$
קורונה

דירוג הקורונה העולמי: ניו זילנד התמודדה הכי טוב עם הנגיף - באיזה מקום ישראל?

מכון אוסטרלי בדק כיצד התנהלו כ-100 מדינות במשבר הקורונה לפי כמה קריטריונים. בין המדינות המדורגות בראש: וייטנאם, אוסטרליה וסרי לנקה. חמש המדינות הגרועות ביותר הן ברזיל, מקסיקו, קולומביה, איראן וארה"ב

חדשות חוץ 14:3128.01.21

ברזיל דורגה כמדינה שניהלה את משבר הקורונה בצורה הגרועה ביותר, וניו זילנד ניהלה את המשבר בצורה הטובה ביותר, כך עולה ממחקר שפרסם מכון לאווי (Lowy Institute) באוסטרליה.

 

ישראל מדורגת במקום ה-62 הלא מחמיא עם ציון משוקלל של 39.5 נקודות. מעל ישראל נמצאות מדינות כמו פרגוואי, נמיביה, קניה וסנגל.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתחסן נגד קורונה ראש הממשלה בנימין נתניהו מתחסן נגד קורונה צילום: רויטרס

 

 

במחקר נבחנו כ-100 מדינות לפי שישה קריטריונים, בהם מספר המאומתים, מספר מתים ושיעור הבדיקות.  סין, שבה פרצה המגפה לפני יותר משנה, לא נכללה בדירוג בשל מחסור בנתונים זמינים על הבדיקות. 

 

לדירוג המלא של המדינות לפי המחקר לחצו כאן

 

ניו זילנד הוכתרה כמדינה שהתמודדה בצורה הטובה ביותר, ולא במקרה. הממשלה בראשות  ג'סינדה ארדרן הצליחה להשתלט על הנגיף באמצעות סגירת הגבולות וגישה של התקפה מוקדמת, שכללה סגר והגדלת הבדיקות. אחרי ניו זילנד מדורגות וייטנאם, טייוואן, תאילנד, קפריסין, רואנדה, איסלנד, אוסטרליה, לטביה וסרי לנקה.

 

 

ראשת ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן ראשת ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן צילום: איי אף פי

 

מלבד ברזיל גם מקסיקו, קולומביה, איראן וארה"ב נמצאות בתחתית הדירוג. בברזיל מתו עד כה כ-220 אלף בני אדם מהנגיף, המספר השני הגבוה בעולם אחרי ארה"ב.

 

כשפרצה המגפה, עמדו בראש שתי המדינות הללו מנהיגים לאומניים (ז'איר בולסנארו שעדיין מכהן כנשיא ברזיל, ונשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ – שניהם אף נדבקו בקורונה), שזלזלו בחומרת האיום, פקפקו באפקטיביות עטיית מסכות והתנגדו להטלת סגר.

 

על אף ההצלחות של מדינות כמו ניו זילנד, במכון המחקר ציינו כי אין מנצחים במלחמה בקורונה וכי התגובה הכוללת היתה פושרת למדי. "חלק מהמדינות ניהלו את המשבר בצורה טובה מאחרות, אך מרבית המדינות התחרו זו בזו רק במידת הביצועים הכושלים", נכתב בדו"ח.

 

 

נשיא ברזיל, ז'איר בולסונארו נשיא ברזיל, ז'איר בולסונארו צילום: רויטרס

 

עם זאת, מדינות עם אוכלוסיות של פחות מ-10 מיליון תושבים היו לרוב במצב טוב יותר. "באופן כללי, מדינות עם אוכלוסייה קטנה, חברה מגובשת ומוסדות בעלי יכולות הם יתרון תחרותי בהתמודדות עם משבר עולמי כמו מגפה", ציינו מחברי הדו"ח.

 

10 המדינות הטובות ביותר:

 

10. סרי לנקה. ציון: 76.8

9. לטביה. ציון: 77.5

8. אוסטרליה. ציון: 77.9

7. איסלנד. ציון: 80.1

6. רואנדה. ציון: 80.8

5. קפריסין. ציון: 83.3

4. תאילנד. ציון: 84.2

3. טייוואן. ציון:86.4

2. וייטנאם. ציון: 90.8

1. ניו זילנד. ציון: 94.4

 

 

 הנואי, וייטנאם בקורונה הנואי, וייטנאם בקורונה צילום: אי פי איי

 

5 המדינות הגרועות ביותר:

 

98. ברזיל. ציון: 4.3

97. מקסיקו. ציון: 6.5

96. קולומביה. ציון: 7.7

95. איראן. ציון: 15.9

94.ארה"ב. ציון: 17.3

 

 

דונלד טראמפ דונלד טראמפ צילום: רויטרס, איי פי

x