9 חודשי עבודת שירות לזאב קלימי שהודה בשימוש במידע פנים
סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, חאלד כבוב, הטיל על מנכ"ל חברת אלקטרה לשעבר, זאב קלימי, עונש קל יותר מדרישת הפרקליטות, "לפי מידת הרחמים" והשית עליו קנס של 150 אלף שקל. קלימי הודה והורשע לאחרונה במסגרת הסדר טיעון בשימוש במידע פנים, לפיו רכש מניות של אסם לקראת המיזוג עם נסטלה ב-2016
סגן נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, הטיל היום (א') עונש של 9 חודשי עבודות שירות על מנכ"ל חברת אלקטרה לשעבר, זאב קלימי, שהודה והורשע לאחרונה במסגרת הסדר טיעון בשימוש במידע פנים. בנוסף, השית כבוב על קלימי קנס של 150 אלף שקל.
- זאב קלימי הורשע בשימוש במידע פנים של אסם
- עדי האופי המפתיעים של זאב קלימי: ראש אגף חקירות במשטרה ויו"ר רשות ני"ע
- הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מנכ"ל אלקטרה צריכה לשעבר זאב קלימי
קלימי הורשע ברכישת מניות של חברת המזון אסם לקראת המיזוג שלה עם חברת נסטלה בשנת 2016, על סמך מידע מקדים שקיבל מאברהם פינקלשטיין, שכיהן כדירקטור והחזיק מניות מיעוט.
קלימי רכש את המניות בסך של כ-250 אלף שקלים טרם פרסום הדו"ח המיידי על העסקה, וגם מסר את המידע לחבריו בועז דקל ושלמה ברק, שרכשו אף הם מניות אסם לפני הדיווח בסך של כ-700 אלף שקל כל אחד. הקנס שהוטל עליהם הינו 300 אלף שקל לברק ו-400 אלף שקל לדקל.
כשבוע לאחר הרכישות דיווחה אסם על העסקה הצפויה. שער מניית אסם עלה לאחר הדיווח ביותר מ-20%. קלימי, דקל וברק מכרו את המניות שרכשו במועדים שונים לאחר הדיווח. קלימי מכר את המניות ברווח של למעלה מ-60 אלף שקל, דקל וברק הרוויחו כתוצאה מהמכירה סכומים של כ-170 אלף שקל כל אחד.
במסגרת ההסדר, נקבע כי בעניינו של קלימי מחלקת ני"ע בפרקליטות תדרוש עונש של 9 חודשי מאסר בפועל, וסנגוריו של קלימי יטענו לעונש שירוצה בעבודות שירות.
כאמור השופט כבוב בחר להטיל על קלימי עונש קל יותר של עבודות שירות, תוך שהוא מדגיש שבחר במידת הרחמים למרות העבירה. על ברק ודקל, המיוצג על ידי עו"ד אילן סופר, הוטל עונש של 3 חודשי עבודות שירות.
עונש קל יחסית בשל סיבות רפואיות
"גזירת עונשו של קלימי בתיק זה הייתה קשה במיוחד", כתב השופט כבוב שמלבד עונש עבודות השירות והקנס, ציין שקלימי יורחק לחמש שנים משוק ההון כפי שמורה חוק החברות לגבי אדם שהורשע בעבירה מסוג זה. הוא כתב בין היתר שנסיבות אישיות מיוחדות הביאו אותו להקל, על אף שמדובר בעבירה חמורה. כבוב הזכיר כי על רקע הפרשה נאלץ קלימי לעזוב את אלקטרה, ובנוסף ישנן סיבות רפואיות ייחודיות בעניינו.
"מחד ניצבים קורות חייו ופועלו הרב של קלימי, שאסף עצמו בגיל צעיר ועזב את בית הוריו לטובת הקיבוץ, ומאז בנה עצמו 'בעשר אצבעות' (כפי שהעידו מספר עדי אופי), עד שהגיע למעמדו הנוכחי, כדמות מוכרת וחיונית לכלכלה ולמשק", הוסיף כבוב. "מאידך עומדת הפגיעה החמורה שהסבו מעשיו לתכליות העומדות בבסיס עבירות השימוש במידע פנים. בפרט לאור העובדה שבמעשיו החטיא לא רק את עצמו, אלא גם אחרים. יתר על כן העובדה שהנאשם היה בעת העבירות מנכ"ל חברה ציבורית אחרת מגבירה אך יותר את החומרה במעשיו".
כאמור כבוב בחר להקל בעונש. "נסיבותיו האישיות, קורות חייו, הצלחתו לפלס לעצמו בכוחות עצמו את דרך ההצלחה, התרומה שלו לחברה, הפגיעה הפוטנציאלית במשפחתו במידה שיאסר, עדי האופי וכן דברי הצער והחרטה שהביע לעניין מעשיו, מטים את הכף לצד הענישה המקלה בענייניו של ריצוי עונש מאסר בעבודות שירות".
התיק נוהל על ידי עו"ד שירי גפני ממחלקת ני"ע בפרקליטות מיסוי וכלכלה, ונחקר על ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות. את קלימי ייצג עו"ד נתי שמחוני, את דקל אילן סופר ואת ברק צביקה קלנג.
התייחסות פרקליטות מיסוי וכלכלה לגזר דינו של קלימי: "במסגרת החומרה שהפרקליטות מייחסת לעבירות שימוש במידע פנים, סברנו כי נסיבות התיק ומעמדו של הנאשם כראש חברה ציבורית מחייבות עונש מאסר בפועל. בית המשפט ראה עין בעין עם התביעה לגבי חומרת המעשה שבו הורשע קלימי, ולאחר התלבטות החליט להקל בעונשו. נלמד את גזר הדין ונגבש את עמדתנו".