לא רק בניו יורק, לא רק גיימסטופ: מאניית השורט סקוויז צוברת תאוצה
המשקיעים הפרטיים מסתערים בתיאום מרשים על מניות שממקדות שורטים רבים ברחבי העולם ומזניקים את ערכן; מובילת המגמה היא קמעונאית המשחקים גיימסטופ, שהמריאה השבוע ביותר מ-400% בעקבות רכישות המוניות
הדרמה המתחוללת בשוק סביב גיימסטופ (GameStop) מתפשטת מעבר לוול סטריט וקוצרת מניות מאמסטרדם ועד סידני, על רקע המאמץ של הסוחרים להמר להיכן הכסף של המשקיעים הפרטיים יגיע בהמשך.
- המשקיעים בגיימסטופ מציגים: המשחק שלא נגמר
- השיגעון נמשך: גיימסטופ נסקה ב-135%, AMC ניתרה ב-301%
- ילדי הטיקטוק דוחקים את הוותיקים מחוץ לוול סטריט
חברות ציבוריות שגופים משמעותיים בשוק מחזיקים בעמדת שורט כלפיהן הפכו ליעדים הגדולים ביותר של המשקיעים הקטנים, כשהחברה שמרכזת את העניין הגבוה ביותר עד כה היא קמעונאית המשחקים גיימסטופ.
מניית גיימסטופ זינקה השבוע ביותר מ-400% בעקבות שורט סקוויזים - דחיפת המניה כלפי מעלה באמצעות רכישות המוניות ויצירת עלייה כה משמעותית במניה, שהיא מאלצת את אלה שמכרו אותה בחסר להורות על רכישת המניות כדי לסגור את הפוזיציות ולמזער הפסדים. כך שבאופן אירוני מחיר המניה ממשיך לטפס. המשקיעים הקטנים שמים לעצמם למטרה להכות את קרנות הגידור, שנחשבות לשחקנים הכי מתוחכמים בשוק כי הן עושות שורטים באופן מסורתי.
כעת, המאניה שהחלה בניו יורק מתפשטת גם לשווקים נוספים. באירופה, המניות החביבות על משקיעי השורט, ביניהן Unibail-Rodamco-Westfield, זינקו ביותר מ-20%. ענקית המסחר המקוון ראקוטן ויצרנית המוצרים לתינוקות Pigeon Corp טיפסו ב-6.9% במסחר הבוקר בטוקיו.
אפקט גיימסטופ משפיע גם בדרכים אחרות. סוחרים בהודו רוכשים מניות של קמעונאיות משחקי המחשב, ועסקאות מסוג זה היוו 15% מכלל נפח המסחר בפלטפורמה פופולרית שמאפשרת למקומיים להשקיע במניות אמריקאיות. בנוסף, חברת GME Resourcesהאוסטרלית שסימול המניה (טיקר) שלה כולל את האותיות GME - סימול המניה של גיימסטופ בניו יורק - זינקה היום ב-60%, ככל הנראה בשל טעות בזיהוי. חדרי צ'אט בסין שפופולריים בקרב משקיעים פרטיים התמלאו בדיונים על הזדמנויות להעלאת מחירי מניות.
העלייה המרשימה במחיר המנייה של גיימסטופ השבוע אמנם כבשה את מרבית הכותרות, אך היה קשה לנחש שאפקט הדומינו יגיע כל כך רחוק.
השיטה של המשקיעים הפרטיים הקטנים, שמשתפים פעולה באופן מעורר השתאות, חוזרת על עצמה. השלב הראשון הוא בחירה באחת המניות שממקדות הכי הרבה שורטים בוול סטריט.
השלב הבא הוא יצירת שרשרת של שורט סקוויזים – דחיפת המניה כלפי מעלה באמצעות רכישות המוניות, מהלך שמחייב את קרנות הגידור לסגור את הפוזיציה באמצעות רכישות ענק, על מנת לחתוך הפסדים (ובמקרה הקיצוני להימנע ממצב שלא יוכלו לעמוד בבטוחות שסיפקו לרכישת אופציית השורט).
המשקיעים מתאמים את הפעולות שלהם באמצעות פורום באתר רדיט, תחת השם הימורי וול סטריט (wallstreetbets).
"לא ציפינו לראות הודים ברדיט קוראים על גיימסטופ", הגיב סיטשוואה סריווסטבה, מייסד ומנכ"ל פלטפורמת המסחר Stockal. כמו במדינות רבות אחרות, הודים רבים נאלצים להישאר כעת בבית בגלל הקורונה, וחלקם החלו להשקיע בבורסות.