"לאיזון בין בית לעבודה אין היבט מגדרי"
דגנית קרמר, המשנה למנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי אמרה בוועידת התחזיות של כלכליסט: "גם העובדים וגם העובדות צריכים להיות עם המשפחה"
"הייתה למידה גדולה בשנה האחרונה, למעלה מ-80% עברו לעבוד מהבית. הקמנו מוקד מידע בכל הקשור לקורונה כי הבנו שהמידע בחוץ היה לא ברור, אז לקחנו על עצמנו אחריות בסיוע לעובדים", כך אומרת דגנית קרמר, המשנה למנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי בוועידת התחזיות של כלכליסט, בשיחה על השינויים בעולם הניהול בעקבות הקורונה.
- המהפכות הטכנולוגיות שישפיעו על החיים של כולנו
- משנה למנכ"ל yes, פלאפון ובזק בינלאומי: "נאמץ את העבודה מהבית גם כשהקורונה תחלוף"
המצב, לדברי קרמר, הביא לידי ביטוי בצורה חזקה את התכונה הכי חשובה ממנהל והיא הגמישות: "אם עד היום התרגלתי כמנהלת לעשות משהו באופן פרונטלי, עכשיו צריך לעשות את זה באופן שונה. זה גרם לנו לעלות ביכולות שלנו בצורה משמעותית, ומתוך הדבר הזה פיתחנו מיומנויות ותהליכים שמועילים לנו כארגון אפילו יותר, אני רואה את המנהלים שלי בתדירות גבוהה יותר כעת, בלי להשתלט להם על כל יום העבודה ולהעמיד אותם בפקקים. אני מתכוונת להמשיך לנהל את הדיאלוג באופן אפקטיבי גם כשהיה אחרי הקורונה".
בפלאפון, yes ובזק בינלאומי ערכו סקר מקיף לקראת יום האישה, בו בדקו עמדות שונות לגבי ניהול. מהסקר עלה כי אין הבדל באופן בו תופסים העובדים והעובדות את ביצועי מנהלים מול ביצועי מנהלות, ולמעשה המגדר איננו תופס חלק בשאלה "מי מנהל יותר טוב", עם זאת, כאשר נשאלו העובדים תחת מי הם היו מעדיפים לעבוד, גברים העדיפו לעבוד מתחת למנהלים, ונשים העדיפו לעבוד תחת מנהלות. עוד שאלה בסקר התייחסה למיקום העבודה. האם לאחר הקורונה ישנה העדפה לעבודה מהמשרדים או מהבית.
המצב, לפי קרמר, צריך להוביל גם להתאמה של מדדי הביצוע לעובדים: "בשטח זה יותר פשוט, במטה זה היה יותר מאתגר, אבל יש צורך במדדים מדויקים ומותאמים. לגבי ההתמודדות המגדרית עם המצב: "אף אחד לא הכיר שגרת קורונה קודם, ונדרשה התמודדות גם מצד הגברים וגם מצד הנשים, אבל אין ספק שזו לא היתה אותה התמודדות, וברור שאצל נשים מורגש יותר הצורך להתמודד במקביל עם מטלות הבית.
"יש לי זוג מנהלים בכירים נשואים וראיתי את ההתמודדות של כל אחד מהם מהבית. העול המשפחתי עדיין מוטל על הנשים, ולנו כמנהלים בכירים חשוב מאוד להיות ערים לזה ולראות שזה לא פוגע בשוויוניות. לפי סקר שנערך בפלאפון, גברים מעוניינים לחזור לעבוד מהמשרדים, והנשים מעוניינות שילוב של עבודה מהבית ומהמשרדים יחד".
לשאלה האם זו לא "מלכודת דבש", שבסוף תותיר נשים מחוץ למעגל בו מתקבלות ההחלטות, ענתה קרמר: "איזון של בית ועבודה הוא לא מגדרי, גם העובדים וגם העובדות צריכים לצאת בשעות סבירות ולהיות עם המשפחה. לעבודה מהבית אין היבט מגדרי. אנחנו עשינו סקר בחברות שלנו, ואנחנו מתכננים ש-30% מהעבודה תהיה מהבית, עם רוטציה בין העובדים".