$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרן ברוש מתנגדת להליך מינוי מנכ"ל בראק: "קשור לאדלר"

קרן ההשקעות הודיעה כי היא מתנגדת למינוי תיירי בורמולין, שמשמש גם כמנכ"ל משותף בקבוצת אדלר, בעלת השליטה בבראק, למנכ"ל החברה. ברוש דורשת גם למנות דח"צ נוסף, כפי שהחוק דורש: "המצב הנוכחי ‑ השמדת ערך לבעלי המניות"

גולן חזני 07:1404.03.21

הקרב בין אדלר לברוש מתחדש. לכלכליסט נודע כי קרן ההשקעות האקטיביסטית ברוש יוצאת למאבק נוסף בדירקטוריון חברת הנדל"ן בראק אן.וי, שנמצאת בשליטת קבוצת אדלר הגרמנית (69.8%). הקרן, שמחזיקה בנתח קטן ממניות חברת הנדל"ן ושמנוהלת על ידי אמיר אפרתי, מתנגדת למינוי המנכ"ל החדש, תיירי בודמולין, שאושר בנובמבר האחרון, משום שהוא קשור לאדלר, שבה הוא מכהן כמנכ"ל משותף.  

כמו כן, קרן ברוש יוצאת נגד העובדה שבדירקטוריון בראק מכהן כיום דח"צ אחד בלבד במקום שניים כפי שמחייב החוק הישראלי. לטענת ברוש, גם הדח"צ, פרידריך מונסברג, קשור לאדלר. ברוש דורשת לכנס מיידית את אסיפת בעלי המניות של החברה, על מנת למנות דח"צ נוסף. במכתב ששלחה ברוש בשבוע שעבר לדירקטוריון בראק, כתב עורך הדין שמייצג את ברוש, כפיר ידגר ממשרד גורניצקי, כי "בדירקטוריון החברה מכהן דח"צ אחד בלבד".

 

ברוש, שניסתה למנות דח"צ מטעמה במהלך השנה שעברה, ונכשלה בשל התנגדות של אדלר, מצויה במאבק ממושך מול אדלר. במסגרת המאבק התקיימה לפני כשנה באמסטרדם פגישה בין נציגי ברוש ובית ההשקעות פסגות, שמחזיק גם הוא במניות החברה, (6.55%) לדירקטוריון. במכתב ששלחה ברוש היא מתייחסת לקיומו של המפגש הזה: "שמעתם את טענותינו מעל לשעתיים.

 

הטענות התבררו כמדויקות עד כאב, וככאלו שמעידות על פגיעה באינטרסים הכלכליים של בראק". בפגישה עלו טענות על עסקאות בעייתיות שביצעה בראק, במחירים לא כלכליים, וכן לכך שאדלר מסתירה את זהות בעל השליטה האמיתי בחברה - טורקי בשם צ'בדט קנר שחי על יאכטה במונאקו.

 

"דירקטור סביר היה מתפטר"

 

במכתב הנוכחי מנסה ברוש לקשור בין הדח"צ מונסברג לאדלר: "מונסברג מונה לאחרונה לכהן כיו"ר המפקח של חברת קורסטייט קפיטל, שרכשה בפברואר את חברת אגרגייט. לבעלים הקודמים של קורסקייט קפיטל, נורברט קטרר יש היסטוריה ענפה של פעילות עסקית משותפת עם הבעלים הרשמיים הקודמים של אגרגייט — חברת ג'ונתר וולצ'ר, בעלת המניות הגדולה ביותר באדלר, בעלת השליטה בבראק".

 

ברוש כותבת כי "אנו דורשים לדעת האם הדירקטוריון הנוכחי של בראק היה מודע למינוי של מונסברג בקורסקייט, והאם דן בהשלכות של מינוי זה על יכולתו לכהן כדח"צ. היינו מצפים מכל דירקטור סביר להתפטר באופן מיידי בשל הנסיבות האלו. המצב הנוכחי מהווה השמדת ערך עבור בעלי המניות של בראק".

 

כאמור, ברוש מתנגדת גם למינוי המנכ"ל המשותף של אדלר למנכ"ל בראק. "המינוי, שנעש ללא תהליך איתור מסודר, כראוי בחברה ציבורית, נעשה בידי דירקטוריון שנכשל בפיקוח על החלטות אומללות של החברה, כמו רכישת מניות המיעוט בחברת קונסוס, וכן אישר את העסקה המלאכותית למכירת הקרקע בגרשהיים לגיסו של קנר, שעל קשריו הענפים לבעלת השליטה עמדנו במכתבינו הקודמים".

 

מה דעתך על מניית בראק אן וי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

ברוש דורשת כי עד שלא ימונה דח"צ נוסף, לא תאושר אף עסקה מהותית, במיוחד לא כזו שתוביל לדילול של בעלי המניות הנוכחיים. "אנו מתריעים: אם בראק תחליט באופן 'מפתיע' על גיוס הון לחברה, באמצעות הקצאת מניות ל'צד שלישי בלתי קשור', אנו דורשים שהחברה תציע את המניות קודם כל לבעלי מניות המיעוט הנוכחיים, תציג באופן שקוף את הליך קבלת ההחלטות והאלטרנטיבות שעמדו לנגד עיניה". עוד הוסיפה ברוש כי "בראק נסחרת בדיסקאונט עמוק ביחס לשווי הנכסי הנקי שלה, שנובע מהממשל התאגידי החלש שלה. לכן, כל ניסיון לגייס הון בשווי הנוכחי מהווה השמדת ערך. נשמח להשתתף בגיוס הון של החברה".

 

בראק נסחרת בבורסת ת"א לפי שווי של 2.3 מיליארד שקל, לאחר שבשלוש השנים בשליטת אדלר ירדה המניה שלה ב־32%. ההון העצמי של החברה גבוה ב־50% ועומד על 3.3 מיליארד שקל. את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה ברווח נקי של 323 מיליון שקל.

 

 

אמיר אפרתי, מנכ"ל קרן ברוש אמיר אפרתי, מנכ"ל קרן ברוש צילום: ענר גרין

 

 

בראק צפויה לחלק דיבידנד

 

בתוך כך, פרסמה אתמול בראק את דו"חותיה הכספיים לשנת 2020. הדו"חות מלמדים כי החברה נקטה בצעדים שעשויים לצמצם חלק מהפערים עליהם מצביעה ברוש. בין היתר, הודיעה בראק כי התקשרה עם חברת ייעוץ בהולנד לשם סיוע באיתור מועמדים לכהונה כדח"צ; כי את תהליך האיתור הוליכה ועדת הביקורת של החברה; וכן כי בכוונתה לקיים דיאלוג עם הגופים הרלבנטיים כדי להביא בקרוב מועמד או מועמדים מתאימים לכהונה כדח"צ.

 

עוד הודיעה בראק כי היא נמצאת בשלבים סופיים לקראת אימוץ הסדר תיחום פעילות מול אדלר, במסגרתו תוענק לה זכות סירוב ראשון ביחס להזדמנויות עסקיות רלבנטיות בתחומי ואזורי פעילותה העיקריים. כמו כן, לאחר כחמש שנים במהלכן לא חילקה דיבידנדים, הודיעה החברה כי הדירקטוריון בוחן חלוקת דיבידנד על בסיס הדו"חות הכספיים של 2020.

x