ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

מנכ"לית מיקרוסופט ישראל: "הקורונה הכריחה ארגונים לעבור במהירות לעבודה בדיגיטל"

רונית אטד בכנס "מחשבים ארגון מחדש" של כלכליסט ומיקרוסופט, על מתקפת הסייבר הגלובלית: "זו הוכחה לחברות שהן צריכות לעבור לענן. יותר קשה לתקוף ארגונים כשהם יושבים על ענן מאובטח מאשר על מערכת של הארגון עצמו"

הגר רבט 12:1523.12.20

 

 

"הקורונה ומצבי קיצון בכלל מאיצים תהליכים. החל מהעבודה הפנימית של החברה, המשך בחברות ייצור ובשירות שנותנים ללקוחות", כך לדברי רונית אטד, מנכ״לית מיקרוסופט ישראל, בשיחה עם הגר רבט בכנס "מחשבים ארגון מחדש" של כלכליסט ומיקרוסופט. "אפשר לראות מה קרה בארץ, אנשים נמצאים הרבה בבית ורוצים לקבל את השירות הרבה יותר מותאם. כתוצאה, בכל תחום חיים אנחנו רואים האצה דיגיטלית, כמובן שככל שהחברה גדולה יותר, השינוי הזה מצריך יותר הערכות, לא רק בהתנהלות בייצור או כלפי חוץ אלא גם כלפי פנים - בניהול העובדים והארגון״.

 

בחיי היומיום שלנו אנחנו רואים עבודה ולימודים מהבית והרבה הזמנות אונליין, אבל נראה שישראל הייתה קצת מאחור כשהתחילה הקורונה, האם התשתית שלנו עמדה במבחן?

"לחלוטין, מה שקרה כאן ב-8-9 חודשים היה לוקח שנתיים שלוש ואני שומעת את זה ממנכ"לים במשק. השיח על האצה דיגיטלית הוא צורך קיים, אבל חלק מהארגונים חשבו שיש להם יותר זמן להתארגן לזה. מה שהקורונה עשתה זה להכריח אותם לקפוץ למים. החל בדבר הכי פשוט - של לאפשר לעובדים לעבוד מהבית. אנחנו ארגון גלובלי ורגילים לאפשר פלטפורמת עבודה שיתופית מרחוק. בארץ בגלל גודל ותרבות זה היה פחות שכיח והצריך שינוי. אתה צריך ללמד את האנשים איך לעבוד. הפלטפורמה מאפשרת הרבה מעבר לניהול שיחה, זה מצריך שינוי בצורת העבודה ויש לזה הרבה השפעות על ניהול ארגון. המטרה למרות המשבר היא לשמר המשכיות עסקית לכל ארגון על כל גווניו״.

 

רונית אטד מנכ"לית מיקרוסופט ישראל רונית אטד מנכ"לית מיקרוסופט ישראל צילום: גיא הכט

 

בהקשר של תשתיות, לפני כשנה, קצת לפני הקורונה מיקרוסופט הודיעה על הקמת ענן ציבורי ראשון בישראל, איך זה משפיע על השוק ועל התנהלות חברות.

"זו עצמאות מיחשובית, שזה צורך כמעט של כל מדינה, בטח של ישראל. זה מאפשר עצמאות - אתה יכול ליהנות כארגון מכל מה שהטכנולוגיה החדשה מאפשרת לך בזמן שאתה שומר את הנתונים בגבולות מדינת ישראל. בין אם זה צורך שלך כארגון או מטעמי רגולציה. הפלטפורמה מאוד מאובטחת ומאפשרת לך ליהנות משירותים מתקדמים כמו בינה מלאכותית, מציאות רבודה, IoT, רכבים אוטונומיים, רשתות 5G, גיימינג, רפואה מותאמת אישית, הרבה טכנולוגיות שאנחנו רואים בעולם. אנחנו רואים שאנשים פחות רוצים לצאת מהבית ולהגיע לארגון אבל כן רוצים שהארגון ילמד להכיר אותם.הדרישה לפרסונליזציה שאנחנו רואים זה משהו שמתאפשר על ידי השימוש בענן. חברות היום לא יכולות לעבוד עם כוח מחשוב מקומי, ארגון לא יכול להחזיק כמות מחשבים כזו בשטחו״.

 

לצד ההצלחות אנחנו שומעים בשבועות האחרונים על יותר ויותר מתקפות סייבר בישראל ובעולם, זה איזשהו סיכון של ההליך הזה או שזה משהו שהחברות עצמן לא עשו נכון?

״אני חושבת שזו הוכחה לחברות שהן צריכות לעבור לעבוד בענן. מתקפת סייבר היא מתקפה על מערכת המחשוב של הארגון, מקומי או בענן, יותר קשה לתקוף ארגונים כשהם יושבים על ענן מאובטח מאשר על מערכת של הארגון עצמו. ארגונים משקיעים הרבה מאוד באבטחה אבל יש גבול גם למידת ההשקעה וגם לעומק הידע שיש לכל ארגון בפני עצמו״.

 

את נכנסת לתפקיד לפני שנה, היו לך כמה חודשים של שקט לפני שעברת לנהל ארגון עצום כשכולם מהבית, מה היו האתגרים שלך?

״עושים את זה על ידי מיקוד. אני יותר חודשים מנהלת את הארגון הזה מהבית מאשר מהמשרד ויש הבדל, בטח כשאתה מנהל חדש. אתה גם לומד את הארגון וגם מוביל שינוי, במקביל לשינוי שהלקוחות שלנו עוברים. אז זה מחדד את הצורך במיקוד. דבר שני זה תקשורת רציפה עם הארגון כדי שיהיה תיאום על הזמן וכל אחד ייראה את התמונה הגדולה יותר, אגב, גם לדעת על מה מוותרים זה חלק חשוב. להגיד ׳אוקיי, עכשיו אני עושה א׳ אבל שם את ב׳ בצד׳. הדבר השלישי הוא שאין זמן פנוי שבו אתה במשרד ורואה אנשים על הדרך ולכן זה מצריך תוספת רבה של שעות שבהן רק עושים אחד על אחד וגם הוספתי הרבה פעילויות של שולחנות עגולים עם קפה,ף פשוט מנהלים שיחה חופשית כאילו אנחנו במטבחון במשרד, בעיקר שיתופים של מה אנחנו עושים ושל אינפסור סאטונים שהעובדים עשו ושיתפו.

 

"אני מאוד מתגעגעת לעבודה במשרד. העבודה בפלטפורמה דיגיטלית מ יצרת יותר מיקוד וחידוד כי הזמן מוגבל, אבל זה מאוד חסר. מודל העבודה ההיברדי לימד אותנו גם כמה דברים טובים שניקח איתנו ונמצא את האיזון״.

x