שותפות יוניקורן בדרך לסיבוב מוצלח על הסנסורים של שירהטק
לכלכליסט נודע שיצרנית הסנסורים לתעשייה רוצה להנפיק באפריל לפי שווי 120 מיליון שקל — כפול מהשווי שלפיו השקיעה בה שותפות המו"פ
שותפות המו"פ יוניקורן טכנולוגיות הודיעה אתמול על השקעה שישית בפורטפוליו שלה. יוניקורן תשקיע סכום של 5 מיליון שקל בחברת שירהטק לפי שווי של 58 מיליון שקל לפני הכסף תמורת 8% מהמניות. שירהטק מייצרת מערכות סנסורים מתקדמות לתעשייה, שהופכות מכונות ישנות לחכמות מבחינה טכנולוגית.
- גלובל־אי דוהרת להנפקה עם הכנסות שהוכפלו ומעבר לרווח
- המשקיעים בפוםוום רשמו רווח של 100% ביום המסחר הראשון
- לפני ההנפקה בת"א: סיפיה זכתה במכרז סיני להטמעת מערכות בטיחות הרכב שלה
אך שירהטק אינה עוצרת את תהליכי הגיוס שלה בסבב הנוכחי — שבו היא עדיין חברה פרטית — וכבר נמצאת בהליכים מתקדמים של תכנון הנפקתה בבורסה של תל אביב. החברה עורכת בימים אלה את דו"חותיה הכספיים על בסיס נתוני 2020, כדי לצרף אותם לתשקיף שתגיש לרשות ניירות ערך. ההערכה היא כי ההנפקה תתבצע באפריל או במאי, וייתכן שבשל גל ההנפקות העמוס והמתארך היא תידחה עד יולי.
יחידת ההשתתפות של יוניקורן זינקה אתמול בבורסה ב־10% לשווי שוק של 49 מיליון שקל. השותפות, שהונפקה ב־9 בספטמבר האחרון, לא הציגה מאז ביצועים מזהירים, ויחידות ההשתתפות שלה נסוגו מאז ההנפקה ב־37%.
שירהטק שואפת לבצע הנפקה ראשונית (IPO) לציבור בבורסה של תל אביב בהיקף שמוערך ב־40-30 מיליון שקל לפי שווי של 120-100 מיליון שקל לפני הכסף. המשמעות של הצלחת מהלך שכזה היא שיוניקורן תרשום תשואה של100%-70% על השקעתה בתוך פרק זמן של חודש עד ארבעה חודשים. ככל הידוע, יוניקורן סיכמה עם שירהטק על המחיר בהשקעה הנוכחית כבר לפני כמה חודשים.
ההשקעה הנוכחית של יוניקורן היא חלק מסבב גיוס שמבצעת שירהטק גם ממשקיעים נוספים. יוניקורן תהיה זכאית להקצאת מניות נוספת בתרחישים שונים של הנפקת שירהטק, וכן לזכות שתמנע את דילולה עד ההנפקה.
הופכת מכונות ישנות למתקדמות וחכמות
שירהטק פועלת בתחום האינטרנט של הדברים לתעשייה (Industrial IoT), ועוסקת בחיבור מערכות מתקדמות של סנסורים למכונות ישנות שעדיין פועלות במפעלים, במטרה להפוך אותן למתקדמות וחכמות. הפלטפורמה שפיתחה שירהטק מכונה iCOMOX, והיא כוללת חמישה סנסורים שמחוברים למכונות במפעלים, כך שיבצעו אנליזות מורכבות.
הפתרון שפיתחה החברה אינו פולשני ואינו מצריך עצירה של קווי הייצור. מטרת הפלטפורמה היא לאפשר ללקוחות של שירהטק לקבל מדדי חיסכון והתייעלות מיידיים, ולחסוך בכך אלפי דולרים באחזקה השוטפת ולהגיע לשיפור של מיליוני דולרים בתפוקת המפעל.
מכיוון שמדובר בעסקה שנעשית בהיות שירהטק עדיין חברה פרטית, יוניקורן אינה חושפת את נתוני הדו"חות הכספיים שלה. הנתונים שכן נחשפו הם שיש לשירהטק 45 לקוחות או חברות שמולן היא פועלת וכבר רכשו את הפתרון שלה, וזאת לצורך הוכחת Proof of Concept, כלומר שלב בדיקת המוצר של שירהטק. עם החברות הבוחנות את הפתרון של שירהטק נמנים תאגידי הענק האניוול (Honeywell) וסימנס.
שירהטק חתמה גם על הסכמים עם אינטגרטורים בחמש יבשות, כולם מתחום התעשייה 4.0 (ניהול מפעלים ותהליכים תעשייתיים באופן חכם ומודרני) ומתחום התקשורת הסלולרית (החברות Entel ,T-System ו־A1). עיקר לקוחות החברה הם מאירופה, אסיה ודרום אמריקה וכן בארה"ב, ובין מפיציה חברת Arrow.
שוק שצפוי להגיע ל־260 מיליארד דולר ב־2026
מתחרה מקומית של שירהטק היא חברת רייזור לאבס, שהונפקה בחודש שעבר ונסחרה אתמול לפי שווי של 576 מיליון שקל בבורסה של תל אביב. רייזור לאבס הוקמה ב־2016 ומספקת את מוצריה לתחומי תעשייה שונים, ובהם לחברות כמו שטראוס וכיל בתחום הייצור התהליכי, לענקית הכרייה BHP בתחום המחצבים ולחברת החשמל הישראלית בתחום התשתיות. רייזור לאבס הציגה מכירות בהיקף של 16.8מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020, שאותם חתמה ברווח תפעולי של מיליון שקל.
שוק הפתרונות הטכנולוגיים שהחברות הללו מציעות לתעשייה — ואשר מכוון למהפכה הרביעית בתעשייה (Industrial 4.0) — עמד בשנת 2019 על כ־90 מיליארד דולר, והוא צומח בקצב מהיר. ההערכות מדברות על כך שיגיע לכ־260 מיליארד דולר בשנת 2026. השוק המיידי של שירהטק הוא מפעלי מזון ומשקאות, מפעלי תעשייה כבדה ותשתיות, שבהם יש מאות מיליוני מכונות בעולם, אשר אפשר להסב אותן ולחבר למערכות החברה.