פודקאסט כלכליסט
גיימסטופ הפכה לתופעה עולמית, ואף אחד לא יכול לעצור אותה
פודקאסט מנועי הכסף פרק 138 - עד לאן יכולה להגיע התופעה, מדוע אין טעם לרשויות החוק לרדוף אחרי רוכשי המניות והאם כדאי להצטרף לטרנד הכסף המהיר
מורה ממישיגן, סוכן נדל"ן מלאס וגאס, סטודנט לתואר שני בג'ורג'טאון ומתכנת מקליפורניה. אלו חלק ממיליוני אנשים שבימים האחרונים עושים, לפחות באופן זמני, 'בית ספר' למסחר לכל ותיקי שוק ההון בוול סטריט ולסוחרים המתוחכמים ביותר בעולם. מה זה אומר שהם עושים להם בית ספר? נכון, לוקחים להם את הכסף. והרבה כסף.
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>
תופעת גיימסטופ היא בעצם סוג של רצון להרוויח כסף גדול ומהר. מניות שכבר הספקנו לשכוח מהן לפני שנים כמו בלאקברי פתאום מזנקות בשיעורים דמיוניים ומותירות את המשקיעים הפרטיים עם רווחי ענק ואת קרנות הגידור הוותיקות בעולם עם הפסדים גדולים.
כלל אצבע ידוע הוא שמשקיע פרטי חסר ניסיון לרוב מפסיד את הכסף שלו - בטח בהתחלה ולבטח אם מדובר במשקיעים לטווח קצר - Day Traders. והסיבה לכך פשוטה - שוק ההון הוא מקום קשוח ומסובך ואם אתה משקיע חסר ניסיון סביר להניח שתאבד את כספך אם אתה מחפש תשואה מהירה. אלא שהשבוע משהו השתנה. הגלגל התחיל להסתובב לכיוון השני.
אז איך הכל התחיל?
התופעה החלה לצבור לפני מספר ימים כאשר מחזורי המסחר בקמעונאית משחקי הווידאו בעייתית הנקראת גיימסטופ (Gamestop) - קפצו ללא סיבה נראית לעין. או יותר נכון ללא שינוי מהותי כלשהו בפעילות החברה. מצד אחד עמדו קרנות הגידור שהעריכו על בסיס אנליזה שהמניה תאבד גובה - ומהצד השני, עמד הצד המנצח - משקיעים פרטיים אשר רכשו בכמויות גדולות את המניה והקפיצו את שווי החברה מ-2 מיליארד דולר למעל ל-30 מיליארד בתוך ימים.הסיפור הזה שמעסיק את כל מי שיש לו נגיעה לשוק ההון - גדול יותר ממניה זו או אחרת. מדובר פה על תופעה שכבר הפכה לגלובלית. תופעה שהיא מאבק בין עולם חדש לעולם ישן, בין כסף זמין וזול לכסף מתוחכם ובין גופי השקעה גדולים לבין משקיעים פרטיים חסרי ניסיון.
ועל כך דיברנו בפרק ה-138 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות, אורי גרינפלד.
האזנה נעימה!
כרטיסי מתנה של חברת המשחקים המקוונים גיימסטופ. לא שווה מעל ל-30 מיליארד דולר צילום: רויטרס