$
אוכל

המסעדה של אסף גרניט בפריז זכתה בכוכב מישלן

השף אסף גרניט קיבל היום כוכב מישלן ראשון למסעדת "שבור" בפריז. גרניט: "זו תחושת סיפוק גדולה, זה נותן תקווה וציפייה לחזור לפתוח את המסעדה ולעבוד"

ynet 14:1018.01.21

כוכב מישלן ראשון לשף אסף גרניט למסעדת "שבור" בפריז: בטקס שנערך היום (ב'), בשעות אלה, לראשונה בתולדות המגזין - ביוטיוב, התבשרו גרניט וקבוצת מחניודה על הזכייה בכוכב מישלן אחד. "שבור" נפתחה בפריז בספטמבר 2019, אחרי שכבר היו לגרניט שלוש מסעדות בלונדון ועוד אחת בפריז. "שבור" היא המסעדה השנייה של גרניט בפריז, שנפתחה אחרי מסעדת "בלאגן". השותפים של גרניט בפרויקט הם השף אורי נבון, השף דן יושע ותומר לנצמן. יושע, שהשתתף בתוכנית "משחקי השף", הוא גם השף בפועל של המסעדה.

 

 

 

"זה לא נורמלי, אני לא מעכל את זה, זה גדול", אמר גרניט ל-ynet. "מבחינתי הדבר הכי גדול כאן הוא שארבעה שותפים ישראלים מירושלים החליטו שיפתחו מסעדה בפריז ועשו את זה עם הכסף שלהם והחזון שלהם, וכל הסיפור של המסעדה זה הקשר בין ירושלים ופריז. אנחנו לא מתחנפים לפריז אלא מספרים את הסיפור שלנו. אני לא יודע איך להסביר מה שאני מרגיש, אבל אני יודע שהמסעדה כיוונה לשם - כל פרט בה תיכננו בעצמנו - כל פריט וכל זווית, בלי אדריכלים ובלי יועצים - הכל זה אנחנו, בחרנו הכל לבד, מהצלחות ועד המתקן לקיסמים. הכל נוצר בשביל להראות שמה שאנחנו עושים כבר 11 שנים בירושלים, אפשר לעשות גם בגרסת דיור".

 

השף אסף גרניט השף אסף גרניט צילום: תמי בר שי

 

אתה לא מרגיש שמישלן כבר איבד את היוקרה שהייתה לו עם השנים?

"המדריך בחוכמה התעדכן עם העולם. המדריך הבין שארוחות מצויינות לא חייבות להיות בארמונות מפוארים עם מפות ומלצרים. חוויות חסרות רבב יכולות להיות בכל מיני מקומות. הרצינות באה לידי ביטוי באוכל ובסיפור. מישלן הבין לאן הקולינריה הולכת וזרם עם זה, אחרת הוא לא היה קיים. אני רואה צעירים שמטיילים ונוסעים אחרי ההמלצות שלהם, יש למדריך הזה הרבה השפעה וכוח".

 

איך התחושה?

"זו תחושת סיפוק אדירה. אני מרגיש שאורי ואני עבדנו על זה 11 שנים. עשור אנחנו רק נלחמים, נאבקים, מחדדים, מדייקים, משתכללים ומפתחים שפה חדשה, וכל שנה נוסף לנו עוד 'ילד' ועוד שותף שנותן לנו תמיכה. הכישרון של דן יושע, השף, מביא איתו עולם של דיוק ויצירתיות שהיה נחוץ בשביל להצליח לעשות כזה דבר. אחרי עשר שנים הגענו למקום שבו הדבר הזה מתפרץ החוצה. אני נמצא עכשיו עם הצוות שלי במחניודה, ואנחנו צופים יחד בטקס וכולם מאושרים".

 

הטיימינג קצת עצוב, אתה מקבל מישלן בדיוק כשכל המסעדות בעולם סגורות.

"זה רק נותן את התקווה ואת הציפיה לחזור לעבוד. אני רק מבין כמה ציפייה יש לסועדים לחזור ולצוותים להיכנס למטבח. עכשיו בפריז יש סגר כל יום החל מהשעה 20:00. עד השעה הזאת מותר להסתובב ברחובות אבל כל העסקים סגורים. המסעדה שלנו סגורה כבר חודשיים, אף אחד לא יודע כרגע מתי הפתיחה אבל הצפי הוא שנפתח בסביבות אפריל".

 

מסעדת שבור בפריז מסעדת שבור בפריז צילום: יח"צ

 

חביב המבקרים

 

גרניט זוכה בשנים האחרונות לעדנה בינלאומית עם מסעדותיו באירופה - בלונדון ובפריז. בריאיון לעיתון "לה פיגארו" בצרפת, אמר גרניט עם הפתיחה של "שבור" כי יחד עם השותפים שלו הוא דמיין מסעדה שתחקה את המטבח של סבתא שלו, ומקום שיזכיר אווירת "שוק": "השף יחלוף על פניך על מנת לקחת קישוא שנמצא בסלסלה מאחוריך, על מנת להכין לך ריזוטו קישואים". מסעדת "שבור" ממוקמת באזור הרובע הראשון של פריז. כבר בחודשים הראשונים לפעילות המסעדה, נרשמה התלהבות גדולה מצד המבקרים והאורחים, ורשימת ההזמנות הייתה מלאה חודשיים מראש.

 

מקורבים אומרים כי הזכייה בכוכב מישלן הייתה צפויה: באוקטובר 2019 הילל המגזין "פורבס" את המסעדה. מבין עשרות המסעדות ובתי האוכל שנפתחו בעיר, נבחרה המסעדה של גרניט במקום הראשון, ופתחה את רשימת 13 המסעדות הטרנדיות בפריז (רשימה אותה הם עורכים מדי שנה בשנים האחרונות בבירת צרפת). המגזין שיבח את המסעדה, והכריז בפה מלא כי כוכב המישלן בדרך - מה שהתברר היום, כתחזית נכונה.

 

הפורבס, שכינתה את גרניט "אניגמטי", כתב כי "כל מנה בה היא עדות ליצירתיות המטורפת של השף, וכל ביס הוא אגרוף קולינרי לחיך". עוד החמיאו לגרניט על האירוח, שרק לעיתים רחוקות רואים כמותו במסעדות פריזאיות.

 

חודש אחרי הכתבה ב"פורבס", זכתה מסעדת "שבור" בפרס של מגזין "לה פודינג" בפריז, שם קיבלה המסעדה את אחד הפרסים המרכזיים בתחרות, והעיתונים המקומיים לא הפסיקו לפרגן.

x