חדשות האוכל במיוחד לט"ו בשבט
מלוא הטנא טבעוני ובלי גלוטן, יינות אקולוגיים ושמן זית מזנים שונים, לוחצים על האבוקדו והמבורגר טבעוני לחג
העובדה שהמסעדות סגורות כבר ארבעה חודשים לא מונעת מהסצנה הקולינרית להתכונן לחג שעושה כבוד לכל מה שגדל בטבע, ואולי דווקא השנה יותר מתמיד — כי כשאין עבודה שוטפת, כל אירוע הוא סיבה למסיבה. כך תופעת המארזים הפופולרית בשנה האחרונה נערכת לט”ו בשבט. במסעדת הבריאות “משק ברזילי” מציעים שני סוגי מארזים, זוגי או משפחתי, שכוללים מאפינס פירות יבשים, גבינות מאגוזים, מיץ טרי סחוט, ממרחים שונים ועוד מתוצרת המסעדה והמעדנייה, וגם בונוס: עם כל מארז יגיע עציץ מחנות הצמחים לגידול ביתי שנפתחה בתוך המעדנייה, כולל הוראות לשתילה, טיפול וגידול. להזמנות: www.meshekbarzilay.co.il. גם הפטיסרי בולנז’רי “בליקמח” מציע מארז שכולל מאפים, עוגיות ברוח החג, מגוון ממתקים בעבודת יד כמו סוכריות דרג’ה ואפילו גרנולה. הכל בשילוב פירות יבשים ושלל אגוזים ונטול גלוטן להזמנות: blikemah בפייסבוק. ואם תרצו, אפשר גם להזמין מארז של הכנה עצמית: “Cookit” הוא מיזם חדש שמציע שלושה מארזים שונים עם כל חומרי הגלם הדרושים לחג שבאמצעותם אפשר להכין עוגת פירות יבשים, מגשי אירוח וגם סנגרייה חמה שתלווה אותם. להזמנות: www.cookit.gift.
יינות אקולוגיים ושמן זית מזנים שונים
לחג עם מגוון רחב של אפשרויות: “פתורה”, בוטיק משפחתי שמייצר שמן זית, מציע מארז טעימות חדש בשם “The Six Pack” ובו שישה זנים שונים של שמן (פיקואל, ברנע, קורנייקי, פישולין, קורטינה ובלנד), כולם בבקבוקים קטנים בגודל 100מ”ל. להזמנות: www.ptora.co.il. “יקב תבור”, שבשנת 2017 זכה מהחברה להגנת הטבע לתו ראשון מסוגו בישראל המעיד על היותו יקב בעל כרמים אקולוגיים, משיק מארז ט”ו בשבט הכולל את סדרת היינות האקולוגיים החדשה שלו ECO באדום ולבן; בצירוף זרעי חמניות מזן משובח, הוראות גידול וכף שתילה. להזמנות: 04-6760444. גם יקב הבוטיק “לה פורה בלאנש” מבית יתיר מציע ערכת ט”ו בשבט הכוללת יינות לבחירה מסדרת תלפיות, צנצנות פירות יבשים ושוקולד איכותי. להזמנות: www.lfbwinery.com.
לוחצים על האבוקדו
גם המסעדות שעובדות כולן כרגע, אם בכלל, רק במתכונת של משלוחים, מציעות תפריטי ט”ו בשבט, עם כל מה שגדל על עצים, כל אחת בדרכה. מסעדת “סרפינה”, למשל, בחרה לעשות זאת באמצעות תפריט ספיישל שמוקדש לאחד מחומרי הגלם האהובים של העונה הזו: אבוקדו, עם מנות כמו טליוליני אבוקדו ירוקה עם ריקוטה סלטה ופקורינו רומנו או ברוסקטה של חלה מתוקה עם קרם אבוקדו וקוויאר מנחל הדן, להזמנות: www.serafina-tlv.com.
המבורגר טבעוני לחג
רשת ההמבורגרים הגדולה בארץ “אגאדיר” מציעה מהדורה מיוחדת שנותנת כבוד לטבע עם שלושה המבורגרים טבעוניים לצד תוספות ייחודיות המתבססות על אגוזים ושקדים, פירות יבשים והדרים ברוח החג כמו המבורגר טבעוני על בסיס פטריות פורטובלו ושמפיניון עם לדר דובדבנים, עלי חרדל ושקדים או המבורגר על בסיס סויה, מאש ועדשים עם ריבת בצל, גבינה טבעונית ופיצוחים מלוחים. להזמנות: www.agadir.co.il.