יו"ר רשות שוק ההון: "אלטשולר שחם יצטרכו לקבל פיקוח מסוים"
משה ברקת אמר בכנס כי אם עסקת המיזוג של בית ההשקעות עם פסגות תצא לפועל, "יווצר גוף גדול ותחרותי מול חברות הביטוח"; יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה אמרה: "יש להוביל לטרנספורמציה בתפקיד הדירקטור בחברות ללא גרעין שליטה"
יו"ר רשות שוק ההון ד"ר משה ברקת חושב שבית ההשקעות אלטשולר שחם יצטרך להיות תחת פיקוח מסוים, אם אכן תושלם רכישת פסגות, ורמז כי הוא תומך בעסקה.
- ועד עובדי פסגות הודיע על שביתה בעקבות הסכם המכירה לאלטשולר שחם
- המכשול האחרון של איפקס בדרך להיפטר מפסגות
- מירוץ למכירת הנכסים של פסגות שאינם גמל
"אם המהלך יצליח, ויהיה לנו גוף גדול ותחרותי מול חברות הביטוח, אז בית ההשקעות עצמו צריך לקבל פיקוח רגולטורי מסוים". אמר היום (ב') ברקת בכנס השנתי של איגוד הדירקטורים ואיגוד החברות הציבוריות. "אני לא לוקח סמכויות שאין לי, אבל כשהפיקוח נעשה מלמעלה (על החברה המנהלת ולא רק על המוצרים, ע"א) יש לזה יתרון".
הבוקר פירסם כלכליסט ניתוח ולפיו התעצמות אלטשולר שחם, שינהל נכסים בהיקף של 270 מיליארד שקל בעקבות רכישת פסגות, צריכה להביא לשינוי במצב הנוכחי שבו לבתי ההשקעות אין רגולטור ייעודי, ורק המוצרים שהם מנהלים נמצאים תחת פיקוח. ברקת התייחס לנושא, ואמר שזה כיוון שראוי לשקול.
יו"ר רשות ניירות ערך ענת גואטה אמרה בכנס כי לטעמה צריך להוביל שינוי בתפקידו של דירקטור בחברות ללא גרעין שליטה: "בעקבות התפזרות גרעיני השליטה בבורסה הישראלית, יש להוביל לטרנספורמציה בתפקיד הדירקטור. מי מציע ומי ממנה דירקטורים? מי שולט? חוק החברות אמנם נותן לכך מענה, אבל בשטח הפרקטיקה סבוכה. נהוג לומר שבעיית שלטון המנהלים החליפה את בעיית בעלי השליטה, בפועל הכוח עובר לבעלי המניות המבוזרים, שמיוצגים על ידי הגופים המוסדיים. מדובר בסיטואציה לא פשוטה עבור הדירקטורים החדשים".
אילן פלטו מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות העריך כי גל ההנפקות בבורסה רק בתחילתו "אפשר להגיע לאלף חברות ציבוריות בישראל", אמר פלטו. כיום יש 450 חברות ציבוריות הנסחרות בבורסה.