-אפ ישראלי של יוצאי צ'ק פוינט הצליח לעצבן את פאלו אלטו נטוורקס
- אורקה סקיוריטי גייסה 20 מיליון דולר
שבעה מייסדים זה נשמע הרבה לחברה אחת לא?
"זה נשמע הרבה אבל יש לא מעט חברות שצוות המייסדים שלהן הוא גדול: עליבאבא, מלאנוקס. אני באמת מאמין שלעשות סטארט אפ ולהקים חברה זה דבר קשה ויש יתרון לצוות גדול על פני שני אנשים. לכל אחד יש את הגישה שלו אבל אצלנו זה מה שעובד. אנחנו עובדים בתחום שנקרא אבטחת ענן הוליסטית. פיתחנו טכנולוגיה שמאפשרת לארגונים להתחבר תוך דקות לסורק שלנו והוא יודע לזהות תוך דקות את כל סוגיות אבטחת המידע לעומק.
"אנחנו באים לארגונים שרגילים לעבודה של חודשים ומציעים לך פתרון של תוך דקות. אנחנו גדלים בקצב מטורף הרבה יותר מהר ממה שחלמנו. היינו 20 אנשים לפני שנה והיום אנחנו 80 איש. גייסנו מעל ל-80 מיליון דולר מאז שהוקמנו לפני כשנתיים יש לנו עשרות לקוחות ברחבי העולם מחברות קטנות מישראל ועד חברות עצומות בארצות הברית, אירופה ויפן".
היה לכם תקרית עם איזו ענקית בעמק הסיליקון לאחרונה לא?
"אתם תמיד אומרים לנו שכל חברות הסייבר אותו דבר וכולן עושות דברים דומים וכך זה נראה מבחוץ, ולעתים גם זה נראה כך מבפנים. אחד הדברים שהכי מפריעים לאנשים שמשתמשים במוצרים של הסייבר שהם לא באמת יודעים מה כל חברה עושה. יש הרבה חברות סייבר שלכל אחת יש באזוורד והיא מספרת מה עשתה. אני מאמין שהדרך היחידה לחברות בצמיחה להתבלט במיוחד היא להראות מה תכלס הן עושות, לא להביא סלוגנים וסיסמאות אלא תכלס להראות ללקוחות מה המוצר שלך עושה, איך זה עובד, איך זה עובד מול התחרות. החלטנו לפני חצי שנה לייצר סדרה של סרטוני וידאו שבהם מראים איך הפתרון שלנו עובד מול פתרונות של מתחרים ואחד מהם היה של פאלו אלטו נטוורקס. בעקבות הפרסום קיבלנו מכתב מעורך דין של פאלו אלטו שאומר שאסור לנו לעשות השוואה וביקשו להוריד את הסרט, אבל אנחנו החלטנו לפרסם אותו".
הם פחדו ממכם? האם פאלו אלטו הענקית ששווה עשרות מיליארדי דולרים פחדה מחברה ששווה אולי מאית ממנה?
"אני לא נכנס לספקולציות אם הם פחדו או לא ואל תיכנס לספקולציות אם אנחנו שווים מאית או יותר ממאית מפאלו אלטו. אני חושב שהראנו שהפתרון שלנו משמעותית טוב יותר. יש הרבה חברות שאנחנו מגלים שלא מתקינים את המוצרים שהם קונים ורק מתפללים שלא יפגעו בהן ובתחום שלנו תפילה לא ממש עוזרת".
האם אין בועת סייבר מטורפת?
"כשאומרים בועה הכוונה שזה מנותק מהמציאות. אני חושב שאם מסתכלים ברמת המאקרו החשיבות של תעשיית הסייבר גדלה בעשרות מונים לפני עשר או עשרים שנה. לפני עשר שנים היית אומר סייבר למנכ"ל הוא היה בועט אותך לטכנאים שיטפלו.
"היום זה נמצא לרוב המנכ"לים והבורדים כאחת הסכנות הקיומיות לארגון. כל הזמן מדברים על הקורונה אבל מה שהיא עשתה לתחום שלנו שהיא העבירה חלק גדול מהחיים שלנו לאון ליין. תחשוב על החיים שלך לפני חמש שנים והיום וכמה מהם באון ליין וכמה נזק יכול להיגרם למערכות מהתקפות עליהם, ולכן החשיבות של אבטחת המידע עלתה משמעותית, אז אני לא חושב שיש כאן בועה. האם התחום חם אז כן הוא חם, אבל זה קשור לצורך שהוא משמעותי".