חברת שרין הישראלית היא הראשונה מבורסת סינגפור שתירשם גם בת"א
החברה תנצל את המהלך של רשות ני"ע לאפשר רישום כפול בבורסה המקומית לחברות ציבוריות שנסחרות בבורסות בסינגפור, הונג קונג וטורונטו; עד כה, מרבית החברות שביצעו רישום כפול בת"א נסחרו בניו יורק או בלונדון; שרין נסחרת בשווי שוק של 427 מיליון שקל, ומפתחת מערכות למיפוי ועיבוד יהלומים
חברת שרין טכנולוגיות (Sarine Technologies) מהוד השרון, שנסחרת בבורסת סינגפור, היא ה"סינגפורית" הראשונה שמנצלת את האפשרות להתניע הליך של רישום כפול ולרשום את מניותיה למסחר גם בבורסה של תל אביב.
- רשות ני"ע תקבע את התנאים להנפקות ספאק מקומיות
- יו"ר רשות שוק ההון: "אלטשולר שחם יצטרכו לקבל פיקוח מסוים"
- סלקום תמחק את מניותיה בבורסת ניו יורק ותמשיך להיסחר רק בת"א
שרין הודיעה היום (ד') למשקיעים שלה כי דירקטוריון החברה החליט להגיש את הבקשה לביצוע רישום כפול בת"א. עד כה מרבית החברות שביצעו רישום כפול נסחרות בבורסות בוול סטריט או בלונדון. בשנים האחרונות, בעקבות מאמצים של רשות ניירות ערך, ניתן לבצע גם רישום כפול לחברות ציבוריות שנסחרות בבורסות של סינגפור, הונג קונג וטורונטו.
החברה הוקמה ב-1988 ועוסקת בפיתוח מערכות למיפוי ועיבוד יהלומים. מחזור המכירות שלה בשנת 2020 הסתכם ב-41 מיליון דולר, ירידה של 20% ביחס לשנה הקודמת. הרווח הנקי עמד על 2.3 מיליון דולר. שיפור ביחס להפסד של 1.37 מיליון דולר ב-2019.
יו"ר החברה הוא דניאל בנימין גלינרט בעל עבר עשיר בתחום ההייטק ומייסדי החברה. המנכ"ל המכהן בתפקיד מאז 2017 הוא דוד בלוק, שצמח בתפקידים שונים בתוך החברה.
שווי השוק הנוכחי של החברה עומד על 173 מיליון דולר סינגפורי שהם 427 מיליון שקל. שווי השוק הזה עשוי להקנות לה את האפשרות להיכלל במדד ת"א טק-עילית, שבו החברה בעלת השווי שוק הנמוך ביותר כיום היא או.אר.טי (117 מיליון שקל), ובתנאי שתעמוד בתנאים הסף הנדרשים.
הרישום הכפול מגיע לאחר מהלכים של רשות ני"ע בתחום והוא עשוי להתניע מגמה חדשה, הפעם מכיוון המזרח הרחוק. יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה ביצעה בשנתיים האחרונות שינוי ארגוני והקימה את המחלקה הבינלאומית ולפיתוח שווקים. המחלקה מקדמת את אפשרות הרישום הכפול מול בורסות נוספות ברחבי העולם, יוזמה שהחל קודמה של גואטה בתפקיד, שמואל האוזר.
עד כה הרישום הכפול היה מנגנון נהוג בעיקר בקרב חברות ישראליות שהונפקו בוול סטריט והחליטו בהמשך להירשם גם בבורסה של תל אביב. כיום מעל ל-50 חברות ציבוריות בתל אביב רשומות ברישום כפול והן מהוות קרוב ל-40% משווי השוק של הבורסה המקומית.
חברות אלה מהוות כמחצית מהשווי של מדדי הדגל של הבורסה. האפשרות לרישום כפול מול הבורסה בסינגפור נפתחה לפני כשנתיים בעקבות מאמצי הרשות. מול סינגפור יש הסדר ייחודי שכן הוא בילטרלי. כלומר סינגפור מכירה גם ברגולציה ובחוק הישראלי. חברות ציבוריות שנסחרות בתל אביב יכולות להירשם ברישום כפול גם בבורסה של סינגפור, על בסיס אותם כללי הדיווח הנהוגים בת"א.