נשאר באוויר: גוגל סגרה את פרויקט הבלונים המשמשים לחיבור לרשת
פרויקט Loon ייצר בלונים ענקיים ששימשו לחיבור לאינטרנט באזורים מרוחקים; למעט הצלחות נקודתיות - בקניה ובפורטו ריקו - הוא לא הצליח לייצר רווחים; "פיתוח טכנולוגיה חדשה הוא דבר שטומן בחובו סיכון", סיכם המנכ"ל
חברת האם של גוגל, אלפבית, החליטה לסגור את פרויקט Loon שייצר עבורה בלונים ענקיים המיועדים לחיבורים לרשת באזורים מרוחקים. הבלונים היו בגודל של מגרש טניס, וניווטו עצמם עצמאית.
- בין החנינות של טראמפ - מהנדס בגוגל שהורשע בגניבת סודות מסחריים
- גוגל מגיבה לתביעה נגדה: ההסכם עם פייסבוק אינו מנוגד לכללי התחרות
- אחרי גוגל: גם אפל ואמזון מפסיקות את הקשר עם פרלר
Loon היה הימור ניסיוני ארוך טווח של יחידת העסקים X של ענקית הטכנולוגיה, אך הוא לא הצליח לעמוד בעלויות בנות קיימא, כך מסר מנכ"ל Loon, אלסטייר ווסטגארת', בפוסט שפרסם ביום חמישי. "למרות שמצאנו מספר שותפים שהיו שמחים לשתף איתנו פעולה, לא מצאנו דרך להוריד את העלויות באופן מספק כדי לבנות עסק בר קיימא לטווח הארוך", מסר ווסטגארת', "פיתוח טכנולוגיה חדשה ורדיקלית הוא דבר שטומן בחובו סיכון, אבל העובדה הזאת לא מקלה עליי בבואי לפרסם את החדשות האלה. אני עצוב היום מכך ש-Loon תתפרק".
החברה הוקמה לפני תשע שנים אך התקשתה לייצר רווח מאספקת אינטרנט לאנשים במקומות מרוחקים באמצעות בלונים בגובה רב.
פירוקה של החברה מגיע שנה לאחר שאלפבית סגרה עסק ניסיוני אחר שנקרא מקני (Makani), שסיפק אנרגיית רוח מעפיפונים ענקיים. אלו היו חלק משורה של פרויקטים מפתיעים שעזרו לעצב את תדמיתה של גוגל כאחת החברות השאפתניות ביותר בעמק הסיליקון. מומחי טכנולוגיה אמרו שאחת הבעיות של Loon היא שאנשים רבים באזורים מרוחקים לא יכולים להרשות לעצמם טלפונים מדור 4G, שנדרשו לשימוש בלון, או שלא היו מעוניינים מלכתחילה בגישה לאינטרנט.
עם זאת, Loon לא הייתה כישלון מוחלט. היא חתמה על עסקה גדולה עם ספקית תקשורת קנייתית בשם Telkom לאספקת אינטרנט 4G לאזורים מרוחקים במדינה, וב-2017 היא עזרה להביא חיבור אינטרנט לפורטו ריקו לאחר שההוריקן מאריה הרס את תשתית התקשורת של האי.