פוקימון סטופ: האקרים שפרצו לפוקימון גו יפצו את המפתחת ב-5 מיליון דולר
הפיצוי מגיע במסגרת הסכם פשרה בין ניאנטיק, החברה שפיתחה את המשחק, לבין קבוצה בשם Global++ שיצרה כלי שמאפשר לשחקנים לרמות ולתפוס פוקימונים בלי לצאת מהבית
ניאנטיק, החברה האחראית על להיט המובייל Pokemon Go ומשחקים נוספים בסגנון הגיעה להסכם פשרה במסגרתו ישולמו לה 5 מיליון דולר על ידי קבוצת האקרים שמכרו גרסאות פרוצות של המשחקים שלה, שאיפשרו למשתמשים לרמות במשחקים שלה ולטפס בדירוג העולמי.
- זאת העסקה הכי 2021 בעולם: אפיק גיימס רוכשת קניון נטוש ב-95 מיליון דולר
- לא הכל היה נורא בשנה הזאת: 9 המשחקים הכי טובים ששיחקנו ב-2020
- פודקאסט גיימריסט: האם הגיימינג התחרותי בדרך לאולימפיאדה - והאם הוא בכלל צריך אותה?
הקבוצה, הנקראת Global++, פרצה למעשה לקוד של המשחקים של ניאנטיק – פוקימון גו, Harry Potter: Wizards Unite והמשחק המקורי שלהם מ-2014, Ingress, שעל המנוע שלו נבנה בשיתוף עם נינטנדו פוקימון גו, הלהיט שהפך אותם לסיפור הצלחה בינלאומי. כך, אם במשחק פוקימון גו השחקנים נדרשו לצאת מהבית ולהסתובב ברחובות על מנת לתפוס פוקימונים (עד שהמשחקיות קיבלה עדכון ביתי מיוחד לתקופת הקורונה), הגרסה של גלובל++ איפשרה להם, בין היתר, להגדיל את מלאי הפוקימונים שלהם באמצעות פונקציות שרימו את ה-GPS של הטלפון באמצעות "הליכה אוטומטית".
גלובל++ הואשמה במספר סעיפים, בין היתר בהפרת זכויות יוצרים, הונאה דיגיטלית וסעיף המציין כי העובדה שמכרו מוצר שמאפשר לשחקנים לרמות מהווה עבירה על חוקי התחרות העסקית ההוגנת של קליפורניה. במסגרת הסכם הפשרה, לצד התשלום הכספי, גלובל++ התחייבה לשלל מגבלות חוקיות, ביניהן, שתפסיק לאלתר לעסוק בכל דבר הקשור לשרתים או למוצרים של ניאנטיק.
סדרת פוקימון, שהחלה ב-1995, היא ההצלחה הגדולה ביותר של חברת נינטנדו – אם כי היא משותפת לעוד שתי חברות, שהקימו יחד איתה את חברת פוקימון. המותג כולל שורה ארוכה של משחקים לכל הפלטפורמות של נינטנדו ולמכשירים ניידים שונים, כמו גם סדרה מצוירת שרצה מעל ל-20 עונות, סרטי קולנוע וכמויות אדירות של מרצ'נדייז. המותג הזה שווה יותר מ-100 מיליארד דולר ונחשב למותג המדיה המצליח ביותר בהיסטוריה.
2020 היתה שנה פנטסטית עבור נינטנדו, עם עלייה מסיבית גם במכירות קונסולת הסוויץ' שלה, עם 6.86 מיליון יחידות רק ברבעון האחרון, ובסך הכל 68.3 מיליון יחידות מאז ההשקה ב-2017. את פוקימון גו הורידו עד כה כ-600 מיליון שחקנים והוא היה משחק המובייל השלישי בטבלת ההכנסות ל-2020, עם 1.2 מיליארד דולר.
אך ההצלחה מביאה, כצפוי, גם צרות מהסוג שעמו ניאנטיק התמודדו כעת בהצלחה. באוקטובר גם נינטנדו הסכימה לקבל במסגרת הסכם פשרה 2 מיליון דולר ממפעילי אתר בשם UberChips שמכר לשחקנים שבב שאיפשר להם להוריד ולשחק במשחקים פרוצים לסוויץ'. גם במסגרת הסכם הפשרה הזה UberChips התחייבו לסעיפים מגבילים נוספים, בהם השמדת מלאי המוצרים שלהם ומסירת הדומיין שלהם לידי נינטנדו.