משבר הובלת הסחורות עלול לכווץ את יצוא הסוכר מהודו
הודו וסין, שכלכלותיהן התאוששו בקצב המהיר ביותר ממגפת הקורונה, הן המדינות המושפעות יותר מכל מהמחסור הגלובלי במכולות, המאיים להביא להעלאת מחירים גלובלית. כבר כיום, המחירים בשיא של 4 שנים
הודו וסין, שכלכלותיהן התאוששו בקצב המהיר ביותר ממגפת הקורונה, הן המדינות המושפעות יותר מכל מהמחסור הגלובלי במכולות.
- יש קורונה, אין אמון בחיסונים, אך בהודו הקניונים מלאים
- הפגנות חקלאים בהודו - הממשלה חסמה את האינטרנט
- מיזם המכולות המקוון שופו של יוניליוור: המכירות זינקו ב־370% ב־2020
יצוא הסוכר מהודו עלול להצטמק השנה ב־12% ל־5 מיליון טונות, וזאת בשל העובדה שהמחסור במכולות מאט את המסחר ומאיים להביא להעלאת מחירים גלובלית, כך אמרו גורמים בתעשייה לרויטרס. כבר עתה נמצאים המחירים בשיא של ארבע שנים.
היצוא המצטמק של הודו, יצרנית הסוכר השנייה בגודלה בעולם, במיוחד במחצית הראשונה של 2021, עשוי גם לאפשר למתחרה הגדולה שלה, ברזיל, להגדיל את המשלוחים במחצית השנייה, אז מתבצע עיקר היצוא ההודי.
"חתמנו על חוזי יצוא של כ־3 מיליון טונות, אך הצלחנו לשלוח רק כמיליון טונות", אמר פרקאש נאיקנווארה, מנהל הפדרציה הלאומית של מפעלי הסוכר השיתופיים בהודו. "יצואני סחורות הודים לא מצליחים למצוא מכולות ושטחים פנויים בספינות וזאת אפילו במחירים גבוהים", העיד רהיל שייק, מנכ"ל חברת מאיר קומודיטיס אינדיה.
לפי הערכות, הודו ייצאה כ־300 אלף טונות סוכר בינואר 2021 לעומת היקף של יותר מ־700 אלף טונות בחודש המקביל אשתקד. כדי להתמודד עם המשבר, סין הגדילה את קצב ייצור המכולות, בעוד הודו שוקלת להתחיל לייצרן גם כן.