"התנהגות שחצנית ומאכזבת": איך הגיבו האוסטרלים לצעד של פייסבוק?
החלטת פייסבוק שלא לאפשר שיתוף של תכנים חדשותיים בפלטפורמה שלה עוררה תגובות שונות באוסטרליה. חלק מהתושבים היו אדישים, אחרים זעמו: "זה יעצבן המון אנשים", אמר תושב סידני. תושבת אחרת הביעה תמיהה על עיתוי הצעד - באמצע הקורונה. שר האוצר האוסטרלי: "פעולה מיותרת שתפגע במוניטין של פייסבוק"
- אוסטרליה ממשיכה בקו הלוחמני נגד פייסבוק ומתחייבת לאשר את חוק התמלוגים
- "הגדרה רחבה של תוכן חדשותי": פייסבוק חסמה עמודים של ארגוני צדקה באוסטרליה
- פייסבוק טיפסה על העץ הכי גבוה באוסטרליה וכעת היא ממתינה לסולם
המהלך היה תגובה ישירה ל"קוד המדיה החדש" המוצע באוסטרליה - חקיקה שתיאלץ את גוגל ופייסבוק לשלם לכלי התקשורת עבור תכנים חדשותיים שבהם נעשה שימוש על גבי הפלטפורמות שלהן.
Today I had a further conversation with Facebook’s Mark Zuckerberg.
— Josh Frydenberg (@JoshFrydenberg) February 18, 2021
We talked through their remaining issues & agreed our respective teams would work through them immediately. We’ll talk again over the weekend.
I reiterated Australia remains committed to implementing the code.
גוגל הודיעה ביום רביעי על הסכם גדול שעליו חתמה עם חברת החדשות של רופרט מרדוק, אך פייסבוק נקטה ב"אופציה הגרעינית", כפי שכינה אותה פיטר לואיס, מנהל המרכז לטכנולוגיה אחראית בצוות החשיבה "אוסטרליה".
פעולת הגרילה של פייסבוק גרמה למגוון תגובות באוסטרליה. חלק הביעו כלפיה אדישות, ואחרים זעמו. ההאשטג #deletefacebook הפך פופולרי בטוויטר באוסטרליה אתמול.
בעוד היא חוסמת תכנים חדשותיים מהפלטפורמה שלה פייסבוק חסמה בשוגג גם דפים של עשרות ארגוני צדקה, בהם ארגוני בריאות ורווחה.
תושב סידני, פרד אזיס-לאראנג'ו, אמר ל-CNBC כי הוא חושב שההחלטה של פייסבוק "תפגע בצורה מסיבית" בחברה וכי פייסבוק תאבד אוהדים רבים ולקוחות באוסטרליה כתוצאה מכך. "זה יפריע לקבוצה ענקית של אוכלוסייה שצורכת את רוב החדשות שלה דרך הפיד", אמר.
"לטווח הארוך יותר, אני חושב שזה דבר טוב אם זה יעודד אנשים רבים יותר לחפש חדשות באופן יזום, מה שככל הנראה יועיל לארגוני חדשות מבוססים יותר".
ג'וש גדסבי, מנהל קשרי לקוחות בוויזה בסידני, אמר ל- CNBC כי הצעד של פייסבוק הרגיז אותו, ונגע לעוד אוסטרלים רבים. לדבריו, פייסבוק הייתה צריכה לנהל משא ומתן על עסקה. "יהיה מעניין לראות מה הצעד הבא שלהם, אני חושב שזה לא סביר שהאיסור יהיה לאורך זמן", אמר.
עיתוי ההחלטה הכעיס את חלק מהציבור האוסטרלי. נטשה קינראדה, העובדת במכירות בחברת אירועים, אמרה ל-CNBC: "זה נראה נראה שגוי שהם אוסרים על שיתוף של חדשות בזמן הקורונה". קינראדה אמרה כי פייסבוק הוא לפעמים המקום הטוב והמהיר ביותר לקבל עדכונים מדויקים: "למשל במהלך אירוע כמו פיגוע".
ג'ון הנדרסון, איש הון סיכון בסידני, אמר ל-CNBC כי הוא חושש מההשלכות החברתיות של היעלמות מקורות חדשות לגיטימיים מפייסבוק. "אין ספק שזה רק ייתן מקום ליותר זיופים ולתכנים ירודים יותר", אמר.
בעוד חלק מהאזרחים האוסטרלים קיבלו את ההחלטה בשוויון נפש, הפוליטיקאים האוסטרלים זעמו על פייסבוק.
ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון, אמר כי פעולותיה של פייסבוק היו "שחצניות ומאכזבות" ושר האוצר האוסטרלי ג'וש פרידנברג אמר כי פייסבוק טעתה במהלך שביצעה.
"הפעולות של פייסבוק היו מיותרות", אמר פרידנברג בתדרוך לתקשורת. "הצעד הנמהר שלהם יפגע במוניטין שלהם באוסטרליה". לדברי פרידנברג, "ההחלטה שלהם לחסום את הגישה של אוסטרלים לאתרים ממשלתיים, אתרי בריאות, בריאות הנפש וכו' בעיצומה של המגיפה - לא היתה קשורה לחלוטין לחקיקה המוצעת שעוד לא אושרה בסנאט", הוסיף.