מנכ"ל גולדמן זאקס: "עבודה מהבית - סטייה שנתקן בהקדם"
דיוויד סולומון דחה את הטענות שעבודה מהבית היא "הנורמליות החדשה"; לדבריו, "זה לא מצב אידיאלי עבורנו ולא לטווח הארוך", והביע חשש מכך שהעובדים החדשים לא יזכו להכשרה הראויה בשל כך; רוב המנהלים בחברות הפיננסים מחזיקים בדעות דומות לאלו של סלומון
- "לפני שנה לא הייתי מאמינה שנגייס 50 עובדים בלי לראות אותם"
- "קנינו בזום חברה ב-10 מיליארד דולר. מי חשב שזה בכלל אפשרי?"
- מנכ"לית מיקרוסופט ישראל: "הקורונה הכריחה ארגונים לעבור במהירות לעבודה בדיגיטל"
לדבריו של סולומון, בנק ההשקעות האמריקאי פעל ב-2020 עם "פחות מ-10% מהעובדים" במשרדים. "אני חושב שלעסק כמו שלנו, שהוא חדשני ועם תרבות של חניכה ושיתופי פעולה, זה לא מצב אידיאלי", אמר בכנס ביום רביעי. "זה לא הנורמלי החדש, זו סטייה שנתקן בהקדם האפשרי". הוא בעיקר הביע דאגה בנוגע ל-3,000 העובדים החדשים שגויסו לשורות החברה, שלדבריו לא יזכו ל"הדרכה הישירה" שלה הם זקוקים.
"המגפה עזרה להאיץ טכנולוגיות דיגיטליות"
"אני בעיקר מתמקד בעובדה שאיני מעוניין שמחלקה חדשה של מגויסים צעירים תגיע הקיץ לגולדמן זאקס כדי לעבוד מרחוק", הדגיש. באופן כללי, סלומון לא מאמין שהקורונה תוביל לשינויים עצומים בטווח הארוך, אף שהוא מודה שהמגפה עזרה להאיץ את האימוץ של טכנולוגיות דיגיטליות והעלתה את האפקטיביות של הבנק. "איני חושב שכשנצא מהמגפה, אופן הפעולה הכולל של עסק מהסוג שלנו ישתנה בצורה משמעותית", הסביר.
בעוד בטוויטר ובחברות טכנולוגיה אחרות כמו מיקרוסופט ופייסבוק כבר העלו את האפשרות של עבודה מהבית באופן קבוע, בסקטור הפיננסים רוב המנהלים מחזיקים בדעות הדומות לאלו של סולומון. כך, למשל, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן ג'יימי דיימון טען שלעבודה מהבית יש השפעה שלילית על פריון העבודה, ומנכ"ל ברקליס ג'ס סטיילי הביע תקווה שהחיסונים יאפשרו את החזרה בקרוב של עובדים למשרדים.